OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
pierwszy odcinek jeszcze jakoś wyglądał, ale każdy następny to gówno obsrane, to moglby być kryminał remigiusza mroza a nie kolejny sezon świetnej serii
Ta seria nigdy nie była świetna, po prostu pierwszy sezon im wyszedł, reszta to gówno
Skończyłem nowe Fargo i dobrze się bawiłem (scena debaty politycznej, lol), aczkolwiek momentami miałem wrażenie że to Fargo-type fanservice. Wszystko jest aż ZA fajne, za dużo krwi, zemsta na złolach zbyt słodka, beciak głównej bohaterki za bardzo punchable, a content - jak albumy Okolicznego Elementu - składa się głównie z followupów do poprzednich sezonów i reszty filmografii braci Coen... np. Ole Munch (niepowstrzymywalna siła natury) to wypisz-wymaluj V.M. Varga z S03 ale z fryzurką Antona Chigurha z No Country For Old Men. Szeryf Tillman reprezentuje toksyczną męskość? No to podkręćmy to jeszcze, puszczając "Toxic" Britney Spears.
Aczkolwiek trochę na siłę szukam tych wad, bo to nadal super rozrywka i na pewno lepszy sezon niż ostatni.
Aczkolwiek trochę na siłę szukam tych wad, bo to nadal super rozrywka i na pewno lepszy sezon niż ostatni.
Spoiler
Przekłute suty Dona Drapera
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
oglądajcie The Curse, jestem po trzecim odcinku i czasami jest tak dziwnie, tak nieprzyjemnie momentami, tak cringowo, że aż skręca od oglądania niektórych scen. Popisowa Emma Stone i niejaki pan Fielder.
- MalkoNTENT
Też oglądałem i takie same odczucia. Czekam na kolejne 5 odcinków na skyshowtime, które wychodzą chyba jutro.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Teraz dopiero się dowiedziałem, że ten Benny Safdie czyli twórca to jest zamieszany w choćby Uncut Gems czy Good Time, które też tu były propsowane jako takie niewygodne do oglądania więc nie dziwi ta stylistyka, ale i tak wydaje mi się tutaj to bardziej podkręcone jeszcze. Czekam też na te resztę, która już jutro, bo najlepsze ponoć dopiero przed nami @MalkoNTENT.
obejrzałem 3 odcinki i przerwałem. ale tam scena jak ten Fielder wylewa napój na gościa z kasyna
...odpowiedzialny m.in. za pojebany serial Rehearsal z pogranicza reality tv, mockumentu i show, o ćwiczeniu wszystkich możliwych scenariuszy przed ważnymi życiowymi momentami, który z odcinka na odcinek robi się coraz bardziej meta i creepy
chyba zajebe se czwarty raz Sopranos
pora na grilowany ser z kaloryfera
pora na grilowany ser z kaloryfera
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Severance to jest sztos
The office + Black Mirror.
Finał True Detective: Night Country = gówno obesrane
Po tym finale człowiek docenia 2 sezon. 
a mi się finał podobał, jak cały sezon oceniam średnio (choć na pewno lepiej niż s02) tak to zakończenie mi siadło z jednego prostego powodu:
Spoiler
bałem się, że za całą sprawą morderstw będzie stała jakaś właśnie nadprzyrodzona siła albo niewyjaśnione okoliczności, a jednak ograli to normalną zbrodnią na tle rasowo/politycznym i spoko
no niestety gówno wyszło ale mogło być też gorzej, docenić można ten sezon za klimacik i tyle
No nie był to udany sezon, a pilot nie zwiastował aż takiej tragedii. Ale im dalej w las tym wyższe drzewa jak mówi Tomasz Hajto, za dużo tych widzeń, głosów, halucynacji itd, a finał to już jest totalnie położony z tym
Najlepsza była piosenka Billie Eilish i to jedyne co mi zostanie po tym sezonie. Niepotrzebnie to jako Detektyw podpinali, mogli zostać przy tym Night Country.
Skończyłem też The Curse, nie wiem jak Ty @MalkoNTENT, ale jeśli tak to daj znać jak odbierasz finał, bo nie byłem totalnie gotowy na takie coś i do tej pory nie wiem co o tym myśleć, mózg rozjebany. Kolega @Luxair miał rację, że Fielder lubi z odcinka na odcinek robić rzeczy coraz bardziej odjechane i zakończenie jest tego doskonałym przykładem.
Spoiler
uzbrojonym po zęby gangiem sprzątaczek
Skończyłem też The Curse, nie wiem jak Ty @MalkoNTENT, ale jeśli tak to daj znać jak odbierasz finał, bo nie byłem totalnie gotowy na takie coś i do tej pory nie wiem co o tym myśleć, mózg rozjebany. Kolega @Luxair miał rację, że Fielder lubi z odcinka na odcinek robić rzeczy coraz bardziej odjechane i zakończenie jest tego doskonałym przykładem.
Piosenka Billie, choć fajna, to właśnie totalnie-zupełnie nie pasowała do klimatu tego serialu
Cała historia to stek bzdur:
Cała historia to stek bzdur:
Spoiler
- kto niby zaniósł język Annie do stacji?
- weterynarz mówił że człowiek nie może zamarznać w trakcie walki, ucieczki, w ruchu. To jednak może? Jedynym sensownym wytłumaczeniem byłoby że goście zostali wjebani do komory "flash freezing", ale tak w ogóle nie było
- "she's awake" krzyczał koleś na filmiku. Kto niby? Alaskańska boginii śmierci? Annie nafaszerowana magiczną bakterią zombie? JPRDL
- sam pomysł że zwiększanie polucji z kopalni ułatwi pracę naukowców, co za bzdura
- te magiczne jaskinie były 30m od stacji? Serio?
- spirale to już w ogóle
- Murzynka przebija się przez sufit lodowej jaskinii i serio nie wpadła na pomysł że może się zjebać z wysokości na twardy lód i skręcić szyję/połamać ręce i nogi? Żadnych zabezpieczeń? #MałyEszEsz
- weterynarz mówił że człowiek nie może zamarznać w trakcie walki, ucieczki, w ruchu. To jednak może? Jedynym sensownym wytłumaczeniem byłoby że goście zostali wjebani do komory "flash freezing", ale tak w ogóle nie było
- "she's awake" krzyczał koleś na filmiku. Kto niby? Alaskańska boginii śmierci? Annie nafaszerowana magiczną bakterią zombie? JPRDL
- sam pomysł że zwiększanie polucji z kopalni ułatwi pracę naukowców, co za bzdura
- te magiczne jaskinie były 30m od stacji? Serio?
- spirale to już w ogóle
- Murzynka przebija się przez sufit lodowej jaskinii i serio nie wpadła na pomysł że może się zjebać z wysokości na twardy lód i skręcić szyję/połamać ręce i nogi? Żadnych zabezpieczeń? #MałyEszEsz
- Bunnymen77
Tulsa King - świetny Stallone, ale sam serial to taki średniak+