PRO8L3M - Art Brut (2014)
Re: PRO8L3M - Art Brut (2014)
ale pierdolicie, 100x wolałbym żeby robili takie filmiki i wywiady z jakimś gościem który chociaż kurwa robi coś ciekawe niż nagrali 10 kolejnych bezjajecznych albumów
a art brut chyba jednak klasyk i fajnie poznawać pewne historie związane z tym albumem
a art brut chyba jednak klasyk i fajnie poznawać pewne historie związane z tym albumem
dziękuję ślicznie
jest jeszcze "podcastowa" wersja na spoti?
- rozklad_gaussa
chyba spadla bo dodalem sobie do oddzielnej playlisty i jak teraz sprawdzilem to wszystko wyjebane
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
niestety tamta spadła, czekamy na nową
- Bunnymen77
ŁADNE BEBE

Na tej płycie padł legendarny dla mojej osoby wers, na swój sposób uniwersalny, a który przez lata wcześniej nie został zauważony (przynajmniej przez moje rapowohiphopowe grono(Nie, że wers został niezauważony, tylko nikt inny tego nie nawinął, choćby innymi słowami - choć mogę żyć w niewiedzy, jestem otwarty na nowe ale stare truizmy truskulowychpolraperów)
"Czasem konieczny jest wstrząs i powstaje sztos
Czasem koniec jest początkiem by dać milion
Zakład? Postawię sto"
Jeśłi ktoś chce mnie zapytać o podany 2 i 3 wers - nie wiem, nigdy nie rozkminiałem, wkleiłem bo się rymuję
Ale wers nr 1 oddaje multum sytuacji z mojego życia i żyć wokół mnie
W sensie
Wstrząs
Jest typ co jara dzień w dzień nałogowo zioło przez 10 lat
Jechał z ziomkiem na 2 auta na trip nad morzem
Ziomka jebły psy, test, THC, zabrane prawko, grzywna, prace społeczne
Typ rzuca z dnia na dzień zioło które jarał przez 10 lat dzień w dzień
czy też
typ prowadzi lifestyle melo infetno
kartony, mdma, grzyby, thc, prochy, wszystko
laska którą wyruchał w kiblu miesiąc temu na melanżu pisze mu, że jest w ciąży
Szok, ale zbliża się do niej
zostaje ojcem, zmienia lifestyle na siłke i pogoń za hajsem
Profit?
Chodzi mi o to(Empirycznosubiektywnie), że jak mamy osobę w kurwe uzależnioną od
Alkoholu
Zioła
Kryształu
Wszelkie rozmowy/Monary/Prychiatrzy nie pomagają
To wtedy potrzebny jest wtsrząs.
Sam doznałem tego wstrząsu. Z dnia na dzień przestałem jarać topy, bo ziomek jadąc przede mną został zatrzymany przez psy i stracił prawko.
Pewnie można odnieść to do multum życiowych sytuacji, przytoczyłem te mi najbliższe.
I za ten wers ta płyta będzie w mej pamięci aż do śmierci.
Swoją drogą, mam fizyka, którego dostałem za darmo, bo rozrzucali w KempoBusie na HHK 2k15 bodajże trochę sztuk.
Pozdroo
"Czasem konieczny jest wstrząs i powstaje sztos
Czasem koniec jest początkiem by dać milion
Zakład? Postawię sto"
Jeśłi ktoś chce mnie zapytać o podany 2 i 3 wers - nie wiem, nigdy nie rozkminiałem, wkleiłem bo się rymuję
Ale wers nr 1 oddaje multum sytuacji z mojego życia i żyć wokół mnie
W sensie
Wstrząs
Jest typ co jara dzień w dzień nałogowo zioło przez 10 lat
Jechał z ziomkiem na 2 auta na trip nad morzem
Ziomka jebły psy, test, THC, zabrane prawko, grzywna, prace społeczne
Typ rzuca z dnia na dzień zioło które jarał przez 10 lat dzień w dzień
czy też
typ prowadzi lifestyle melo infetno
kartony, mdma, grzyby, thc, prochy, wszystko
laska którą wyruchał w kiblu miesiąc temu na melanżu pisze mu, że jest w ciąży
Szok, ale zbliża się do niej
zostaje ojcem, zmienia lifestyle na siłke i pogoń za hajsem
Profit?
Chodzi mi o to(Empirycznosubiektywnie), że jak mamy osobę w kurwe uzależnioną od
Alkoholu
Zioła
Kryształu
Wszelkie rozmowy/Monary/Prychiatrzy nie pomagają
To wtedy potrzebny jest wtsrząs.
Sam doznałem tego wstrząsu. Z dnia na dzień przestałem jarać topy, bo ziomek jadąc przede mną został zatrzymany przez psy i stracił prawko.
Pewnie można odnieść to do multum życiowych sytuacji, przytoczyłem te mi najbliższe.
I za ten wers ta płyta będzie w mej pamięci aż do śmierci.
Swoją drogą, mam fizyka, którego dostałem za darmo, bo rozrzucali w KempoBusie na HHK 2k15 bodajże trochę sztuk.
Pozdroo
czyli jednak da się
i jak zmieniło się twoje życie od momentu kiedy rzuciłeś skurwiały weed?
wogle nie jarasz? całkowita abstynencja?
podziel się historią
i jak zmieniło się twoje życie od momentu kiedy rzuciłeś skurwiały weed?
wogle nie jarasz? całkowita abstynencja?
podziel się historią
No to jest truizm ten level, że innymi słowami zostało to pewnie z milion razy przewinięte. Wyga na swoim hot16 przewinął:
I zasadniczo to jest prawda, że łatwiej znaleźć impuls do zmian w życiu jak się już konkretnie jebnie o glebę, niż trwając w chujowej, ale w miarę bezpiecznej stagnacji. W ogóle to przecież dość typowy popkulturowy motyw, że protagonista, który jest na skraju, nie ma już nic do stracenia, znajduje w sobie wewnętrzną siłę, przechodzi przemianę etc.Zamieć gówno pod dywan - na długo to nie pomaga
Życie zmienisz tylko w tsunami falach, w wirach tornada
bez kitu czaję że sztuka z każdym jakoś inaczej rezonuje ale przecież to tak idealnie przeciętna linijka jest
jak sie kochaja to chuj z nimi, linijka jest jaka jest ale jak rozkminil ja po swojemu i wyciagnal z tego cos dobrego to dobrze i pozdro
moze po prostu to jest celna, acz prosta linijka i chlop sie utozsamia z tym, ze powstaje sztos ze wstrzasu, a nie kurwa z wplywaniem na suchego przestwor oceanu czy innymi kurwa morzami tulipanow chylacymi czola przed wiatrem, czy ktore rozkielisza uderzenie
w sumie kazda linijka hip hopowa nie hujowa jak te laikowe jest dobra wtedy kiedy cos rzeczywiscie mozna w zyciu zaobserwowac i utozsamic z nia, raczej nie moge z glowy wylistowac jakichs linijek co wywracaly swiatopoglad po pierwszym odsluchu (oprocz wizjonera popka ktory jaranie ziola zalecal wszystkim)
- marmolad_k2
Słuchacz dostrzega sam siebie w tekście, to jest właśnie tzw. hip-hop panowie 
Jak przejrzysz moje posty to udzielałem się w temacie bodajże używki.
Czasem sobie zakiptam, ale to jest tak, że ostatni raz jarałem w zeszłym tygodniu, a wcześniej we wrześniu.
No i kiedyś sztuka szła w póltora dnia, teraz 2g mam na cały tydzien. Czy zmieniło się życie? Bardziej inne wydarzenia namieszały w egzystencji, na pewno jestem mniej wyalienowany, bardziej stąpam po ziemi.
Zrezygnowałem głównie z powodu długiego utrzymywania się thc w moczu (ponad 60 dni się zdarzył się detoks i po 60 dniach nadal wskazywało użytkowanie, ale to był okres jarania dzień w dzień przez x lat), szkoda mi było pracy czy prawka. Ale plusów jest więcej, grubszy portfel, trzeźwa bania, wygaszany introwertyzm. Nie miałem psychicznych faz po czombieniu, bad tripów etc. ale często łapie mnie nieregularne bicie serca, które mocno się wkręca. Czy też ból płuc i plucie czarną flegmą.
Sam byłem szoku, że udało mi się jebnąć to z dnia na dzień, bo od x miesięcy powstarzałem sobie ostatnia sztuka ostatnia sztuka.
- gods bidness
Obok Muzyki Męczącej Pezeta, chyba najbardziej przehajpowany album na tym forum imo. Dla mnie to nie jest nawet w top 3 rapera Problem. Nie wiem w ogóle jak można było wpaść w drugiej dekadzie XXI wieku na łączenie rapu z polską starą muzyką na takich zasadach. Jak jakiś Peja w 97 gdy człowieczy los nagrywał. I to nie że jakieś fajne kreatywne samplowanie coś, tylko wpierdalanie połowy kawałka, całych refrenów. Pomijam już fakt, że to drętwe pierdolenie Oskara na tle Miry Kubasińskiej przykładowo to jest profanacja w biały dzień.
zajebisty album i oczywiście jak zwykle gods bidness z prędkością światła mija się z prawdą i rozjebuje na drzewie
jedynie celnie muzyka rozrywkowa pezeta nazwana męczącą
jedynie celnie muzyka rozrywkowa pezeta nazwana męczącą
- Oportunistycznyebaka