Mógłbyś parę słów o nim napisać? Bo blurby promocyjne nie zachęcają w ogóle, Murzyn pisze książkę na przekór?
Najfajniejsze filmy 2023
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Najfajniejsze filmy 2023
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
@Luxair ja się dałem nabrać na trailer. Wątek książki jest mniej ważny tutaj, troche drugoplanowy. Ot gość wraca do rodzinnego miasta bo choroba matki itp i troche rozliczanie, wspominanie przeszłości, stosunków z rodzeństwem i gdzieś tam od czasu do czasu jest scena związana z tym pisaniem książki. Główna rola jest ok, film też taki poziom 6/10. Mozna obejrzeć jak masz wolny czas, ale to jest poziomy niżej niż Przesilenie Zimowe
@Luxair Nie słuchaj, świetny film, a wątek książki jest tam podstawą, wszystko skupia się na pisarzu, który tworzy gówno-książkę przesyconą stereotypami o czarnoskórych, która przebija się do mainstreamu, wcześniej pisał ambitne dzieła bez echa (genialna scena z wshisky jak obejrzysz , zrozumiesz dlaczego ją podałem) a wszystko wymieszane jest z jego rodzinnym życiem i nie tylko, bardzo dobre aktorstwo.
Sprawdź też "Bękarta"
Już są "Dobrzy nieznajomi" na weekend się biorę i pewnie też będzie sztos.
Sprawdź też "Bękarta"
Już są "Dobrzy nieznajomi" na weekend się biorę i pewnie też będzie sztos.
Bękart śliczny, pięknie zagrany, głównie na charyzmie Madsa, ale jednocześnie nudny. Trochę zawód.
U mnie topka z 2023 to oczywiście Kos, Oppenheimer, a później Przesilenie Zimowe, Znachor, MI, Indiana Jones, Dźwięk Wolności, Air, Tetris, Dungeons & Dragons mocne zaskoczenie.
U mnie topka z 2023 to oczywiście Kos, Oppenheimer, a później Przesilenie Zimowe, Znachor, MI, Indiana Jones, Dźwięk Wolności, Air, Tetris, Dungeons & Dragons mocne zaskoczenie.
1. Czas Krwawego Księżyca
2. Oppenheimer
3. Biedne Istoty
4. Pamfir
5. Przesilenie Zimowe
ścisła topka. filmy powyżej 8/10. nie widziałem jeszcze Kosa, Anatomii Upadku i Strefy Interesów - pewnie w tej topce namieszają.
e: jeśli wliczać premiery w polskich kinach, no to oczywiście jeszcze Aftersun, Holy Spider i dokument Całe To Piękno i Krew
2. Oppenheimer
3. Biedne Istoty
4. Pamfir
5. Przesilenie Zimowe
ścisła topka. filmy powyżej 8/10. nie widziałem jeszcze Kosa, Anatomii Upadku i Strefy Interesów - pewnie w tej topce namieszają.
e: jeśli wliczać premiery w polskich kinach, no to oczywiście jeszcze Aftersun, Holy Spider i dokument Całe To Piękno i Krew
1. Spider-Man: Poprzez multiwersum
2. Śnieżne bractwo
3. Godzilla Minus One
4. Oppenheimer
5. Biedne istoty
2. Śnieżne bractwo
3. Godzilla Minus One
4. Oppenheimer
5. Biedne istoty
1. BlackBerry
2. Dream Scenario
3. The Zone of Interest
4. The Holdovers
5. Saltburn
6. Oppenheimer
7. Poor Things
Killers of the Flower Moon, Guardians of the Galaxy Vol. 3, 20 Days in Mariupol, The Killer, Beau Is Afraid, When Evil Lurks, Freestyle, Znachor
2. Dream Scenario
3. The Zone of Interest
4. The Holdovers
5. Saltburn
6. Oppenheimer
7. Poor Things
Killers of the Flower Moon, Guardians of the Galaxy Vol. 3, 20 Days in Mariupol, The Killer, Beau Is Afraid, When Evil Lurks, Freestyle, Znachor