BrakKultury.pl

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
fifi

Re: BrakKultury.pl

Post autor: fifi »

pejowiec pisze: 29 lut 2024, 20:07
fifi pisze: 29 lut 2024, 19:58 oczywiscie z bledami ortograficznymi i bez przecinkow?
A ja niby piszę z błędami ortograficznymi?
tak
pejowiec pisze: 29 lut 2024, 20:07
fifi pisze: 29 lut 2024, 19:58 oczywiscie z bledami ortograficznymi i bez przecinkow?
Nie rozmawiasz z idiotą.
polemizowalbym
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

No ten kącik Memphis to byłoby coś, bo wydaje mi się, że polskie dziennikarstwo przez lata było skoncentrowane na Wschodzie i Zachodzie kompletnie pomijając południe czy właśnie Memphis i przez to - oraz przez to, że SLG też długo taki był - wychowałem się na jakichś kurwa Dilated Peoples i Gang Starrze, a braki w innych podgatunkach dalej mam spore i zazdraszczam każdemu, kto ma jakąś wiedzę w tych innych gałęziach. I nie to, że przebyłem złą drogą, ale szkoda, że tak późno otworzyłem łeb. Później się pojawiło trochę polskich dziennikarzy typu Rawski, którzy próbowali, no ale ja już wtedy w fullcapie na łbie miałem swoje wizje. A widać, ile w tym wpływu konkretnej banieczki, bo sam DoubleB chyba pisał, że siedział se na rapgrze i słuchał ThreeSixMafii i miał wyjebane na Smarki Smarka.

Z takich cykli to chciałem Malinowego namówić na przypominanie szczecińskich klasyków, bo kiedyś miał zajawę na opisywanie, no ale chyba brak czasu go pokonał.
Awatar użytkownika
fifi

Rawski
SŁEEEEEEEEEEEEEEEEG

jest w kurwe fajnej muzy, z ktora moglaby sie zapoznac szersza rzesza odbiorcow
a nie tylko dawanie jebania przez 2rzyna o jakiegos zkibwoya czy smarka xddd
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

no, ale to potrzeba zajawkowiczów, którzy mają czas i chęci, by nieść kaganek i napiszą cos więcej niż "siada" albo "mid". W BK jest trochę uk drillowców spod galerii i myślę, że to nas trochę wyróżnia, bo te zestawienia Offchecka czy teksty Gapcia są naprawdę wartościowe i nikt o tym w Polsce nie pisze. still, to jakaś tam kropelka w morzu.
Awatar użytkownika
fifi

mysle, ze duzym problemem jest spadek zainteresowania dziennikarstwem pisanym, we wszystkich branzach
teraz niestety kroluja krotkie formy a nie pierdolenie 2h o jakims tam albumie nasa (to nie zadne strzaly)
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

no też prawda, widać przecież, że w USA podobnie i się zamykają portale, u nas też rapnews padł, mimo że robili zarówno niuchy, jak i kontent wideo teoretycznie skrojony pod ludzi

ludzi też chuja obchodzi hip-hop/rap w szerszym kontekście, słuchają se muzyczki, pośledzą dramy i wyjebane jajo na schodzenie głębiej i to też spoko
Awatar użytkownika
fifi

wybacz za moja ignoracje
ale nie mam aktualnie nawet za duzo czasu na sluchanie muzyki XD
wlasnie zastanawialem sie jakby to wygladalo jakbyscie robili jakies tam plejlisty miesieczne, cos tam
tylko to by sie nie przekladalo pewnie na ruch na stronie
musisz oldschoola zwerbowac aby nagrywal shortsy pod posnania i pierdolil o jakims skepcie czy czego tam sluchaja xD

tez niestety rap staje sie muzyka dla mlodszych osob, starsze raczej wlasnie nie maja czasu na sledzenie dram (sa zaczytane w poteznej biografii sentino), a dzisiaj dzieciaki obchodzi mocno ktory raper ktoremu powiedzial brzydkie slowa na gali freakow mma :lol:

mi sie w pewien sposob podobal movement rapnews jesli chodzi o wideo, wygladalo to oczywiscie jak stuprocentowa podjebka akcji z zagranicy (mam na mysli akcje ze studia), ale bylo z tego full bekowego contentu (zagubiony diho, gdy bylo tam gmll, gucio mniszkowski, ozzy baby, moj brat dzwoniacy z zapytaniem czy vnm goli jaja)
wujot
ave

Post autor: wujot »

a może program z fromaszem byłby strzałem w dziesiątkę :dunno: :lol:
Awatar użytkownika
fifi

jesli tarcze trzymalby centralnie na kolanie, to tak
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

fifi pisze: 29 lut 2024, 21:01
Rawski
SŁEEEEEEEEEEEEEEEEG

jest w kurwe fajnej muzy, z ktora moglaby sie zapoznac szersza rzesza odbiorcow
a nie tylko dawanie jebania przez 2rzyna o jakiegos zkibwoya czy smarka xddd
Ślizg płonął najmocniej jak wyszly miliony smarka wiec zamknij morde
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
fifi

ba, bylem wtedy na forum i udzielalem sie w temacie
nie zamkne, mysle, ze musisz pozglaszac mi posty, moze wtedy sie uda, pozdro
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

@Jose ty weź @KomunistomPodPrad i niech wysmaży jakieś strumienie świadomości na temat ewenementu jakim jest LSO, a potem wy to zredagujcie po swojemu. to byłby strzał w dziesiątkę

Dodano po 2 minutach 8 sekundach:
2rzyn pisze: 29 lut 2024, 22:08 Ślizg płonął najmocniej jak wyszly miliony smarka wiec zamknij morde
płonął najmocniej jak belmondo wskoczył do wanny rafalali
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

No a wy Jose nie chcielibyście iść w te shortsy reelsy i inne 15 sekundowe duperele?

To serio robi mega robotę przy śmiesznie niskim nakładzie przygotowania i montażu (w sensie no domyślam się że podcast na diskordzie to w sumie jeszcze mniej przygotowania i montażu, bo gada się na freestylu, ale wiesz ocb).Jest mnóstwo nowych, dużych kanałów które w zasadzie od tego się rozpędziły, bo głowy są turbo przesycone treściami i przeciętny czas zaangażowania w internecie leci na łeb na szyję, więc dzisiaj bardzo popularny model to spamowanie krótkimi formami i rzadsze rzucanie czegoś dłuższego dla tych ogranych, zaangażowanych widzów.

Absolutnie nie wyklucza to możliwości robienia jednego i drugiego, nikt nie mówi żeby rzucać podcasty w pizdu i robić śmieszne tiktoki, ale shortsy z daj boże głównej czyjegoś yt oparte na pierdołach typu CZY WIESZ ŻE, nwm TOP 5 RAPERÓW KTÓRZY czy inny content zasiewający w bani dwie podstawowe myśli czyli - 1. niech poleci jeszcze kolejny 2. nie zgadzam się z którymś tam miejscem, skomentuję - to zajebista rozbiegówka do reszty i wcale nie trzeba tego robić ani pajacersko, ani nawet świecić tam swoją mordą.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Nie, głupotek się nam nie chce robić. Zresztą my jakoś nie tryhardujemy, jeśli chodzi o zasięgi, bo gdyby tak było, to przede wszystkim postawilibyśmy na newsy, a u nas pojawiają się rzeczy spóźnione o 10 lat i z tytułem "Album - Tytuł (Recenzja)", a nie "CZY PAMIĘTACIE TEN ZAJEBISTY ALBUM SPRZED 10 LAT???". Na pewno dałoby się więcej wyciągnąć z social mediów, to akurat prawda, w sensie chodzi mi o to, że wrzucamy tam zwykle linki, a algorytm je jebie na sukę. Te shortsy/reelsy czasami wycinam z odcinków i wrzucam na YT i Insta i faktycznie czasem idą zajebiście, ale zamiast maksymalizować viewsy jednego materiału, to wolę przeskoczyć do kolejnego, bo większą przyjemność sprawia mi słuchanie 10 mixtapów jakiegoś Jay Rocka i gadanie o nich niż np. robienie z tego kontentu w stylu "5 kawałków Jay Rocka, które musicie znać!!". No i podobnie ma reszta - jednak jesteśmy starymi dziadami i nerdami i nikt nie chce z tego robić pieniędzy (poza horrym, bo miałby dodatek do zasiłku dla bezrobotnych).
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Po pierwsze satysfakcja, po setne dla wyświetleń, szanuję :bowdown:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Obrazek
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

no i to jest właśnie zajebiste, że nic na siłę nie robicie, można wpierw pomyśleć o treści nim o zasięgach. trochę mnie zmotywowaliście do pomyślenia nad tym swoim udziałem :oops:
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> https://youtu.be/CcYuD6a4EiI
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Kurde, aż sam bym pokombinował, ale znając mój słomiany zapał i ryzyko zaśmiecenia strony niezbyt dobrymi tekstami to pewnie chuj by z tego wyszedł

Za to użytkownik DoubleB nadałby się idealnie, choćby jeden artykulik o tym, jak rozpocząć swoją przygodę z Memphis
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

Jose pisze: 01 mar 2024, 9:00 (poza horrym, bo miałby dodatek do zasiłku dla bezrobotnych
:lol:
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Dobra opcja po prostu przy KAZDEJ recenzji dawac wersje skrocona do max 30 sekund na te reelsy czy jak to sie tam nazywa.
Czesto na koncu daja to magiczne zdanie typu "caly odcinek/wiecej na kanale ...."
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
ODPOWIEDZ