Gry naszego dzieciństwa
Moderator: con shonery
- marmolad_k2
Re: Gry naszego dzieciństwa
A tę stronkę znacie? Tu już nowsze gierki, głównie z lat 2000.
https://mirror.polish-abandonware.pl/Gry/
https://mirror.polish-abandonware.pl/Gry/
O dzięki za ten link.
Ostatnio chciałem odpalić na starym pececie skoki 2002, ale już płytki nie czytało.
a kojarzycie taką grę w której się latało jakimś samolotem w widoku pov i strzelało do latających mikołajów na saniach?
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
ale bym pograł w jedi knight jedi academy
(
Ej kurde może ktoś tutaj będzie znał tą gierkę. Otóż grałem kiedyś za dzieciaka na PSX u takiego gościa, który przyjechał z Anglii na przełomie wieków. Grałem na tym w Dino Crisis i taką jedną grę, której nie mogę teraz znaleźć. To była:
- platformówka 2D, w której szło się od lewa do prawa
- skakało się po grzybach/liściach jakichś i zbierało jakieś punkty
Jakbym zobaczył screen z tej gry to bym na bank sobie przypomniał. Ale tytułu za chuja nie mogę znaleźć. Ktoś/coś?
- platformówka 2D, w której szło się od lewa do prawa
- skakało się po grzybach/liściach jakichś i zbierało jakieś punkty
Jakbym zobaczył screen z tej gry to bym na bank sobie przypomniał. Ale tytułu za chuja nie mogę znaleźć. Ktoś/coś?
Brzmi jak Rayman 1 albo Tomba

Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
- marmolad_k2
Klonoa?
Super Mario Bros?
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
MegaMan albo dowolna inna z tysiąca platformówek 2d
pamietasz moze jaka postacia sie kierowalo? to byl czlowiek czy zwierze?
pamietasz moze jaka postacia sie kierowalo? to byl czlowiek czy zwierze?
Kurde to była Tomba chyba, ale ręki sobie nie dam uciąć. Było jeszcze coś podobnego do Tomby na PSX? Rayman, Mario na bank nie.
kurde no i ściągnąłem Black and white 2 z tamtej stronki i....
fajnie się buduje, gra wygląda ładnie ale to jest banalne. Wystarczy najebać tych budynków i wróg się przyłącza po czasie automatycznie, a my możemy przejść do następnej krainy. Misji tyle co kot napłakał. Jednynka to jednak miała więcej magii. Dwójeczka jest... pusta.
fajnie się buduje, gra wygląda ładnie ale to jest banalne. Wystarczy najebać tych budynków i wróg się przyłącza po czasie automatycznie, a my możemy przejść do następnej krainy. Misji tyle co kot napłakał. Jednynka to jednak miała więcej magii. Dwójeczka jest... pusta.
O kurde pamiętam black and white i mojego zwierzaka krasule wielkie pozdro dla niej. Czy dwójka czasem nie przypominała już bardziej jakiejś ubogiej strategii? Podboje zamków, te sprawy

Dzięki za parę przypominajek, niektóre pozycje kompletnie wyparte z pamięci, a jednak było grane!
Być może przeoczyłem, ale z tego czego nie widziałem jak dotąd:
Liero
Dark Earth
Earth 2140
Ecstatica II
Wacki:Kosmiczna Rozgrywka
Re-volt
I podbijam Neverhood, bo to piękna gra, wprawdzie trudna, ale ten plastelinowy świat, muzyka, quest Cleymana, miodzio. W ogóle dzieciństwo=wszystkie przygodówki point&click jedna miłość.
Być może przeoczyłem, ale z tego czego nie widziałem jak dotąd:
Liero
Dark Earth
Earth 2140
Ecstatica II
Wacki:Kosmiczna Rozgrywka
Re-volt
I podbijam Neverhood, bo to piękna gra, wprawdzie trudna, ale ten plastelinowy świat, muzyka, quest Cleymana, miodzio. W ogóle dzieciństwo=wszystkie przygodówki point&click jedna miłość.
- ConeyIsland
Ale temacik sympatyczny.
Alien Nations 2
Niedoceniany w kurwę tytuł. Grałem w to fest.
Alien Nations 2
Oj tak tak, jedynka była mocno przełomowa - interfejs bez ikon i HUD-a, przemieszczanie się po mapie łapiąc boską ręką za glebę, sztuczna inteligencja chowańca i jego tresura smyczami, możliwość wyhodowania pokojowej lub agresywnej społeczności... ta gra byłaby idealna w VR! Dwójka była jakąś bardziej klasyczną strategią
AMEX, no cap, 800 score
jak sięgam pamięcią to właśnie przy dwójce nie bawiłem się już tak dobrze, między innymi dlatego użyłem określenia ubogiej strategii, a strategie ogrywałem wtedy na potęgę, więc jakieś tam rozeznanie miałem. na pewno jest to jedna z tych oldschoolowych serii, które odświeżyłbym sobie jako pierwsze w kolejności, gdyby tylko były chęci, bo elementy fabularne, kontekst - trochę przez mgłę
w sumie tyczy się to obu części, ale jedynka benger, prawdę mówisz