OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: oldschool »

MalkoNTENT pisze: 24 lut 2024, 0:14 Polecicie serial kryminalny, tak żeby można włączyć dowolny odcinek i sprawa się rozwiązuje? Coś w stylu criminal minds(chociaż możliwe, że wątek główny ciągnął się przez cały sezon, nie pamiętam)
Najlepiej Disney, HBO, Amazon albo skyshowtime
Elementary, jest na SkyShowtime
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

ktoś coś, gdzie można w necie obejrzec polskie seriale online?
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

wszystko zależy od tego jaka stacja produkowała dany serial.

ewentualnie torenty
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

filman.cc

Dodano po 1 dniu 10 godzinach 21 minutach 18 sekundach:
gdybyście mieli wybrać tylko jeden to lepszy Szogun czy Fallout?
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Fallout, aczkolwiek Szoguna widziałem tylko dwa odcinki.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Szogun
JohnLennon
Zbanowany

Post autor: JohnLennon »

Dwa kompletnie inne uniwersa, to tak jakby wybrać Miodowe Lata czy Ojciec Mateusz. Jedno to bardziej satyro komedia, a Szogun to spiski i wielka powaga, ten serial właśnie ma wielu krytyków, że jest zbyt nadęty.
W każdym bądź razie warto jeden i drugi dla ,,męskich ról" który dzisiejszy Hollywood daje tak mało. Czyli Goggins i wielu Azjatów w Szogunie. Czujesz w nich prawdziwego faceta, a nie te obecne drobne,płaczące melepety, które rządzą w Holly i nie możesz się w czuc w obecne filmy.
Siedziałem sam na podłodze i czekałem na wyrok
Awatar użytkownika
potter

Spróbowałem tego Szoguna na ten moment, ale pierwszy odcinek nie zachęcił mnie tak żebym chciał szybko odpalać kolejne.

Natomiast w międzyczasie zacząłem tego Reniferka i jest to coś bardziej dla mnie. Ponoć ten facet, który to stworzył i zagrał sam przeżył tę historię ze stalkerką więc jest to tym bardziej ciekawe.
JohnLennon
Zbanowany

No i koniec Szogunka. To był piękny serial, chętnie zostałbym w tym świecie na dluzej.
Spoiler
choc pewnie sporo osob bedzie mega rozczarowanych, ze nie było wielkiej bitwy
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

potter pisze: 23 kwie 2024, 17:59 Natomiast w międzyczasie zacząłem tego Reniferka i jest to coś bardziej dla mnie. Ponoć ten facet, który to stworzył i zagrał sam przeżył tę historię ze stalkerką więc jest to tym bardziej ciekawe.
Ciężki ten Reniferek. W 2 dni machnąłem, ale w niektórych momentach męczyłem się razem z głównym bohaterem. Tzn, don't get me wrong. Nie jest to zły serial per se, ale no zdecydowanie trzeba się przygotować, że nie jest to serialik na zabicie czasu w luźne popołudnie z browarkiem. No i zakończenie też smutne trochę. Chociaż ostatecznie chyba polecam.
2do5

Post autor: 2do5 »

Ja Reniferka ogarnąłem wczoraj w jeden wieczór i podobało mi się, ciekawa podróż po odmętach ludzkiej psychiki
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Bez kitu, walnąłem w dwa wieczory i polecam. Warte obejrzenia, ale to jest strasznie ciężkie kurwa story pod wstępną przykrywką lekkiego 30min netfliksiaka

Huknąłem też problem trzech ciał i no serial jest mega słaby, ale w jakiś dziwny sposób zachęcił mnie do przeczytania książki :lol:

PS ominęła mnie mania na dextera... warto jest nadrabiać ten serial po latach? przeraża mnie 8 sezonów
yer a wizard, Harry
pardon

Post autor: pardon »

warto

Dodano po 13 minutach 7 sekundach:
ale
Spoiler
calosc nie trzyma poziomu pierwszych 4 sezonow
Spoiler
final rozczarowanko fest
:(
Awatar użytkownika
potter

Tak, no pierwsze odcinki nie zapowiadały aż takiego ciężkiego klimatu tego Reniferka, na tyle ciężkiego że widziałem że ludzie odpadali po czwartym odcinku, najmocniejszym chyba ze wszystkich. Mimo to również polecam sprawdzić chociaż na świeżo po zakończeniu jeszcze nie do końca wiem co o tym wszystkim sądzę.
JohnLennon
Zbanowany

gambler pisze: 25 kwie 2024, 23:07
PS ominęła mnie mania na dextera... warto jest nadrabiać ten serial po latach? przeraża mnie 8 sezonów
Mnie, też ominęła. Z 2 lata temu obejrzalem dopiero, bo nigdy nie byłem serialowcem, przerzuciłem się z przymusu, bo obecnie wychodzi 1-2 filmy dobre na rok.

Do 6 sezonu chyba bawiłem się świetnie, choć wiem, że istnieje chyba kult 4 sezonów, ale mi te sezony tez się fajnie oglądało. 7-8 dużo,dużo słabsze.

Ogólnie te pierwsze 6 sezonów Dexa i GOT 4 sezony to moje ulubione seriale z tej nowszej ery.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Robie na s02e03 przerwę od Mindhuntera i ruszam z Reniferkiem. Wszędzie o tym mówio więc sprawdzam.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

początek bardzo fajny później już skręciło w chujową stronę
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Trzy odcinki zrobiłem. Póki co na plus aktorka grająca Marthę. Nie przypominam sobie bym oglądał w ostatnich latach o stalkingu coś więc ciekawi mnie historia. Jutro jadę dalej.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Ja dziś skończyłem Reniferka. Właściwie to obejrzeliśmy z dziewczyną w jeden dzień tak nas wkręcił. Polecam, bardzo oryginalna i zaskakująca historia nie tylko o samym stalkingu, ale to już trzeba samemu zobaczyć i ocenić.
2do5

Post autor: 2do5 »

Resident Alien - dobre to kurde! Lekko obawiałem się drętwego humoru bo dawno nie oglądałem nic komediowego, ale zupełnie niepotrzebnie, jest często ironicznie, zabawnie i ciekawie od pierwszego odcinka. Mnie wciągnęło i lecę zaraz z drugim sezonem
ODPOWIEDZ