Frosti

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Archie

Re: Frosti

Post autor: Archie »

Co do Frostiego wiadomo od lat, że jest wkurwiony na Prosto za to jak się zajmowali jego karierą, bo nie pierwszy raz publicznie się wypowiedział na ten temat. Frostman to ma po prostu w Sokoła wypierdolone i on dostał przy okazji, bo Wini jako szczwany lis intencjonalnie pociągnął za sznureczek. To sam label dostarczył mu masę negatywnych emocji i to on jest jego głównym wrogiem — wrogiem który już nie istnieje. Przypominam, że Sokół nawet nie wydaje w Prosto — "Nic" mimo, że ma logotyp Prosto Label to jest oznaczone numerem katalgowym rozpoczynającym się od WS, a nie PRS.

A co do twórczości to on po prostu powinien napierdalać tymi numerami i przede wszystkim dalej pchać ziomali jako Spółka ZOO. Odkąd muzycznie funkcjonują jako ekipa i zaczeli komunikować się zielonym kolorem to te ruchy są znacznie bardziej widoczne, ciekawsze muzycznie (pozdro Pedro), a on zyskuje jako frontman składu. Potrzebują wytrwałości i przede wszystkim w ekipie kogoś łebskiego z tyłu za sterami odpowiadającego za marketing i umowy z publisherami.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

To z sokołem nic nowego, zresztą jeden chyba wart drugiego jeśli chodzi o pewne „historie”. Jak mnie pamięć nie myli, to frosti dawno temu gadał o bezdomności na saskiej kepie, że tylko z matką sie wychował. Potem się okazuje że jednak chyba nie do końca tak było jak to malował, patrz akcja z ojcem.
Ale już abstrahując od konfliktu, myślę sprawdzę czy się nauczył rapować przez dwa lata kiedy to ostatnio go słyszałem. No ni chuja dalej top chujowych raperów.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Akurat wini mało doi te klikbejty. I niejeden tuber rapper by bardziej podpuszczał.

Jedno co mnie dziwi czemu ten frosti nie rapował pytam się. Wini sobie za punkt honoru postawił odpytywać raperów z rapu a tu taki raper i nie rapuje? Dziwne.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Oportunistycznyebaka pisze: 20 gru 2023, 11:13 Jak mnie pamięć nie myli, to frosti dawno temu gadał o bezdomności na saskiej kepie, że tylko z matką sie wychował. Potem się okazuje że jednak chyba nie do końca tak było jak to malował, patrz akcja z ojcem.
i co ma akcja z jego ojczymem do tematu bezdomności frostmena?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Chodzi o to, że wspominał o bezdomności i tym, że jedynie matka była dla niego rodzicem, a później wychodzi akcja z ojcem, nie ojczymem. Bo to dwie różne rzeczy. Czyli coś sie tu nie spina w historii, bo znam ludzi z różnym stanem rodzinnym i to jest z reguły zero jedynkowe, a nie tak wybiórcze, że raz nie ma, a raz miłość. Jeśli źle zapamiętałem te historie, to niech ktoś wyjaśni, a ja przeproszę.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

ale jaka akcja z ojcem? chodzi o to jak zaginal?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Oni w ogóle wszyscy są z rozbitych rodzin, nie mieli domu, na śniadanie jedli gazetę namoczoną w tranie i miskę gruzu.Aż się monty python skecz o biedzie przypomina.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Oportunistycznyebaka pisze: 20 gru 2023, 12:30 Chodzi o to, że wspominał o bezdomności i tym, że jedynie matka była dla niego rodzicem, a później wychodzi akcja z ojcem, nie ojczymem. Bo to dwie różne rzeczy. Czyli coś sie tu nie spina w historii, bo znam ludzi z różnym stanem rodzinnym i to jest z reguły zero jedynkowe, a nie tak wybiórcze, że raz nie ma, a raz miłość. Jeśli źle zapamiętałem te historie, to niech ktoś wyjaśni, a ja przeproszę.
ale jaka akcja z ojcem wychodzi? ja nic nie rozumiem z twojego wpisu
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Czytaj między wierszami, już i tak za dużo czasu straciłem na tego typa.
Awatar użytkownika
bialyjelen

Oportunistycznyebaka pisze: 20 gru 2023, 11:13 Potem się okazuje że jednak chyba nie do końca tak było jak to malował, patrz akcja z ojcem.
Oportunistycznyebaka pisze: 20 gru 2023, 12:30 Chodzi o to, że wspominał o bezdomności i tym, że jedynie matka była dla niego rodzicem, a później wychodzi akcja z ojcem, nie ojczymem. Bo to dwie różne rzeczy.
jak ktos to rozczyta miedzy wierszami to poprosze o wskazowki o chuj chodzi
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

No mówi że nie ma ojca, a przecież ktoś zapołodnił jego matke, farmazon jak chuj
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

Obrazek

@bialyjelen
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tato mówię do ojczyma, dziadku do ojczyma mamy
Więc czego oczekujesz mówiąc ty zachowuj normalnie się
Jak moje życie to od podstawy już rozjebane jest
Jak budujesz dom na plaży to się nie zdziw jak zawali się
https://genius.com/Frosti-niechciany-nielubiany-lyrics
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

Wychodzi na to, że frosti też będzie ojczymem
2do5

Post autor: 2do5 »

Zdolny raper, który chujowo poprowadził swoją karierę i nie wydał nic ciekawego (wow, zaskoczenie)

Zajebiscie tu nawinął
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

a to ojciec/ojczym to w sumie śmieszno-smutne w kontekście tego, że sokół też pochował ostatnio ojczyma, z którym miał bdb stosunki; kurwa, no jak chłop go wychował czy po prostu miał z nim dobre stosunki, to mniejsza o to, czyje plemniki brały w tym udział

a Frosti zdolny/zajebisty, ale faktycznie te płyty raczej do zapomnienia, przy okazji 8 Bars robiłem przelot przez jego wcześniejsze rzeczy i tam było i fajnie pod względem melodyjności nawijki i refrenów, jak i dowoził panczowo-tekstowo; on ma w sobie coś takiego, ze nawet chujową linijkę potrafi dowieźć w taki sposób, że brzmi zajebiście. życzę mu jak najlepiej i zgadzam się z Archie'em, że powinien to pchać jako SP ZOO i jebać te wytwórnie, bo ani Prosto, ani Def Jam mu nie pomogły, a jak sam sobie właczał Audacity w pokoju i wrzucał freestyle, to zrobił swój najlepszy album
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
bialyjelen

pamietam jak jego ojciec zaginal, ale jak to sie ma do tego
Oportunistycznyebaka pisze: 20 gru 2023, 11:13 Jak mnie pamięć nie myli, to frosti dawno temu gadał o bezdomności na saskiej kepie, że tylko z matką sie wychował. Potem się okazuje że jednak chyba nie do końca tak było jak to malował, patrz akcja z ojcem.
czy to ze nie wychowywales sie z ojcem kloci sie z tym ze udostepniasz ze zaginal?
Awatar użytkownika
krotkilot

Post autor: krotkilot »

KomunistomPodPrad pisze: 20 gru 2023, 8:14 Sokół na wersy Cmaza w Champion Sound odpowiedział dopiero mając Popka i gromadę książąt orientu ale umówmy się że nic nie jest gorsze niż taki inside diss od gościa z tego samego osiedla albo miejsca. Więc Sokół nie odpowie na żadne wersy.
Wersy Sokoła w Champion Sound są skierowane do Goga, ciekawe nigdy o tym nie słyszałem
Awatar użytkownika
KomunistomPodPrad

Post autor: KomunistomPodPrad »

.........
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 19:42 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=oHFw8cEH3Wo
So take a step back.
Let your darker side win. There's a heatwave coming.
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

bialyjelen pisze: 21 gru 2023, 10:48 pamietam jak jego ojciec zaginal, ale jak to sie ma do tego [quote=Oportunistycznyebaka post_id=899320 time=<a href="tel:1703067202">1703067202</a> user_id=4942]
Jak mnie pamięć nie myli, to frosti dawno temu gadał o bezdomności na saskiej kepie, że tylko z matką sie wychował. Potem się okazuje że jednak chyba nie do końca tak było jak to malował, patrz akcja z ojcem.
czy to ze nie wychowywales sie z ojcem kloci sie z tym ze udostepniasz ze zaginal?
[/quote]

Z niczym, tłumacze że ja zapamiętałem jak sie gdzies żalił na to, że wychowała go matka i coś o bezdomności wspominał. Wiec zaskoczyłem się kiedy nagle wrzucił informację o zaginionym ojcu, gdzie słowa nie było iż może to być ojczym. Tu jest cały problem, wiedzieć o takich zawiłościach genealogicznych nie mogłem, ktore wytłumaczył w jakimś tracku, bo jak już wspominałem jest przeokrutnie słabym raperem i w pewnym momencie nie widziałem czy jest ktoś gorszy od niego, trudno zatem żebym znał takie fakty. Zaznaczyłem również, że jeśli się mylę i coś pokręciłem, to niech ktoś wytłumaczy. Zatem przepraszam, złe wnioski wyciągnęłam .
ODPOWIEDZ