Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- SuperRapMaster
Ostatnio przypomniałem sobie "Jeszcze będzie czas" i zdałem sobie sprawę, jak oni nie umieli rapować, zwłaszcza Jędker. Dlatego podtrzymuję swoje odwieczne zdanie, że "Wojtek Sokół" > WWO.
Nie widzę tu żadnej kontrowersji, gdyby takie Mogę wszystko wyszło dzisiaj to i tak bym się jarał, nawet brzmienie się nie zestarzało ani trochę, socool był kiedyś mocnym zawodnikiem i umiejętnościami wyprzedzał swoich ziomków, problem w tym że się okrutnie spierdolił rapowo, może przez swój buraczany charakter i poczucie wyższości, nie wiem, ale zaliczył w chuj regres jak większość dinozaurów 
Jaayu pisze: ↑03 kwie 2024, 15:35 Nie wiem czy to kontrowersyjne, ale tak sobie mysle;
Obecne czasy sa zajebiste dla polskiej muzyki rap, bo kazdy dzieciak moze siegnac po majka i robic muzyke podpierdalajac wymyslajac patenty o wiele szybciej niz mialo to miejsce jeszcze kilka lat temu. dzisiaj kazdy moze byc swoim idolem rusina czy vkie czy young igim 2017 wrzucajac muzyke z czystej zajawy w neta i miec mozliwosc napedzenia maszyny
a to, ze wiekszosc z tych malolatow majac takie mozliwosci robi asluchalne gowno to juz inna sprawa
Prawda, tylko niestety takie życie jest, że i w dawnych czasach i teraz wybije się maksymalnie 2-3 na rok, którzy z tego zrobią swój zawód więc w sumie trochę na to wychodzi, że wielkiej różnicy nie ma.
Niestety tak to musi być, bo byłoby Nas na rynku 300 w miesiąc
Wiadomo, dziś można mieć swoje oddane comunnity, ja mam 5 tysięcy na Spotify, ale nie oszukujmy się mimo tego swoje grona wszyscy marzymy jednak o czymś więcej, być następnym Vkie,Assterem lub White Widow, a to niestety na wielkie pieniądze spotka tylko następnych 6-8 chłopaków w przeciągu pewnie 8 lat.
- ConeyIsland
@ConeyIsland
Bardziej chodzi mi by być w mainstreamie niż dosłownie nimi
// Kontuzja Rivaldo uniemożliwiła dalszą karierę
oldschool
Bardziej chodzi mi by być w mainstreamie niż dosłownie nimi
// Kontuzja Rivaldo uniemożliwiła dalszą karierę
oldschool
- scam_sakawa
Padło to już na forum, ale dopiero teraz jestem co do tego przekonany - WPZLJŻ jest lepsza niż każda płyta starszego brata Jana Pawła.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
między poważną a klasyczną bym umieścił
W pogoni to jeden z najlepszych albumow w pl rapie. Plyty pezeta są dobre, ale nie są wyjątkowe. Natomiast to jak rapuje Malolat na tym albumie i to jaki vibe tworzy z Ajronem jest absolutnie wyjątkowe. Moim zdaniem WPZLJŻ>jakikolwiek album Pezeta
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
kllimat tam jest rzeczywiscie, brakuje troche rymow. ale nie mozna miec wszystkiego
Proste, delivery młodszego brata jest potężne na tej płycie i nie zmieni tego kurwa na ajrona bitach czy kilka przypałowych wersów, styl przez duże s i oryginalność, czyli to co w rapie zacząłem cenić najbardziejscam_sakawa pisze: ↑29 kwie 2024, 23:37 Padło to już na forum, ale dopiero teraz jestem co do tego przekonany - WPZLJŻ jest lepsza niż każda płyta starszego brata Jana Pawła.
Taki utwór jak rodzice mógłby spokojnie znaleźć się na poważnej i być tam najlepszym oraz najbardziej dojrzałym kawałkiem, cenię muzykę poważną ale mimo wszystko
Czy pezet na klasycznej wpierdala się gdzieś na bit lepiej niż małolat w klasyku albo rap z boiska? Nie sądzę
- Don Ciccio
Proste, że tak. Małolat z charyzmą wkurwionego szczura osiedlowego któremu paruje gwizdek i dopiero na końcu myśli jak to złożyć w rymach.scam_sakawa pisze: ↑29 kwie 2024, 23:37 Padło to już na forum, ale dopiero teraz jestem co do tego przekonany - WPZLJŻ jest lepsza niż każda płyta starszego brata Jana Pawła.
- marmolad_k2
Jeden forumowicz powie tak, a drugi że płacz starszego szczura Kaplińskiego daje ciary żenady 
- Don Ciccio
No nie wiem, ciary żenady to wydukane truskulowe refreny których NIGDY nie usłyszycie na imprezie mit Mädchen.
buahahaha
- ConeyIsland
Płyta wychodzi, wszyscy łoooo dobry album jest hip hop i w ogóle. Mijają lata i lecą hejty na pezia, WWO, teraz na mielona, matko bosko...
- gods bidness
Małolat może overall nie jest lepszym raperem, ale styl i delivery na pewno ma ciekawsze niż Pezet, który ma męczony, płaczący głos. Pezet zaskoczył w okresie "Powiedz na osiedlu" wtedy to jego flow, takie przyspieszone, ale też nie typowa dla polskiego przyspieszonego rapu monotonna patatajnia, tylko z rytmicznymi pauzami itd. było świeże. Wtedy Pezet po byciu naiwnym i niewinnym truskulem, równie naiwnym smutnym wrażliwcem, wchodził w swe kolejne przepoczwarzenie czyli okres osiedlowego buńczucznego wirażki, jakkolwiek komicznie by to nie brzmiało. Był to więc najlepszy moment dla jego flow, ale na dłuższą metę zawsze tam wyłazi ta męczona płaczliwość w jego głosie. On nawet na tej płycie rozrywkowej albo w dissach na Tedego ma ten głos, jakby wyrażał nieskrywaną pretensję do świata pokrzywdzonej przezeń ofiary.
Małolat za to miał oryginalne rwane flow, lepszy głos, więcej ekspresji. No po prostu lepsza stylówa i tyle. Do tego był osiedlowym dilerem, plus 2 dla fajności w polskim rapie.
Małolat za to miał oryginalne rwane flow, lepszy głos, więcej ekspresji. No po prostu lepsza stylówa i tyle. Do tego był osiedlowym dilerem, plus 2 dla fajności w polskim rapie.
- marmolad_k2
Do tego Małolat pięknie przeklina, czuć potężny wkurw i frustrację wylewane na tej płycie.
- Moltisanti
Pezet zawsze mial ciekawe pomysły na kawałki i potrafil bardzo dobrze pisac. Małolat ani pisać za bardzo nie potrafił i też no kurwa zawsze czułem że jednak głupek do mnie nawija 
Ale tak jak ktoś napisał, małolat delivery top, stylowo tez top
Ale tak jak ktoś napisał, małolat delivery top, stylowo tez top