Tede
- piernikowyskoczek
Re: Tede
a nie 69?
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- gods bidness
69 to po prostu zrymowane generyczne bluzgi, a 68 był pełen emocji jak z Gladiatora (ja sam, was nie wiem ilu), dobre odbicia piłeczek i sporo smaczków insiderskich, o których większość słuchających nie ma pojęcia, bo nie zna na tyle rapów Onara z czasów Gibon składu i HK.
oo
weź to poczuj
poczuj ciepło mojego moczu
musisz poczuć mocz
weź to poczuj
poczuj ciepło mojego moczu
musisz poczuć mocz
Okres od 2006 do zimy 2009 to był peak kariery TDF, świetne Esende Mylfon, swietniejsze ŚCIEŻKA DŹWIĘKOWA (TAK KURWA TO JEGO NAJLEPSZA PŁYTA W DYSKOGRAFII I NAWET Z TYM NIE DYSKUTUJ) beef z płomieniem oprócz kozackich numerów był też świetnie opakowany, mp3 dedykowane z dissem Mordo ty moja, potem powrót Wfd, drugi notes był już chujowy poniekąd ale jeszcze coś się bronił, wjechał beef z rychem i szalone akcje z potrójnym dissem jak 3 korony, potem wigilia i ah24n2, naprawdę szacunek za kreatywność i nietuzinkowość, niestety kolejne lata pokazały że Tede został przez poznaniaka wyruchany i pozostawiony bez spodni będąc skazanym na pośmiewisko i rysy na psychice, Tede jako raper skończył się w grudniu 2009
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

peja jako raper w sumie też, no może w 2010
oj nie byczku -1 zapraszam do przypomnienia sobie albumu noja
coś w tym jest, peja wydawał gorące bangery (repre biede, mój rap, jest jedna rzecz, slu, definicja pener, gruba impra i jeszcze z 5 max 8 innych) i tyle, żadna płyta nie bujała - raper z przebłyskami, którego mógł nawiedzić czarli p żeby coś dosmażył na grubym - ale generalnie flow i stylowość nigdy dupy nie urwała. tede ma co najmniej kilka klasycznych albumów, które można zapuścić bez przypału.
Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
Tyle razy słyszałem nie nagrywaj już o tym
Cóż cioty będę nawiązywał do floty
Wasze poglądy to dawno mi zwisa
Jestem wolny was nie ma ze mną dzisiaj
Część z was odeszła, część nas potępia
Część chce wciąż trwać w sentymentach
jasny wracaj na forum
- Moltisanti
Beka z umniejszania rysiowi, z samego "na legalu" z miejsca można wymienić w chuj legendarnych numerów- jest jedna rzecz, moj rap moja rzeczywistosc, randori, kolejny stracony dzien, glucha noc.
Od tedasa przez całą karierę - drin, wyscig szczurów i spocony wywiad w cgm.
Od tedasa przez całą karierę - drin, wyscig szczurów i spocony wywiad w cgm.
- gods bidness
Fakt, że przez długą część kariery Tede miał jakąś chujową stękającą manierę. Że niby taki murzyński luz, ale chujowe to było i żenujące. A teraz głos już stracił i też średnio brzmi, bo w Polsce chyba tylko Gural ogarnął umiejętność rapowania z przepony, zamiast zarzynać gardło. I dlatego też ma brzmienie wokalu lata świetlne przed innymi.
Peja maniery nie miał, ale głos typowego Mirka co nagrywa disco polo. Ale 'Na legalu' to mocny klasyk, gdzie był wrażliwym ulicznikiem z własnymi przemyśleniami. Szczytowa forma kariery. Potem niestety zaczął mieszać wódę z prochem i sterydami, aż poczuł się "duchowo mocny".
Peja maniery nie miał, ale głos typowego Mirka co nagrywa disco polo. Ale 'Na legalu' to mocny klasyk, gdzie był wrażliwym ulicznikiem z własnymi przemyśleniami. Szczytowa forma kariery. Potem niestety zaczął mieszać wódę z prochem i sterydami, aż poczuł się "duchowo mocny".
- marmolad_k2
Kolego, zejdź z drugiego na parter
Co masz takiego fajnego w tym gardle?
Jest zdarte, czas je naoliwić
Karle, poproś o to kumpla z Vivy
Tego z TV, prawdziwego z prawdziwych
Co tak go boli Natalia niby
Co masz takiego fajnego w tym gardle?
Jest zdarte, czas je naoliwić
Karle, poproś o to kumpla z Vivy
Tego z TV, prawdziwego z prawdziwych
Co tak go boli Natalia niby
- gods bidness
Tutaj Numer bardzo dobry występ gościnny w postaci refrenu na bicie typu Cypress Hill ad 2000.
coś w tym jest, przyznam się, że ten numer głównie doceniam za bit. chyba najlepszy bit sir micha z tamtych lat.
jasny wracaj na forum