HVNCWOTY (Barto Katt & Soulpete) - HVNPSOTY (2024)
Re: HVNCWOTY (Barto Katt & Soulpete) - HVNPSOTY (2024)
Fajne, choć liczyłem na więcej, plus ja tę wadę wymowy akurat lubię po czasie xd
cztery żubry i dwie kurwy
- marmolad_k2
Też tak mam, u niego mi nawet pasuje do klimatu, podobnie miałem z ś.p. Radoskórem.
Mogliby drugą płytę przepuścić przez ai, bez wady wymowy
Tak jak pojedynczo spoko, tak po dłuższym czasie kłuje to w uszy niestety
Tak jak pojedynczo spoko, tak po dłuższym czasie kłuje to w uszy niestety
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- ConeyIsland
Ale kolor okładki w realu wygląda zajebiście bez kitu
-
bobermann3000
zaeebiste
mamałyga i cinema paradiso
single też 3/3
mamałyga i cinema paradiso
single też 3/3
dobra płyta tak jak poprzednia, po singlach nie byłem przekonany do końca ale całość oddała
barto na bitach soulpeta świetnie się odnajduje plus te teksty są treścią z którą często się utożsamić mogę, chyba idelanym targetem jestem po porstu
barto na bitach soulpeta świetnie się odnajduje plus te teksty są treścią z którą często się utożsamić mogę, chyba idelanym targetem jestem po porstu
Jak pierwsze HVNCWOTY mi się nie podobały (i dalej nie siadają, sprawdziłem po odsłuchu HVNPSOTÓW) to ta płyta jest zajebista, chyba najlepsze co barto dał w karierze (całościowo, jakieś pojedyczne single miewał mocno, ale jego płyty zawsze mnie po kilku trackach odrzucały)
kurde rel, ucieszylem się, że jest na trackliście, a huj wie co to, tam ten refren też jest dziwny co najmniej
crank all fajna zwrotka, trochę inaczej niż zwykle
jedyna chyba mi się bardziej podobała, zaraz se crosscheck zrobię
a co do wady wymowy, wiadomo, najważniejsza kwestia, to o ile irytowała mnie na poprzednich płytach Barto, to na Huncwotach zupełnie mi nie przeszkadza
- ConeyIsland
Świetna jest ta płyta. Nie jest do przesłuchania na raz, nie w biegu. Wspaniały klimacik, luz jak skurwesyn.
rozpierdala mi łeb ten psychodeliczny bit w Aftersun, zapętlam od premiery jak pojebany. Całościowo to wydaje mi się, że to lepszy album niż część pierwsza, poza Oćmą i może tym pokracznym kawałkiem z Erkingiem, to każdy ma coś takiego, żeby uznać go za ulubiony
Ja zaś zdecydowanie wolałem pierwszą część. Tutaj wydaje mi się być dużo cięższy klimat przez treści (pierwsza połowa płyty) ale i brzmienie.
nic na potem
- marmolad_k2
Też bardziej podeszła mi jedynka, myślę że to dlatego że była bardziej osobista, a ja takie lubię.
czy ja wiem... na jedynce też było momentami ciężko treściowo, ale tak scrolluję tę tracklistę pierwszej części i poza najbardziej oczywistymi singlowymi kawałkami, to ciężko mi byłoby wskazać takie, które miałbym ochotę o tak po prostu sobie puścić, posłuchać i do nich wracać. Taka trochę płyta do tematu "Dobre albumy z zerowym repeat value" te pierwsze Hvncwoty dla mnie. Wydaje mi się, że dwójeczka lepiej zniesie próbę czasu
też rzadko odpalam pojedyncze z jedynki (tylko Motywator Finansowy i Bez Kagańca), ale sądzę że ta płytka dobrze się broni jako całość, wiele razy słuchałem jej w tej formie i na pewno jeszcze wiele razy będę. Kojarzy mi się z takimi typowymi jesiennymi, osobistymi płytami, coś jak wczesne Rap Addix
Ostatnio zmieniony 04 sie 2024, 10:39 przez edenmar, łącznie zmieniany 1 raz.
lepsze niż większość na płycie, raperzy chyba lubią dawać bonusy lepsze niż materiał
cztery żubry i dwie kurwy
- marmolad_k2
Wróciłem po jakimś miesiącu, to jednak piękna płyta jest i chyba będzie w moim top 5