ŻYTO/NOON - MUZYKA KREOLSKA
ŻYTO/NOON - Glitchy Praga (2024)
Re: ŻYTO/NOON - TBA (2024)
Jest i wersja z wokalami Żyta (oraz klip do niej).
dla mnie spoko
to bedzie dobry rok
Słabsze niż cokolwiek z Mórz. Noon jak zwykle elegancko, ale Żyto nie podołał.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
chujowe ogólnie, cringeowe wersy o ćpaniu, ale synergia rapu, bitu, teledysku jest elegancka więc mysle, ze cala plyta bedzie niezla
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Jest mocno, jest dobry vibe w tym, czekam na więcej
Noon to ma serio najbardziej "świeży" okres twórczy od czasów Pewnych sekwencji
Noon to ma serio najbardziej "świeży" okres twórczy od czasów Pewnych sekwencji
- przedszkolanek
nie no, chujowe, wszystko
Bdb, czekanko na płytkie ugułem
żyto kozak forma po zwrotce u cinka myslalem ze bedzie chujnia ale jednak tutaj pokazal klase 
top 3 wejścia pl rap w ogóle dojebane zwrotki szkoda tej jednej wypierdolki x jebac cie słucham z 20x, niestety jak byłem w towarzystwie to zapomniałem narzucić xd, co się odwlecze to nie uciecze
no i to chodzi, bardzo dobry numer, niezwykła chemia jest między nimi bez kitu. a Noon całe życie w wielkiej formie jebany. czekam na całość bardzo no.
- MikoBalagany
Z każdym odsłuchem ten numer zyskuje. Teraz se zapętlam w sumie. xD
Zajebiste i tyle :d
Re: ŻYTO/NOON - Glitchy Praga (2024) [Zapowiedź]
Bardzo dobrze, że bez gości.
Opis
"GLITCHY PRAGA" to nowe oblicze polskiej muzyki miejskiej. Kalejdoskop muzyczny przesiąknięty filmem, ale przede wszystkim wchłoniętym w olbrzymiej dawce i w bezpośrednim kontakcie malarstwem. Muzyka stworzona na uboczu, od niechcenia.
Dzięki mobilnemu studiu ŻYTO i NOON tworzą w ruchu. Zarejestrowali materiał, przemieszczając się od ukrytej w polskich górach małej miejscowości Czorsztyn przez opłakujący śmierć Królowej Elżbiety metropolitarny Londyn, aż po upalne Wyspy Zielonego Przylądka.
Nagrywali w pokojach hotelowych i wynajętych apartamentach, najczęściej dysponując tylko prostą maszyną oraz małym, przenośnym głośnikiem. Pod wpływem odwiedzanego miejsca, ale w domowej atmosferze. Jedyne co łączy te 12 kompozycji to zamknięty okres, kiedy powstały oraz autorzy. Na płycie, tradycyjnie już, nie ma żadnych gości.
Oprawę graficzną projektu stworzył SAINER.
Tracklista:
1. MUZYKA KREOLSKA
2. ZŁOŚĆ
3. ŚMIEĆ KRÓLOWEJ
4. BENIOWSKI
5. STOS
6. DAWKA
7. TERRA
8. ŚWIATŁO
9. PRAWDA Z OBRAZKA
10. KLASA
11. NIEWINNOŚĆ/NIEŚMIAŁOŚĆ
12. ŻYCIE WARSZAWY
Wszystkie wersje preorder będą oznaczone jako "First Press".
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- marmolad_k2
-
bobermann3000
już wolałbym żeby obraz żyta był na okładce
zamówione tho
zamówione tho
W sumie jeśli proces twórczy wyglądał tak jak napisano to jest to pierwszy opis płyty po którym czuję jeszcze większą zajawę na cały projekt, tytuły tracków też wyglądają ciekawie, czekam mocno
-
cliffhanger
Zamówione od niechcenia jak ta płyta, tytuły tracków przekonały
Info o tytule, trackliście itd. itd. pochodzi ze strony Empiku?
Kurcze, chętnie bym zamówił tę płytę bezpośrednio ze sklepu Nowych Nagrań, ale tam oczywiście... OK, wróć, info jest.
Jezu, niech ten NOON odda komuś kumatemu prowadzenie swoich sociali i kampanii reklamowych. Zawsze klikam we wszystkie ich treści, już teraz reklamy nowej płyty powinny atakować mnie ze wszystkich stron. Zamiast tego FB NOONa i Nowych Nagrań milczą, stories Żyta, NOONa, Nowych Nagrań milczą. NOON w dodatku w poście z 22 grudnia 2023 r. nawet nie dodał "klikalnego" linku do sklepu Nowych Nagrań.
Kurcze, chętnie bym zamówił tę płytę bezpośrednio ze sklepu Nowych Nagrań, ale tam oczywiście... OK, wróć, info jest.
Jezu, niech ten NOON odda komuś kumatemu prowadzenie swoich sociali i kampanii reklamowych. Zawsze klikam we wszystkie ich treści, już teraz reklamy nowej płyty powinny atakować mnie ze wszystkich stron. Zamiast tego FB NOONa i Nowych Nagrań milczą, stories Żyta, NOONa, Nowych Nagrań milczą. NOON w dodatku w poście z 22 grudnia 2023 r. nawet nie dodał "klikalnego" linku do sklepu Nowych Nagrań.

.jpg)