[serial] Reacher (2022) Amazon Prime Video
Moderatorzy: gogi, con shonery
[serial] Reacher (2022) Amazon Prime Video
[zwiastun]
W piątek, 4 lutego 2022 na Amazon Prime Video staruje serial "Reacher" (są tylko polskie napisy) o Jacku Reacherze, którego gra mój ukochany Hawk z serialu Titans - swoją drogą casting idealny. Ktoś planuje oglądać?
Re: [serial] Reacher (2022) Amazon Prime Video
Jestem po pilocie i planuje w tym tygodniu skończyć wszystko.
Jak komuś Tom Cruise nie pasował jako Jack Reacher to ten z serialu już powinien, bo jest podobno taki jak w książkach.
Serial to podobno też wierna adaptacja pierwszego tomu "Poziom Smierci".
Dodano po 6 dniach 1 godzinie 36 minutach 40 sekundach:
Skąńczyłem serial dzisiaj i jestem pod wrażeniem jakie to dobre było.
Trochę szkoda, że standardowo po wszystkim Reacher musiał wyjechać z miasta, ale taka jest konwencja.
Relacje między bohaterami i sceny walki świetne.
Jak komuś Tom Cruise nie pasował jako Jack Reacher to ten z serialu już powinien, bo jest podobno taki jak w książkach.
Serial to podobno też wierna adaptacja pierwszego tomu "Poziom Smierci".
Dodano po 6 dniach 1 godzinie 36 minutach 40 sekundach:
Skąńczyłem serial dzisiaj i jestem pod wrażeniem jakie to dobre było.
Trochę szkoda, że standardowo po wszystkim Reacher musiał wyjechać z miasta, ale taka jest konwencja.
Relacje między bohaterami i sceny walki świetne.
Gościa by po tym co tam zrobił ścigali za ludobójstwo.
Reacher bardzo przyjemny serial, ktory nie udaje czegos czym nie jest.
Sa zli, sa dobrzy, bez watkow na sile sami wiecie jakich. (czemu na przegladarce steam nie ma polskich znakow
)
Sa zli, sa dobrzy, bez watkow na sile sami wiecie jakich. (czemu na przegladarce steam nie ma polskich znakow
Wiadomo, że to jest fikcja, ale mi się to dobrze oglądało.
Reacher to trochę taki Punisher, antybohater, który uważa, że lepiej złym ludziom strzelić w głowę niż w sadzić do paki, ale w aktualny czasach, konfliktu napaści rosji na Ukrainę i tego jak cała Europa woli poświęcić Ukrainców niż coś konkretnego zrobić, to fajnie się ogląda takie historię jak chęć odreagowania aktualnej sytuacji za naszą wschodnią granicą.
Z tego co słyszałem, to Reacher w książkach podobno jest jeszcze bardziej brutalny, bo potrafił komuś wybić zęby za samo krzywe spojrzenie się na niego.
Czyli serial dużo naprawił w postaci Reachera względem książek, w książkach też Reacher był technologicznym analfabetom, co wiele uważało wręcz za żenujące.
Oczywiście czekam na drugi sezon.
Drugi sezon troszkę słabszy.