to nie sa jakies kontrowersyjne typy, laik i pikers to arguably królowie podziemia ostatnich dwóch dekad, oskar chyba jako jedny wniósł rap na salony nie zapodając przy tym cringu i pozostając rapowy, ten typ mes całokształt kariery, inteligencja, charyzma. Quebo cały lifestyle, wyczekiwanie jak na projekty Kanye było na jego pomysły itd. Mocni kandydaci na goatów wszyscy przecież, zaleznie od przyjetych wymagań
[ankieta] GOAT polskiego rapu
Re: [ankieta] GOAT polskiego rapu
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
laiki, pikersy i inne belmondziaki w tych dyskusjach powinne byc skreslone z gory. chuja wielkiego w zyciu wydali, poza tym nie przeszli najtrudniejszego dla hibhobowego artysty testu, czyli odwrotu wlasnych psychfanow z forumka po przebiciu sie do mainstreamu bo nigdy tego nie osiagneli
sentino tez byl goat poki puszczal tracka raz na trzy miechy. jak zaczal rzeczywiscie wydawac plyty jak przykladny paluch czy tede, to czar prysl
sentino tez byl goat poki puszczal tracka raz na trzy miechy. jak zaczal rzeczywiscie wydawac plyty jak przykladny paluch czy tede, to czar prysl
Ostatnio zmieniony 10 sty 2024, 19:49 przez moody, łącznie zmieniany 1 raz.
mes, pikers i quebo zasłużenie całkowicie. i mówię to pomimo tego, że pierwszy mnie tak wkurwia jak mało kto na polskiej scenie, drugi jest moim zdaniem największym przehajpem wszech czasów, a trzeci nigdy nie nagrał nawet żadnej dobrej płyty.
a pezet koniecznie musi się znajdować w tego typu liście! jak nie on, to kto? że niby peja z tedem?
jasny wracaj na forum
chuja wydali xD? bybzi, sos ciuchy, pikers moze miec najwiecej kawałków objetosciowo, ktore moglyby znaleźć się na top1000 polskiego rapu i ze 3-4 zajebiste plyty
szanuję followup
Dodano po 46 sekundach:
każda, dosłownie każda jego płyta jest hujowa masakrycznie, poważnie nie rozumiem jego fenomenu
sprawdź 2cztery7, flexxipy, featy z okresu 02-06, zapiski, a z najnowszych projektów to niejaki "biały tunel" zajebista rzecz. generalnie spośród wszystkich kasztanów polskiej sceny zdecydowanie najbardziej muzykalny. inna kwestia to to, że musiałeś się nazywać EIS żeby być 20 lat temu świeższym od mesa. bo oprócz ww eisa to w tamtych czasach nikt nie miał podjazdu do jego stylówki. takie są fakty.
jasny wracaj na forum
Pikers tylko w tym roku wydał więcej dobrych kawałków niż Mes przez całą karierę, a to nie był jego najlepszy, ani najbardziej płodny rok
cztery żubry i dwie kurwy
no mnie się temu bardzo podoba posting DoubleB, bo albo się z nim totalnie nie zgadzam i obraża mi ulubionych raperów, albo po prostu mamy zupełnie inny lot i z innych stron poznawaliśmy muzyczkę i inne spojrzenie na jakieś składy/fenomeny, ale przekazuje to w taki luźny, naturalny, ziomeczkowy sposób, że aż się miło czyta nawet najgorętsze tejki, wielkie pozdro dla Ciebie, @DoubleB
- marmolad_k2
Ooo, czyli nie tylko ja tak mam 
racja przypomnialem sobie jaki ostatnimi laty jest z niego buc i muszę jednak się wycofać ze swojej tezy xD na goata pasuje mi najmniej z w/w, ale flexxipy i 2cztery7 oraz ta plyta ze spieta dresiara byly bardzo sluchalne
- Moltisanti
Mes to byl ten raper którego udawałem ze lubie i słuchałem na siłę żeby czuć się światłym słuchaczem
Dzisiaj jak o nim mysle to nie ma ani jednego numeru o którym bym sobie przypomnial i chcial go odpalić tak o. No dobra może "zamknięcie" ale to tyle.
dziękuję @Jose, właśnie nie wiem nigdy czy nie brzmię pretensjonalnie, a nie mam tego w intencji, więc miło mi że tak nie jest i komuś się miło ze mną pisze czy dyskutuje albo mnie czyta <3
@2rzyn, wiadomo, jak się zbiorę to i memphis stylez wykręcimy
@2rzyn, wiadomo, jak się zbiorę to i memphis stylez wykręcimy
żałuję że mnie tam nie było
gdzie mata
wynajęty na studniówce