Dziarma - Wifey (2024)
Re: Dziarma - Wifey (2.2.2024) [Zapowiedź]
no właśnie co żeś się przysrał obrońco chuj wie czego dobrze chłopaki mówią, a mnie osobiście kuśka nie swędzi, bo dbam o higiene i obracam laskę co na Ciebie by nie spojrzała no chyba żeby tylko po to zeby się posmiac z twarzy chomika
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket 
dziarma wygląda jak benito z tuzzy
styl zakręcony jak czas akkusativ
A mi się podoba w chuj
@TdW kolege zapraszamy do tematu trans trans trans

Spoiler
MalinowyJogurt 2
Glonojad na autotunie, a idź pan
Niech już wjedzie to AI na pełnej to sobie lepszą wyklikamy w kreatorze postaci
Niech już wjedzie to AI na pełnej to sobie lepszą wyklikamy w kreatorze postaci
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
- przedszkolanek
niezłe nawet, ale to chyba jednak jest muzyka, na którą w polsce nie ma odbiorcy
Jose z rigczem oczywiście, piona
40-50k wyświetleń na klipach, gdzie taka Oliwka Brazil na nowym kanale robi 300-500k, Fagata 200k w dobę, nie mówiąc nawet o Bambi i Leosi. Nieźle przespana szansa na karierę, a jak zaczynała to praktycznie nie miała konkurencji na kobiecej mainstreamowej scenie
toprzedszkolanek pisze: ↑27 sty 2024, 0:45 niezłe nawet, ale to chyba jednak jest muzyka, na którą w polsce nie ma odbiorcy
Chyba nie tyle przespała szansę co po prostu nie trafia w target, wymienione wyżej swój sukces budują na viralowości, słuchaniu dla beki czy skandalach seksualnych, wiadomo że muzycznie Dziarma stoi wyżej niż reszta ale to nie przekłada się na wyświetlenia
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
No ale to takie gadanie "utalentowana artystka, tylko odbiorców dla jej twórczości brakuje". One rywalizują w bardzo podobnym segmencie, o podobny target, o Dziarmie też pisało się, że buduje swój wizerunek na seksualności, ale pojawiły się młodsze, bardziej agresywne, bardziej pozbawione zahamowań i cała kontrowersyjność Dziarmy wyblakła. Zresztą wystarczy zajrzeć na ten jej kanał na YT i zobaczyć, że kawałki (bez klipów) sprzed 4 lat mają po 4-5 mln wyświetleń, więc gdzieś po drodze został popełniony błąd, jeśli jej target posypał się w takim stopniu
No I takie panny to się szanuje, props fajna kizia
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
- FruitOffTheWall
Prawda jest taka, że jakby wyglądała, jak bel każdy by miał ją w chuju, to jest muzyka skierowany pod baby bad girl instagram albo typów co biją koniuwe. Nie oceniam jej wyglądu, tylko to, że jest produktem i w dziale hiphop wolałbym zobaczyć najebane fristajle fromaża dziesięciominutowe niż ją.edenmar pisze: ↑27 sty 2024, 11:03 No ale to takie gadanie "utalentowana artystka, tylko odbiorców dla jej twórczości brakuje". One rywalizują w bardzo podobnym segmencie, o podobny target, o Dziarmie też pisało się, że buduje swój wizerunek na seksualności, ale pojawiły się młodsze, bardziej agresywne, bardziej pozbawione zahamowań i cała kontrowersyjność Dziarmy wyblakła. Zresztą wystarczy zajrzeć na ten jej kanał na YT i zobaczyć, że kawałki (bez klipów) sprzed 4 lat mają po 4-5 mln wyświetleń, więc gdzieś po drodze został popełniony błąd, jeśli jej target posypał się w takim stopniu
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
no nie wiem bambi właśnie jest przeciwieństwem tego na czym się do tej pory wszystkie raperki wybijały
bliżej jej do takiego typowego rapera niż tym wszystkim co wymieniłeś - tematowo to wóda, imprezy, jestem zajebista, wygrywam, z wyglądu wygląda jak zwykła laska z bloku, klipy typowe machanie łapami i inne takie
Fagata i Oliwka jadą na byciu kontrowersyjnymi głównie a reszte ludzi nie obchodzi, Dziarma kontrowersyjna nie jest jedynie nawija o ruchaniu, które przestało ludzi w muzyce kobiet jakkolwiek szokować jak kiedyś
zresztą nie wiem czy zmieniła ghostwritterów czy zaczęła sama tu numery pisac, ale to widać
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Nie twierdzę że Dziarma to super utalentowana artystka tylko odbioerców jej brakuje, zauważam tylko że pod względem czysto rapowym, skillsowym jest lepsza niż reszta raperek które odnoszą sukces. Owszem dla kogoś kto ogranicza się tylko do PL sceny i zatrzymał się jakieś kilka dobrych lat temu to może być za dużo, ale większość słuchaczy raczej tego tak nie odbiera. To, że wyblakła pod względem wizerunku przy reszcie tworów typu fagata czy oliwka jest w punkt, jednak moim zdaniem ten mechanizm nie odpowiada za to dlaczego wyświetlenia spadają (a na pewno nie jest głównym powodem).edenmar pisze: ↑27 sty 2024, 11:03 No ale to takie gadanie "utalentowana artystka, tylko odbiorców dla jej twórczości brakuje". One rywalizują w bardzo podobnym segmencie, o podobny target, o Dziarmie też pisało się, że buduje swój wizerunek na seksualności, ale pojawiły się młodsze, bardziej agresywne, bardziej pozbawione zahamowań i cała kontrowersyjność Dziarmy wyblakła. Zresztą wystarczy zajrzeć na ten jej kanał na YT i zobaczyć, że kawałki (bez klipów) sprzed 4 lat mają po 4-5 mln wyświetleń, więc gdzieś po drodze został popełniony błąd, jeśli jej target posypał się w takim stopniu
Oliwka zaskoczyła kilkoma numerami, były wulgarne, przekraczały granice dla słuchaczy, ale IMO przede wszystkim w kontekście chujowości tego wszystkiego, no bo powiedzmy sobie szczerze kto tego słucha na poważnie? Stała się viralem, część była zszkowoana, druga część kręciła bekę z pustaka, dodatkowo dostała duże promo na start. Fagata to kolejny przykład, podobny do Oliwki, ma aferę za aferą, promuje chyba każde spierdolone zachowanie i ciągle jest o niej głośno, więc nagrywając piosenki i robiąc to co tylko potrafi (czyli pokazać dupe do kamery) to się kliknie.
Z kolei Bambi czy Leosia to też viral, stawianie na melodyjność i bengerki do tuptania nóżką w klubie, ale zupełnie poważnie to wszystko na jedno kopyto i dla kogoś kto ma choć trochę większe wymagania dot. muzyki to wygląda jak jeden i ten sam numer.
Dziarma mimo wszystko rapuje dużo lepiej niż wyżej wymienione, te 4 lata temu to co robiła było względnie świeże, a patrząc na to że robi to kobieta (a wiemy jak kobiecy rap do tej pory wyglądał) to już w ogóle wyprzedziła wtedy kobiecą konkurencję. Scena jednak się zmieniła i bardziej popularne stały się lekkie numery, bardzo melodyjne z dziewczęcym głosikiem na bicie, a nie bad bitch nawijająca o ruchaniu. Dlatego dalej uważam że nie trafia w target bo dzisiaj słuchacza już to nie obchodzi.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
no ogólnie to problem praktycznie całej sceny, nie tylko kobiecej
wiadomo w męskim rapie znajdziesz jakieś odłamy robiące coś innego, ale to wynika ze skali - zazwyczaj też klepane jest jedno i to samo
Dziarma talent i skillsy zdecydowanie ma większe od bambi i Leosi, ale jak dla mnie to ona nie bardzo wie w którą strone muzycznie pójść. Troche trap, trochę bad bitch, trochę muzyczka. Przez to wszystko jest takie nijakie od tych 4 lat, Dziarma z "PLIK" ma więcej charyzmy niż jej wszystkie zwrotki razem wzięte od minimum 2 lat
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- przedszkolanek
+ przede wszystkim content pod dzieci, dziarma chyba celowała w target 20+, co ja jakoś tam rozumiem ideowo-etyczno-estetycznie (powiedzmy), ale biznesowo to pojebana była decyzja