Shellerini - Alma Mater (2019)
Re: Shellerini - Alma Mater (2019) [zapowiedź]
Ostatni raz słuchałem Shellera w gimnazjum, jak jeszcze byłem wielkim fanem WSRH i na różnorakich forach ustawiałem na avatar Słonia i ogólnie byłem wkręcony maks. Przez długi okres czasu nie sprawdzałem dosłownie niczego, bo myślałem, że cringe i chujówka, a tu takie pozytywne zaskoczenie. Płytkę na pewno sprawdzę przy premierze.
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler

- przedszkolanek
przekonałem się w końcu do tego ostatniego singla, tylko ten Sarius
Refren na pamięć i słuchane non stop po premierze. Gibbs i Sarius to zjedli na pół. CD kupione, piękna sprawa bo wcześniejszym solówkom Shellki zawsze czegoś brakowało, może przez asłuchalne koleżenskie fity, nie wiem. Teraz po singlach nie napiszę nic odbiegającego od zdań wyżej ale Alma Mater może namieszać, czego życzę.
-
Kutasiany_Sluchacz
Płyta przesłuchana i moim zdaniem najlepsze co wyszło od Shellera tylko ten Kaczor w Domie Złym nie pasuje tam i mi wadzi... Apolinary Baj wg. mnie najlepszy utwór z tej płyty.
Też właśnie przesłuchałem i nie zawiodłem się cała płyta trzyma poziom, bez zbędnych featów, a te które są nie niszczą klimatu kawałku (no może Kaczor trochę słabo wypadł). Chętnie wrócę do tej płyty nie raz i nie dwa. 
Ty mordeczko wyżej nie obraź się ale mam wrażenie że jesteś pierwszym nieślubnym dzieckiem Yurkoskiego po tym jak zaczął wchodzić w dupala wszystkim raperom.
24.07.2019 - 16.12.2019
Luźno, luźno doskonale wiem jak to wygląda z Twojej strony, po prostu tak odbieram muzykę. POZDRO BOR 4 LIFE!
- Bryx Fenrir
OMG! Ja sie nie dziwie, że ludze to hypowali, bo bardziej rapowej płyty w tym roku już nie bedzie. Ta płyta nie ma nawet jednego słabego momentu oprócz featu Kaczora, który ewidentnie rap sobie odpuścił. Shellerini dał tutaj płytę, która dla mnie jest najlepsza w tym roku, i nie boję sie tego głośno powiedzieć.
Re: Shellerini - Alma Mater (2019)
To ja trochę ponarzekam dla odmiany, bo mnie ta płyta nie siadła. Ale po kolei. Bity spoko, ale nie tak fajne jak ostatnie wyczyny Magiery. Flow Shelleriniego też spoko, tak jak i głos, natomiast tekstowo ...nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że słucham młodszego brata Gurala - straszny rozstrzał i w sumie "o wszystkim i o niczym".
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Zawód po pierwszym odsłuchu, trochę liczyłem na klimat z kapitalnej zwrotki u Gurala, a tu se rapuje i tyle, nic wielkiego.
- mlodyperkez
wiem ze zly temat ale szelka nie ma wlasnego w 'wykonawcach' a nie chce mi sie zakladac wiec wrzucam tutaj. fajne to.
Spoiler
- przedszkolanek
kończę właśnie pierwszy odsłuch, pójdzie jeszcze pewnie drugi
no i ehh mhh aaa nie jest to zły materiał, większość całkiem ok, zwłaszcza produkcja na pierwszej połowie, gibbs zostawił jeden z refrenów dekady...
ale za dużo tych wymuszonych wielokrotnych, nie brzmi to najlepiej
no i ehh mhh aaa nie jest to zły materiał, większość całkiem ok, zwłaszcza produkcja na pierwszej połowie, gibbs zostawił jeden z refrenów dekady...
ale za dużo tych wymuszonych wielokrotnych, nie brzmi to najlepiej
- mlodyperkez
Shellerini - Na pewno (!koS Brud'n'Bazz Remix)
Spoiler
Ostatni jak słuchałem shellera z 10 lat temu. Potem chyba nie nagrywał nic ciekawego. Trochę przejadło się wsrh, a jak widziałem co słoń robi wraz z demonologią to już mi się rzygać tym chciało.
Przez przypadek na to trafiłem, bo znajomy cos napomknal. Bardzo fajnie brzmi. Telstar w ogóle siadł mi przepięknie. Brawo dla starego dziada co daje rade. Kupiona płyta, niech próbuje dalej robić coś fajnego.
Przez przypadek na to trafiłem, bo znajomy cos napomknal. Bardzo fajnie brzmi. Telstar w ogóle siadł mi przepięknie. Brawo dla starego dziada co daje rade. Kupiona płyta, niech próbuje dalej robić coś fajnego.
Raz wódzina, raz na witaminach
- mlodyperkez
o kurwa wlasnie zauwazylem ze 'restart' ma na jutubie 10 baniek wyswietlen o.0 nie wiem na ile to za sprawa sariusa i palucha (pewnie sporo biorac pod uwage ze inne numery nie przekraczaja miliona) ale to i tak dojebana liczba. mam nadzieje ze czesciej i wiecej bedziemy slyszec szelka solo.
Psychopads wjeżdżają z kolejnym remixem!
Spoiler
"Rap to muzyka, a dla wielu to przez życie droga"