Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Yayo

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Yayo »

maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Ta ostania płyta Sokoła to największy przehajp od bardzo dawna.
Nawet jeśli uważasz, że to przehajp to nie od tak dawna - Taconafide.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Sokół a'la rasmentalism
Pokaż mi gdzie jest ten Sokół ala Rasmentalism.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09 Nudna i odtwórcza. Rzecz na jedno przesłuchanie.
Ja się nie zawiodłem na tej płycie, jedna z moich ulubionych rodzimych produkcji z tego roku, więc ile ludzi tyle opini :) .
frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 "Czarna biała magia" to imo ścisła topka polskiego rapu, zajebiście spójny album i imponujący rozmachem, ciężki i klimatyczny
Podbijam, świetny album, jeden z najlepszych Sokoła imo i przebija Czystą Brudną Prawdę. Może jest właśnie za mroczny dla normików.
frontkick pisze: 08 paź 2019, 20:21 Ultymatywna lista raperów, którzy nagraliby w całości dobrą płytę, gdyby nie byli debilami:
- Dwa Sławy,
- Eripe,
- Belmondo,
- Bedoes,
- Tau,
- Ten Typ Mes,
- Quebonafide.
Mes i Quebonafide nagrali już dobre krążki. Quebo - Eklektyka,a Mes - praktycznie wszystko do Kandydatów wg mnie.
Ode mnie - mimo, że nie lubię Malika Montany to jest to mistrz refrenów - patrz Djengi Borixona, Modlitwa Bałagane czy Czempion Kiza.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

przecież taconafide nie jest wgl przehajpowane, tutaj mamy do czynienia z sytuacją w drugą stronę, polski słuchacz po prostu jeszcze nie dorósł do tego typu projektów
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
Awatar użytkownika
Whtn

Post autor: Whtn »

Taconafide nie jest dla mnie przehajpem, każdy wiedział że to będzie nudny, zachowawczy i chujowy materiał nagrany jako skok na kasę, a album sokoła przed premierą ludzie hajpowali na potencjalny klasyk xd
Awatar użytkownika
Yayo

To chyba każdy na śl***u :dunno: . Ich płyta to wielki sprzedażowy sukces, nieadekwatny do jakości.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Mnie byłoby łatwiej doceniać Malika, gdybym nie znał wcześniej Sentino. A tak to co odpalę sympatycznego muzułmanina, to brzmi dla mnie jak Sebek po wylewie/z downem
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Post autor: maly mefedronik »

Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Nawet jeśli uważasz, że to przehajp to nie od tak dawna - Taconafide.
maly mefedronik pisze: 08 paź 2019, 5:09
Nie mówię o Taconafide, bo nie jestem w stanie słuchać rapera Taco Heamingway. Słyszałem chyba tylko tamagoczi.
Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Ja się nie zawiodłem na tej płycie, jedna z moich ulubionych rodzimych produkcji z tego roku, więc ile ludzi tyle opini :) .[quote=frontkick
A słuchasz jej dalej? Nie mówię, że to słabo wyprodukowana płyta. To świetnie wyprodukowana płyta poparta świetnym marketingiem. Ale nudna i nie che mi się do niej wracać.
Yayo pisze: 09 paź 2019, 14:14 Pokaż mi gdzie jest ten Sokół ala Rasmentalism.
Dla mnie Eskimos. Ale to może zasugerowałem się doniesieniami, że raper Rasmentalism jest ghostwriterem tego kawałka (żadnych konkretnych dowodów - tylko ploty.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Yayo

Szczerze mówiąc to dopiero niedawno się do niej przekonałem, po premierze też niewiele wracałem. Teraz za to planuje zakup orginału(i przy okazji WWO bo nie mam a wróciłem dzięki tegorocznemu krążkowi i znowu się jaram), z 2-3 kawałki mi mniej podchodzą (Pluszowy, Za Ręce i MC Hasselblad) reszta regularnie na głośnikach. Co do nudy to cóż, chyba po każdej płycie Sokoła niektórzy mówią, że nudy. On po prostu takie ma flow i barwę głosu, a z ciekawości - inne albumy Sokoła lubisz?
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

oldschool pisze: 08 paź 2019, 18:01 Kontrowersyjna opinia: Słuchacze wybaczą obecnie raperowi wszystko poza gwałtem, albo morderstwem kobiety/dziecka. Chociaż co do tych 2 też nie mam pewności.
Akurat na tym forum jak widać nie jest to ni chuja kontrowersyjne. Niektórzy tutaj są w stanie młodemu gejowi po tej aferze z rafalalalalalą postawić pomnik (zakładam zuchu, że do tego pijesz).
baqlashan pisze: 08 paź 2019, 18:26 ten typ gej zachował się kiedyś jak totalny burak na tej akcji z pistoletem na wode i dla mnie to był większy cringe niż cała seria odpierdoli belmonda, z tymi ostatnimi na czele, zależy od człowieka chyba a nie kalibru przewinienia, choć jakby ktoś by zabił ciężarną kobietę albo był pedo i byłoby na to perfidne białko no to takie coś już nie do wybaczenia
To gratuluję podejścia, że masz wyjebane na to jak ktoś kogoś wypierdala na hajsy, rucha transów i wiele jeszcze innych rzeczy (w temacie o młodym geju zostało wszystko wypunktowane).
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:18 To gratuluję podejścia, że masz wyjebane na to jak ktoś kogoś wypierdala na hajsy, rucha transów i wiele jeszcze innych rzeczy (w temacie o młodym geju zostało wszystko wypunktowane).
no mam wyjebane bo belmondo jest symaptyczny i utalentowany, czego nie można powiedzieć o tamtym typku geju
Moltisanti pisze: wczoraj, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
Addicted

A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy? Poszedłbyś jeszcze na jego koncert, kupił koszulkę za 100 zeta i przybił pionę mówiąc KURWA TY JESTEŚ PRZE CHUJ ARTYSTA MORDO?
Awatar użytkownika
baqlashan

Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:20 A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy?
Nie miałbym, ale mnie nie wypierdolił tylko swoich kolegów pozdro

w ogóle ja się nie daję wypierdalać na hajsy, ofiary belmonda są w dużym stopniu same sobie winne
Ostatnio zmieniony 09 paź 2019, 19:23 przez baqlashan, łącznie zmieniany 1 raz.
Moltisanti pisze: wczoraj, 23:10 Czy to do chuja rozumiesz ze to państwo finansuje te obiady, a nie ty?
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Mes jest utalentowany, tylko robi wrażenie przemądrzałego, zapatrzonego w czubek własnego nosa buraka (mówie o zachowaniu i pisankach) i raczej nie jest tak oczytany, zorientowany w kulturze i inteligentny jak Młody G, no ale kawałki zdarza mu się robić fajne, a nawet kiedyś całe płyty.
#PRAY4BELMONDO
Awatar użytkownika
Addicted

baqlashan pisze: 09 paź 2019, 19:22
Addicted pisze: 09 paź 2019, 19:20 A miałbyś wyjebane, jakby to Ciebie wypierdolił na hajsy?
Nie miałbym, ale mnie nie wypierdolił tylko swoich kolegów pozdro

w ogóle ja się nie daję wypierdalać na hajsy, ofiary belmonda są w dużym stopniu same sobie winne
Luz, o to mi chodziło. Typ po prostu powinien zostać rozkurwiony w pył, oddać hajs i wypierdalać czym prędzej. To że są sobie sami winni, to racja :)
Awatar użytkownika
baqlashan

ten typ gej jest muzykantem który cudacznością nadrabia braki artystyczne, ot cała filozofia

Typowy średniak, któremu się coś wydaje, no i niech mu się wydaje bylebym tego nie słyszał

A to że ma iq pantofelka to już zdążył udowodnić wiele razy, nie ma nawet co porównywać do Belmonda czy chociażby WIlka WDZ
Awatar użytkownika
maly mefedronik

Yayo pisze: 09 paź 2019, 18:38 Co do nudy to cóż, chyba po każdej płycie Sokoła niektórzy mówią, że nudy. On po prostu takie ma flow i barwę głosu, a z ciekawości - inne albumy Sokoła lubisz?
tak, "Czysta brudna prawda" to fajna płyta (ale uważam, że bardziej popowa (dobry pop) niż hip hopowa). czarna biała magia jest imo bardziej hip hopowa i też fajna, ale dawno nie odświeżałem.
#PRAY4BELMONDO
oyche

Post autor: oyche »

stop victim blaming
Awatar użytkownika
baqlashan

zachęcam do używania polskiego języka na forum, gdyż jest to forum polskojęzyczne, pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

[mention]baqlashan[/mention] przestań bo się pogniewam, przecie wszyscy raperzy są Chujowi z charakteru z ta różnica że mes na talent.
Jedyny co bym zbił pione to bons
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
baqlashan

imo to najfajniejszy z charakteru jest raper Kobik
oyche

Post autor: oyche »

zachęcam do używania polskiego języka na forum
imo
smieszek

napisałeś że tolerujesz złodziei dopóki nie okradają ciebie, podtrzymujesz to?
ODPOWIEDZ