[film] Pieprzyć Mickiewicza (2024) [Patronat Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego]
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Pieprzyć Mickiewicza (2024) [Patronat Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego]
trochę nieeleganckie nazwać film pieprzyć mickiewicza, gdy pewnie wielu jego wnuków czy prawnuków jeszcze chodzi po tej polskiej ziemi i mogą czuć się urażeni takim tytułem
Re: [film] Pieprzyć Mickiewicza (2024) [Patronat Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego]
Warto? Lubię czasami zapodać sobie takie cringowe polskie kino
- gonny_trebor
- Moderator
warto choćby dla cameo użytkownika @Bolo
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Głosowanie
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niesamowite dzieło. Znaczy - niesamowicie gówniane dzieło. Solidne 2/10 i z serduszkiem, gdyż rechotałem co chwila do ekranu.
Polscy Młodzi Gniewni AD 2024 są niesamowici, postacie wycięte są z tak szeleszczącego papieru, że jest to pierwszy film o młodzieży, w którym nie ma absolutnie jakiegokolwiek bohatera, z którym można się utożsamiać. Może od biedy z Dante i Nel - aktorzy ich grający jako jedyni tutaj są żywymi postaciami i ciągną ten wózek.
Rozkosznie złe dzieło, które zaskakuje ciarkami wstydu na każdym kroku. Zastanawiam się, czy Dawid Ogrodnik miał długi, czy może dostał za ten film jakąś niewyobrażalną górę pieniędzy?
O reszcie nawet nie chce mi się pisać, gdyż uważam, że to trzeba zobaczyć XD
Jeżeli Polska chce postawić na energię alternatywną, proponuję każdego Polaka podłączyć do prądnicy i puścić mu to dzieło. Będzie się tak kręcił z zażenowania, że za odsprzedaną nadwyżkę prądu sfinansujemy kilkanaście elektrowni atomowych i ze dwa wiatraczki na dokładkę.
Polscy Młodzi Gniewni AD 2024 są niesamowici, postacie wycięte są z tak szeleszczącego papieru, że jest to pierwszy film o młodzieży, w którym nie ma absolutnie jakiegokolwiek bohatera, z którym można się utożsamiać. Może od biedy z Dante i Nel - aktorzy ich grający jako jedyni tutaj są żywymi postaciami i ciągną ten wózek.
Rozkosznie złe dzieło, które zaskakuje ciarkami wstydu na każdym kroku. Zastanawiam się, czy Dawid Ogrodnik miał długi, czy może dostał za ten film jakąś niewyobrażalną górę pieniędzy?
O reszcie nawet nie chce mi się pisać, gdyż uważam, że to trzeba zobaczyć XD
Jeżeli Polska chce postawić na energię alternatywną, proponuję każdego Polaka podłączyć do prądnicy i puścić mu to dzieło. Będzie się tak kręcił z zażenowania, że za odsprzedaną nadwyżkę prądu sfinansujemy kilkanaście elektrowni atomowych i ze dwa wiatraczki na dokładkę.
- marmolad_k2
Dziękuję za tę recenzję, jednocześnie zachęciłeś i zniechęciłeś mnie do obejrzenia 
Hmmm, ale Ogrodnik zwykle grał zmulonych introwertycznych typów, a tutaj taki krejzi belfer-zawadiaka?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
To jest moja częsta rozkmina właśnie jak widzę, że dobrzy aktorzy grają dosyć często w paździerzowym komediach romantycznych lub ogółem słabych filmach: czy tam płacą aż tak dużo, że trzeba zęby zacisnąć i grać w takim gównie czy nie czytają scenariusza wcześniej czy co chyba najgorsze, czytają i mimo to uważają, że nie będzie to takie złe? Nie wiem i się nie domyślam
Pecunia non olet
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Może chodziło o to że Fack ju Göhte było wielkim sukcesem w Niemczech i nawet 2 sequele nakręcono
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Właściwie to już trzy, bo obecnie kina w DE rozpierdala spin off Chantal im Märchenland.
Inna sprawa, że Pieprzyć Mickiewicza, poza ogólnym zarysem fabuły i niektórymi wątkami, jednak nie ma wiele wspólnego z niemieckim filmem. Nie wiem, czy oni nie uzyskali finalnie licencji, czy woleli dojebać polskością do fabuły, ale Pieprzyć Mickiewicza zamiast być komedią, jest po prostu słabym dramatem, gdzie w gangsterkę można wpierdolić się na przejściu dla pieszych, a dookoła same ćpuny, kurwy i alkoholicy.
Inna sprawa, że Pieprzyć Mickiewicza, poza ogólnym zarysem fabuły i niektórymi wątkami, jednak nie ma wiele wspólnego z niemieckim filmem. Nie wiem, czy oni nie uzyskali finalnie licencji, czy woleli dojebać polskością do fabuły, ale Pieprzyć Mickiewicza zamiast być komedią, jest po prostu słabym dramatem, gdzie w gangsterkę można wpierdolić się na przejściu dla pieszych, a dookoła same ćpuny, kurwy i alkoholicy.

Zachęciliście do obejrzenia
Dłoń właśnie powędrowała w majtasy.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/piep-zyc-mickiewicza-film-jak-ogladac-online-netflix-druga-czesc pisze:Latem Artrama zrealizuje „Piep*zyć Mickiewicza 2. Szkoła życia”. Scenariusz napisał autor pierwszej części filmu - Kacper Szymon, a za kamerą znów stanie Sara Bustamante - Drozdek. W kontynuacji - oprócz znanych już bohaterów - pojawią się nowe postaci. W mediach społecznościowych produkcji pojawiła się informacja o castingach.
Maja rozmach skurwysyny. Podobno jednocześnie będą szykować trzecią część pt. Piep*zyć Mickiewicza. Egzamin dojrzałości.

krucabomba to się aż tak dobrze sprzedało?
Podejrzewam, że Netflix położył łapę na projekcie i go przejął, jak wcześniej 365 dni i Furiozę. Klikać to im się klikało, a realizacja zbyt droga zapewne nie jest, szczególnie jak jeszcze obsadę zapchają amatorami z castingu 

A jednak źle podejrzewałem, bo będzie normalna kinowa dystrybucja. Kochani, znowu pieprzymy Mickiewicza. Tym razem postanowiono zekranizować temat Jak poderwać dziewczynę?
„Piep*zyć Mickiewicza 2” w kinach już od 24 stycznia!
Czas na powrót zbuntowanej ekipy z III B i ich niekonwencjonalnego wychowawcy Jana Sienkiewicza! Miłość, kłopoty i szkolne dramaty to codzienność Nel, Dantego i reszty paczki. Do szkoły trafia Korek – nowy, szczególnie uzdolniony matematycznie uczeń, który dołącza do przyjaciół Dantego. Chłopaki chcą go nauczyć, jak podrywać dziewczyny, ale okazuje się, że ich rady pochodzą głównie z internetu. W młodych zaczynają buzować hormony, co powoduje całą masę nieporozumień. Dante marzy o pierwszej nocy z Nel, ona jednak ma wątpliwości, czy są na to gotowi. Jak sprawić, by miłość i przyjaźń przetrwały ten burzliwy etap?

Że też Ogrodnik zagrał w takiej chujni, chyba tylko dlatego że mu obiecali tarzanie się na golasa z Weronika Książkiewicz (no kto by odmówił?)
I jeszcze te freestyle
Jeśli życie młodzieży tak wygląda, to ja już wolę zostać boomerem
I jeszcze te freestyle
Jeśli życie młodzieży tak wygląda, to ja już wolę zostać boomerem