NBA
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Re: NBA
Pojawiają się tutaj insynuacje, że jestem jakimś riwaldo. Nie wiem kto to jest i nie interesuje mnie to. Jestem sobą i takim zamierzam pozostać. A na wiadomości składające się z jednego słowa nie odpowiadam. Pozdro Mordy.
- zemsta1camzata
w playoffach masz east/west conf mvp i finals mvp durniu stary
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Przecież o tym wiem. Dla mnie MVP jest Shai Gilgeous-Alexander.
właśnie MVP jest przyznawane za późno, bo wtedy postawa w playoffs rzutuje na jej odbiór - Denver dostało w japę dwa razy (a wystarczyłoby tylko raz) i już Jokić błee, wszyscy chcą dawać Shaiowi - gdyby Luka pierdolnął OKC w pierwszym meczu, no tak, to Doncic is da real MVP (obok mamy Kevina Duranta), Embiid dostał w zeszłym roku, ale wobec jego zniknięcia z Hardenem w Game 7 z Bostonem zestarzało się to kiepsko
najbardziej kuriozalne z perspektywy czasu to MVP dla Westbrooka, wszyscy się jarali tym, że trzasnął triple double za sezon, a chłop miał takie usage rate, że gdyby wstawić tam Hardena, LeBrona, Draymonda czy nawet Giannisa czy CP3 na piłce tak często jak Westbricka to też mieliby takie staty (Harden i LeBron nawet lepsze)
@JanuszWarchol-Cebula co ty tam pierdolisz o Currym, że czekał na swoją chwilę albo że KD ma kończyć karierę, jeden zrewolucjonizował cały sport, na jaką chwilę on miał niby czekać, drugi jakby nie patrzeć przejdzie do historii jako jeden z najlepszychb scorerów i shooterów, on sobie ją skończy na swoich warunkach, a Skip to został zamordowany kilkanaście lat temu przez Jalena Rose, słuchasz typa z dna plastikowego worka, daj spokój
najbardziej kuriozalne z perspektywy czasu to MVP dla Westbrooka, wszyscy się jarali tym, że trzasnął triple double za sezon, a chłop miał takie usage rate, że gdyby wstawić tam Hardena, LeBrona, Draymonda czy nawet Giannisa czy CP3 na piłce tak często jak Westbricka to też mieliby takie staty (Harden i LeBron nawet lepsze)
@JanuszWarchol-Cebula co ty tam pierdolisz o Currym, że czekał na swoją chwilę albo że KD ma kończyć karierę, jeden zrewolucjonizował cały sport, na jaką chwilę on miał niby czekać, drugi jakby nie patrzeć przejdzie do historii jako jeden z najlepszychb scorerów i shooterów, on sobie ją skończy na swoich warunkach, a Skip to został zamordowany kilkanaście lat temu przez Jalena Rose, słuchasz typa z dna plastikowego worka, daj spokój
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Ładnie Barkley pocisnął Skipa. Propsy.
Co do Curry'ego to chodziło mi o to, że bez nagrody MVP Finals, którą w 2015 "zabrał" mu Iguodala, a w latach 2017-18 Durant, to zawsze by się go czepiali, że w najważniejsze serii sezonu nie brał odpowiedzialności na siebie. Szczególnie po tym, co się stało w 2016 roku. A tak to już ten argument zniknął.
Wracając do Duranta. Pewnych rzeczy się nie robi. To znaczy nie przechodzi się do drużyny przeciwnej, jeśli ta drużyna wyeliminowała cię z playoffs, a szczególnie wtedy, gdy prowadziłeś z nią 3-1. Bo jeśli uznamy to za normalne, to wtedy w ogóle nie ma się co tym emocjonować pod względem sportowym, tylko można traktować NBA jak jakiś freakshow. Oczywiście zasług Duranta dla zawieszenia poprzeczki wyżej, jeśli chodzi o umiejętności strzeleckie, mu nie odbieram.
Co do Curry'ego to chodziło mi o to, że bez nagrody MVP Finals, którą w 2015 "zabrał" mu Iguodala, a w latach 2017-18 Durant, to zawsze by się go czepiali, że w najważniejsze serii sezonu nie brał odpowiedzialności na siebie. Szczególnie po tym, co się stało w 2016 roku. A tak to już ten argument zniknął.
Wracając do Duranta. Pewnych rzeczy się nie robi. To znaczy nie przechodzi się do drużyny przeciwnej, jeśli ta drużyna wyeliminowała cię z playoffs, a szczególnie wtedy, gdy prowadziłeś z nią 3-1. Bo jeśli uznamy to za normalne, to wtedy w ogóle nie ma się co tym emocjonować pod względem sportowym, tylko można traktować NBA jak jakiś freakshow. Oczywiście zasług Duranta dla zawieszenia poprzeczki wyżej, jeśli chodzi o umiejętności strzeleckie, mu nie odbieram.
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Dwa dobre meczyki z czwartku na piątek, ale widzę, że wszyscy kładą laskę. Przyznaję, że też czekam na mecz nr 3 Timberwolves - Nuggets, a w dodatku Sentino wypuścił nowy album, więc mecze w Bostonie i Oklahomie zeszły na dalszy plan, no ale mamy naprawdę ciekawe playoffs. Po pierwszej połowie Celtics-Cavs było po 54 i spodziewałem się ostrej wymiany po przerwie, ale Celtics nie trafili żadnego rzutu za trzy w trzeciej kwarcie. Cavs w tym samym okresie gry trafili siedem trójek. Dodatkowo Mobley zdobył 21 punktów, co jest jego rekordem w playoffach. I mamy 1-1.
Myślę, że SGA robi naprawdę dobrą robotę, ale musiałby dostać większe wsparcie - na przykład od Holmgrena, który trafił tylko 4/12 albo Dorta 3/8. Jednak kibice w Oklahomie stoją na wyższym poziomie niż ci z Bostonu, bo pomimo rozczarowania, dotrwali do końca, a TD Garden zaczęła pustoszeć tak gdzieś 5 minut przed końcem meczu. P.J. Washington z osobistym rekordem playoffs - zdobył 29 punktów. Kyrie Irving przez 41 minut gry tylko 2/8, ale za to z 11 asystami.
Dodano po 14 godzinach 23 minutach 45 sekundach:
Zastanawiałem się jak Nuggets wejdą w ten mecz, biorąc pod uwagę to, że w pierwszych kwartach im nie idzie w tych playoffs. No i początek był taki sobie. Ale jak Murray na 2:33 przed końcem kwarty ruszył na coast to coast przeciwko najlepszej obronie w lidze, to wiedziałem, że chłopaki są mentalnie dobrze przygotowani do tego meczu. W obronie wygrali close-outami - Wolves trafili za trzy 10/33. KAT nic nie trafił za dwa. Conley 3/9.
To jaki Jokić ma przegląd pola jest niesamowite. Gdzie byś nie stał niekryty, to cię wypatrzy. Zabrakło mu tylko jednej asysty do triple-double. Wreszcie Murray rzucał ze skutecznością ponad 50%. No i Porter 4/5 za trzy.
Edwards jedyne co mógł zrobić w tym meczu, to przypomnieć kolegom podczas jednego z timeoutów: "It's a series".
Myślę, że SGA robi naprawdę dobrą robotę, ale musiałby dostać większe wsparcie - na przykład od Holmgrena, który trafił tylko 4/12 albo Dorta 3/8. Jednak kibice w Oklahomie stoją na wyższym poziomie niż ci z Bostonu, bo pomimo rozczarowania, dotrwali do końca, a TD Garden zaczęła pustoszeć tak gdzieś 5 minut przed końcem meczu. P.J. Washington z osobistym rekordem playoffs - zdobył 29 punktów. Kyrie Irving przez 41 minut gry tylko 2/8, ale za to z 11 asystami.
Dodano po 14 godzinach 23 minutach 45 sekundach:
Zastanawiałem się jak Nuggets wejdą w ten mecz, biorąc pod uwagę to, że w pierwszych kwartach im nie idzie w tych playoffs. No i początek był taki sobie. Ale jak Murray na 2:33 przed końcem kwarty ruszył na coast to coast przeciwko najlepszej obronie w lidze, to wiedziałem, że chłopaki są mentalnie dobrze przygotowani do tego meczu. W obronie wygrali close-outami - Wolves trafili za trzy 10/33. KAT nic nie trafił za dwa. Conley 3/9.
To jaki Jokić ma przegląd pola jest niesamowite. Gdzie byś nie stał niekryty, to cię wypatrzy. Zabrakło mu tylko jednej asysty do triple-double. Wreszcie Murray rzucał ze skutecznością ponad 50%. No i Porter 4/5 za trzy.
Edwards jedyne co mógł zrobić w tym meczu, to przypomnieć kolegom podczas jednego z timeoutów: "It's a series".
- zemsta1camzata
hawks z #1 pickiem w dracie z 3% szans 
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Thunder wybierają w pierwszej rundzie, będąc najwyżej rozstawioną drużyną w swojej konferencji. Sam Presti 
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Pacers prowadzą z Knicks po trzech kwartach 101-63. Będzie wyrównanie serii na 2-2. Dobra, kładę się spać.
Cieszę się, że w ostatnim meczu z Cavs, Tatum dojechał wreszcie i wziął na siebie ciężar gry, bo samo spotkanie było dość wyrównane przez większość czasu. Zupełnie inaczej niż dziś w nocy
Thibodeau ma najgorszą opinię wśród graczy NBA przez wypalanie zawodników ponoć i dwa razy nie mówić, że Knicksom skończyło się właśnie paliwo
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Widzieliście trójkę z połowy na koniec pierwszej połowy w wykonaniu Jamala Murraya? Nie? To szkoda.
A co do pary Knicks-Pacers. Fajnie byłoby, gdyby chłopaki z Indianapolis awansowali do ECF. Należy im się.
Dodano po 5 minutach 29 sekundach:
Piszcie coś na temat tych meczów, bo wieje tutaj nudą. Żeby nie wyrazić się dosadniej.
A co do pary Knicks-Pacers. Fajnie byłoby, gdyby chłopaki z Indianapolis awansowali do ECF. Należy im się.
Dodano po 5 minutach 29 sekundach:
Piszcie coś na temat tych meczów, bo wieje tutaj nudą. Żeby nie wyrazić się dosadniej.
A co mamy pisać? Chcesz zadymiać o NBA, to idź na forum o NBA i tam wprowadzaj swoje porządki żelazną ręką.
- zemsta1camzata
https://e-nba.pl/ tam ciebie przyjmą
-
JanuszWarchol-Cebula
- Zbanowany
Mamy naprawdę dobre playoffs, a tutaj nikt nie komentuje tego, co się dzieje. Ja myślę, że to dlatego, że LeBron odpadł i co niektórych boli dupka - udają, że na te całe NBA mają wywalone. Szkoda, bo naprawdę można by prowadzić jakieś ciekawe dyskusje, wymieniać się argumentami, nawet pokłócić. Po to jest forum, Mordy.
- zemsta1camzata
Jeśli ktoś miałby mieć b00l d00pska o zastój w tym dziale, to mógłbym to być ja albo uż. Czarny, ale go nie mamy, bo problem nie istnieje
A kolega Warchoł, 25 postów i tydzień z hakiem konta to niech się cieszy że moderacja ma urlopy mniejsze lub większe
A tymczasem w nocy Tatum znów wziął ciężar na siebie i wszystko dąży ku dobremu u Celtów
A kolega Warchoł, 25 postów i tydzień z hakiem konta to niech się cieszy że moderacja ma urlopy mniejsze lub większe
A tymczasem w nocy Tatum znów wziął ciężar na siebie i wszystko dąży ku dobremu u Celtów