Teraz dopiero przesłuchałem, jak ten bicik wchodzi w ogóle
Kaz Bałagane
- IvanPavlov
Re: Kaz Bałagane
@Up
W bazie w mojej stopce jest trochę unreleased kawałków podlinkowanych jak chcesz więcej odrzutów
W bazie w mojej stopce jest trochę unreleased kawałków podlinkowanych jak chcesz więcej odrzutów
Baza wszystkich kawałków Kaza Bałagane by me:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
- marmolad_k2
Te wasze rozmowy zawsze mnie zmuszają do zabrania się za nieprzesłuchane płyty, bo mi się głupio robi 
Niech wrzuca - Ona ma samych kolegów, nie płaci za zioło, nie dorzuca sie do sniegu.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
To naprawdę bardzo miło słyszeć, bo mam podobnie choćby z filmami polecanymi w podcaście Oleszczyka.marmolad_k2 pisze: ↑24 lut 2024, 20:28 Te wasze rozmowy zawsze mnie zmuszają do zabrania się za nieprzesłuchane płyty, bo mi się głupio robi![]()
No i fajna przygoda przez Tobą, jak nie słyszałeś Narkopopu
- marmolad_k2
Akurat Narkopop przesłuchałem i bardzo lubię, ale ja też jestem z tych, dla których Radio Gruz lepsze.
- gods bidness
Dobrze nie pamiętam dyskografii, ale już raz tu wspominałem tego hot tejka, że Chleb i Miód to najlepsza jego płyta.
NIE WIEM KTÓRA PŁYTA NAJLEPSZA ALE TO NAJLEPSZY JEGO KAWAŁEK, KOCHAM GO KURWA ROBI SIE CIEPLUTKO NA SERDUSZKU JAK SIĘ SŁUCHA
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Wiadomo. Najlepsza jego płyta.
Która płyta najlepsza? Odpowiedź jest tylko jedna.
Kaz ma dwie najlepsze płyty: Narkopop i Radio Gruz
Kaz ma dwie najlepsze płyty: Narkopop i Radio Gruz
Raczej Radio Gruz i Lot022 
Effe, perché il mio cognome è Fendi
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Tony, perché vendevamo i pezzi
Sosa, perché viene dalla Colombia
Baby, perché piaccio alla tua troia
Narkopop jak jest jasno, Radio Gruz jak jest ciemno.
Lot mocno przeciętnie się zestarzał imo - po latach te bity wydają mi się jakieś takie...zbyt proste?, sam Kaz w fazie przejściowej po burackich linijkach głosem ućpanego goblina, wiadomy feat psujący mi zawsze jeden z lepszych kawałków. Szanuję oczywiście i dotąd pamiętam jak wpierdolił się z tą płytą, ale no jak wyżej, wracam duużo rzadziej niż do wymienionych dwóch plus HB2.
Lot mocno przeciętnie się zestarzał imo - po latach te bity wydają mi się jakieś takie...zbyt proste?, sam Kaz w fazie przejściowej po burackich linijkach głosem ućpanego goblina, wiadomy feat psujący mi zawsze jeden z lepszych kawałków. Szanuję oczywiście i dotąd pamiętam jak wpierdolił się z tą płytą, ale no jak wyżej, wracam duużo rzadziej niż do wymienionych dwóch plus HB2.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Radio Gruz lekki przehajp, a Lot pięknie oddaje tamte czasy.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
radio gruz najlepszy, ale lubię też ksiażę nieporządek
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Jak przesłuchałem Lot po raz pierwszy to akurat wychodziły kawałki z Polska Gotówkowa i pamiętam, że jak Lot mnie zachwycił, to miałem wtedy spory problem z nowymi kawałkami, właśnie przez zmianę głosu. Może to przypadek, w którym coś mi się podoba, bo poznałem to jako pierwsze, ale wtedy uznałem, że to może jednak nie dla mnie. Dałem Kazowi ponowną szansę przy Digital Scale Music no i wtedy już bardzo siadło, ale to abstrahując.
Nie spodziewałem się w sumie, że będę w tej opinii odosobniony, ale o wiele bardziej podobał mi się głos Kaza na Locie.
Nawet jeśli to jak nawija aktualnie lepiej pasuje do jego aktualnych kawałków.
Nie spodziewałem się w sumie, że będę w tej opinii odosobniony, ale o wiele bardziej podobał mi się głos Kaza na Locie.
Nawet jeśli to jak nawija aktualnie lepiej pasuje do jego aktualnych kawałków.
- scam_sakawa
Najlepsze płyty Kaza to Lot022 i B&B Warsaw.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
dla mnie Lot, Radio i Narkopop podobny poziom, przychylam się chyba najbardziej do tego pierwszego, bo po pierwsze idealna długość, bez wypełniaczy, prawie bez gości, no i tekstowo jest tam też jakiś motyw przewodni. Zresztą jak odkrywałem ten album to też byłem na rozdrożu zrywania z lekko patolskimi klimatami i dlatego może ze mną rezonował.
@SWN zwrotka Tomba to oczywiście jedna z najgorszych rzeczy w polskim rapie ale jest przynajmniej tylko jedna i można ją sobie zeskipować, poza tym zostajemy z Kazem w topowej formie, w drugim narożniku mamy zapraszanie jakichś jęczących pedałów albo próbujących go kopiować kolegów, młodych dronów czy innych koldich. Ja głównie przez featy i jego nowy głos nie sprawdzam już nawet nowych rzeczy.
@SWN zwrotka Tomba to oczywiście jedna z najgorszych rzeczy w polskim rapie ale jest przynajmniej tylko jedna i można ją sobie zeskipować, poza tym zostajemy z Kazem w topowej formie, w drugim narożniku mamy zapraszanie jakichś jęczących pedałów albo próbujących go kopiować kolegów, młodych dronów czy innych koldich. Ja głównie przez featy i jego nowy głos nie sprawdzam już nawet nowych rzeczy.
zwrotka tomba dojebana, bo dzięki temu kaz robi jeden ze swoich najlepszych wjazdów na bit i pokazuje jedną z największych przepaści między gospodarzem, a gościem w historii
Radio Gruz, Hugo Bucc 2, Narkopop - dla mnie taka jest kolejność.
Zgadzam się z @SWNem, że bity na locie są zbyt nijakie, oprócz tego w Dr Traphouse, który jest wg mnie w TOP5 numerów w polskim rapie. Przewózka obu Panów, charyzma, linijki, wszystko się tutaj zgadza
Zgadzam się z @SWNem, że bity na locie są zbyt nijakie, oprócz tego w Dr Traphouse, który jest wg mnie w TOP5 numerów w polskim rapie. Przewózka obu Panów, charyzma, linijki, wszystko się tutaj zgadza
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan