Belmondo
Re: Belmondo
przesłuchując w furze album miętha - audioportret trafiłem właśnie na wers
„zapraszam do wanny jak chcesz”
prychnąłem niemiłosiernie, ta akcja będzie mnie teraz prześladować, nic już nie będzie jak było
„zapraszam do wanny jak chcesz”
prychnąłem niemiłosiernie, ta akcja będzie mnie teraz prześladować, nic już nie będzie jak było
-
rubinstein
ile masz kobiet-wykonawcow? serio stary, widziales kiedys klip hip-hopowy? przeciez 95% osobnikow tam to pan raper/raperzy i bujajace sie w tle jego ziomki. oprocz moze wyjatkow jakichs typu unda (ci to by pewnie faktycznie go zaakaceptowali, bo to zgraja sympatycznych studenciakowxd czwartego roku prawa i administracji), kobiety zawsze byly bardoz przedmiotowo traktowane w tej kulturze. poza tym hermetyzm odnosi sie chociazby do jakichs rzeczy typu "kodeks mobbyn". ja wiem, ze takie cos generuje jedynie xD, ale jednak reprezentanci hip hopa od malego sa katowani potrzeba bycia prawilnymi i mimo wszystko sa jednak zniechecani do calkowitej degeneracji, szczegolnie w kontekscie szeroko pojetych dewiacji seksualnych.
zabson czy multi moga wygladac jak te przyslowiowe pizdy w rurkach, ale juz widze jak nawijaja, ze ich ziomki to pederasci i a fani powinni sie otworzyc na odmienne orientacje i w ogole tolerowac wszystko i wszystkich. "otwarci na swiat mlodzi ludzie" wcale nie sa tacy otwarci, a moda sie zmienia, bo zawsze tak bylo.KolektywneOswiecenie pisze: ↑05 paź 2019, 11:20 Dzisiejszy słuchacz jest tolerancyjny, zobaczcie na stylizacje rapera Żabson, kiedyś by to nie przeszło, ze względu na ówczesnych słuchaczy, dzisiaj zastąpili ich młodzi, ładnie ubrani, otwarci na świat ludzie. Wyobrażam sobie, że Ci niedobici ulicznicy mogą się spinać, ale reszta powinna zaakceptować fakt, że istnieją ludzie o innej orientacji.
"niedobici ulicznicy" przepraszam, jakie liczby wykrecaja rogal czy bonus?
wtf xD nie wiem, czy szanowac, czy nie
nie ma kobiet-wykonawców, bo kobiety nie umieją rapować
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Dokładnie szczególnie w pl rapie, a wygląd zabsona akceptują bo to samo jest w USA teraz więc jak zwykle pl raperzy to przenoszą
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Nieprawda: w Polsce jeszcze tego tak nie widać, ale w Stanach? Masz Kevina Abstracta z Brockhamton przecież, Frank Ocean kojarzony ze śpiewem był przecież częścią Odd Future i swego czasu całkiem sporo nawijał, teraz Lil Nas X, który przecież też wyrósł z rapowych korzeni. A w Polsce każdy z nich ma naprawdę sporo fanów. Nikt z nich nie spotkał się ze szkalowaniem ze względu na orientację. Oczywiście będą się podśmiewywać ekipy różne, ale warunek musi być jeden: to ty robisz coming out, a nie ktoś ujawnia to za ciebie. Do tego nie możesz wcześniej zgrywać prawilniaka, bo to zupełnie cię przekreśla.rubinstein pisze: ↑05 paź 2019, 11:06 sadze ze nikt nie zakaceptuje rapera-pedala czy tam innego dewianta. hip-hop jest jednak hermetyczny i zdominowany przez mezczyzn, jest malo miejsca na szeroka pojeta tolerancje.
aka anthony hotbeats / skwer represent
-
rubinstein
nie prawda. umiom. mea (z pfk company xD) umiala. ale ona podchodzila bardoz niekobieco do rapu, dlatego udawalo jej sie cos fajnego nawinac. polecam jej zwrotke z pierwszej wersji wielkiej gry. wiele ich nie nagrala w sumie.
no dobra. ale powiedzmy sobie kto slucha glownie raperow, ktorzy byliby w stanie taki coming out uciagnac w polsce. adi nowak? taco? 90% ich fanbaseu to kurwa licealistki albo studenciaki. blergh. nikt ich specjalnie nie traktuje powaznie jako reprezentantow tej kultury, oni sobie jedynie jada na tej formie. w sumie...Raph pisze: ↑05 paź 2019, 11:43 Nieprawda: w Polsce jeszcze tego tak nie widać, ale w Stanach? Masz Kevina Abstracta z Brockhamton przecież, Frank Ocean kojarzony ze śpiewem był przecież częścią Odd Future i swego czasu całkiem sporo nawijał, teraz Lil Nas X, który przecież też wyrósł z rapowych korzeni. A w Polsce każdy z nich ma naprawdę sporo fanów. Nikt z nich nie spotkał się ze szkalowaniem ze względu na orientację. Oczywiście będą się podśmiewywać ekipy różne, ale warunek musi być jeden: to ty robisz coming out, a nie ktoś ujawnia to za ciebie. Do tego nie możesz wcześniej zgrywać prawilniaka, bo to zupełnie cię przekreśla.
pytanie
sie nasuwa
ale tak na powaznie
bez jaj
czy to jest hip-hop?
czy oni to hip-hop?
Ostatnio zmieniony 05 paź 2019, 11:50 przez rubinstein, łącznie zmieniany 1 raz.
Tyler tez przecież tez co jakiś czas rzuca wersy o całowaniu chłopaków a jakoś nie widzę większego ostracyzmu w kierunku jego czy tez artystów wymienionych przez Motywa. Chyba ze odnosiłeś się stricte do polskiej sceny no to tak, zgodzę się, ale bynajmniej nie uważam tej hermetyczności są jakąś mega zaletę :p
E: studenciaki i licealistki to taki taki sam odbiorca jak ja i ty, a może nawet lepszy bo generujący większy zysk
im szybciej odrzucimy elitaryzm w stosunku do kurwa muzyki hip hop tym lepiej, tak myśle 
E: studenciaki i licealistki to taki taki sam odbiorca jak ja i ty, a może nawet lepszy bo generujący większy zysk
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Mam wyjebane na składy , piję sobie absynt
Kurwa to był Raph a nie Ty. Coś mi się pokiełbasiło, przepraszam za fermencik
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
- piernikowyskoczek
no to teraz Belmondo ma jeden sposób na ratowanie kariery - nagrać jointa w stylu Frank Ocean - Chanel (https://youtu.be/XnbsIl2BnWw zaczyna się słowami "my guy pretty like a girl") i zostać twarzą LGBTQUG+ w kraju
niech tłumaczy, że matka celebrytka i różni ludzie w domu byli i złapał zajawkę na sisiolki
niech tłumaczy, że matka celebrytka i różni ludzie w domu byli i złapał zajawkę na sisiolki
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
I dać cut Frycza ze "Ślepnąc od świateł" - Pojedziemy tam, poruchamy dupeczki, takie fajne, z siusiaczkami...
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Jej fiut to dla mnie siorber
albo po prostu wyjaśnienie tego incydentu autentycznie i zgodnie ze swoją własną przewózką = jestem takim og hustler że rucham co się rusza nawet transa. Poznałem na bankiecie go i elo.
Ja bym bardzo szanował
Ja bym bardzo szanował
teraz ruch po stronie Taco
Taco Hemingway - w piątki leżę w wannie feat Belmondo (remix)
Taco Hemingway - w piątki leżę w wannie feat Belmondo (remix)
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Znałem typa, który z typem się obudził
Ponoć robi teraz płytę, którą kupi ze stu ludzi
Ponoć robi teraz płytę, którą kupi ze stu ludzi
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.