Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

AseOne

Re: Perfumy

Post autor: AseOne »

Dzięki, sprawdzę tego Mabussina. Jak z trwałością?
2do5

Post autor: 2do5 »

6-7h u mnie, ale to niezły wynik, bo moja skóra ma zazwyczaj problem z trwałością. Nawet niektóre mocarze typu Kenzo PH leżały na mnie krócej, niż wynikało z różnych opinii
boruzzz

Post autor: boruzzz »

a tez się pochwale ze ostatnio kupiłem pare budżetowek

joop homme la parfum (nie mylic z edp, całkiem inny zapach) - chyba jedne z najbardziej znienawidzonych i kochanych marek jednocześnie z tego co czytałem na necie, jak za ta śmieszna cenę (chyba 100zl za 75ml) perfum naprawdę świetny i trwały, na skórze czuć +/- 8-10 godzin a na ubraniach trzyma się bardzo długo, dosłownie po kilka dni. nieco podobny do armani swy, imo zapach zdecydowanie na zimne, jesienne/zimowe dni
lattafa khamrah - również świetny arab za śmieszne pieniądze, mocno waniliowo-cynamonowy, nawet nieco szarlotka zajeżdża na początku, za to projekcja i trwałość srednia
afnan supremacy not only intense - mega mocny zapach czarnej porzeczki, na początku drażniący ale z czasem robi się bardzo przyjemny, podobno klon aventusa ale nie mialem okazji porównać, zdecydowanie na lato ze względu na orzeźwiający owocowy zapach
armaf ombre oud intense - również fajny zapach na cieple dni, jak nazwa wskazuje - drzewny, również nieco orzeźwiający przynoszący "odświeżenie"
afnan modest une - klon sauvage, ale jak dla mnie zdecydowanie lepszy, "lżejszy" w zapachu, nie tak duszący jak dior
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

Nie wiem czy było, ale niezła akcja.

Nasza definicja hasła PRO8L3M w formie zapachu, który powstał we współpracy z paryskim atelier Flair oraz marką Sora Dora. Edycja limitowana 1500 sztuk po 50 ml. Butelka w wyjątkowym opakowaniu zaprojektowanym na potrzeby projektu.

Nuty zapachowe:
– świeży imbir,
– czarny pieprz,
– kmin,
– irys,
– absolut labdanum,
– skóra,
– kastoreum,
– cedr atlaski,
– drzewo gwajakowe,
– haitańska esencja wetiwerii,
– nowoczesne drewno.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
AseOne

Post autor: AseOne »

Na grupkach perfumiarskich piszą że należy traktować to jedynie w ramach ciekawostki. Ani to trwałe ani jakoś szczególnie wyróżniające się
Awatar użytkownika
yytr

Post autor: yytr »

Czy jakiś z tych sklepów jest godny zaufania?
Spoiler
tagomago.pl
brasty.pl
perfumeria.pl
Jak często w sklepach internetowych/stacjonarnych trafiają się podróbki? Chciałbym kupić Versace Eros po próbach znalezienia czegoś nowego jednak wracam do tego świeżego zapachu :bowdown:
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

wszystkie z wymienionych sa godne zaufania, a tagomago ma nawet sklepy stacjonarne (co dla osob nie rozumiejacych jak to dziala czesto jest ostatecznym wyznacznikiem)
warto sprawdzac na perfumehub.pl
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

yytr pisze: 03 sty 2024, 12:59
Chciałbym kupić Versace Eros po próbach znalezienia czegoś nowego jednak wracam do tego świeżego zapachu :bowdown:
do jakiego?

wszystkie 3 sklepy legit
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

do Versace Eros
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

jak versace eros jest świeży to ja jestem pojebany
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

czyli jest świeży
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
yytr

Dokładnie :D

Dzięki!

Spróbowałem Dossier Woody Sandalwood od @Godhand ale ciężki jest to zapach, trochę pachnie jak whisky :D Jeszcze podłapałem na szybkości ck free, zapach nie porywa, ale całkiem przyjemne, świeże, drzewne nuty, taki na co dzień ok. Ale jednak wracam do sprawdzonego Versace Eros i w tym czasie zacznę poszukiwania czegoś nowego na spokoju :D
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

kurwa jem a wy o erosie piszecie 🤢
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

yytr pisze: 03 sty 2024, 13:40 Dokładnie :D

Dzięki!

Spróbowałem Dossier Woody Sandalwood od Godhand ale ciężki jest to zapach, trochę pachnie jak whisky :D Jeszcze podłapałem na szybkości ck free, zapach nie porywa, ale całkiem przyjemne, świeże, drzewne nuty, taki na co dzień ok. Ale jednak wracam do sprawdzonego Versace Eros i w tym czasie zacznę poszukiwania czegoś nowego na spokoju :D

no nic dziwnego skoro użytkownikowi erosa od razu polecone zostały jakieś śmierdziele jak dossier czy bois imperial, kup se tego ha tfu erosa i następnym razem pomożemy lepiej

wielkie 5 dla ciebie perefumowy kolego
Awatar użytkownika
yytr

Haha dzięki :rotfl:
Awatar użytkownika
Godhand

wrubel pisze: 03 sty 2024, 13:46 no nic dziwnego skoro użytkownikowi erosa od razu polecone zostały jakieś śmierdziele jak dossier
Ale dossier był polecany komu innemu :lol:
Konkretnie koledze @Sidd
They / them.
Awatar użytkownika
yytr

To prawda! Rzuciłem okiem i powinąłem z ciekawości, zobaczymy, nie jest to duża strata :D
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Godhand pisze: 03 sty 2024, 17:54
wrubel pisze: 03 sty 2024, 13:46 no nic dziwnego skoro użytkownikowi erosa od razu polecone zostały jakieś śmierdziele jak dossier
Ale dossier był polecany komu innemu :lol:
Konkretnie koledze Sidd

o boisiku to też napisałem i tak samo bez sensu jest polecanie tego specyfiku quentina chłopu co erosa lubi
Awatar użytkownika
baluckilu

Post autor: baluckilu »

Polećcie coś z niszy w dobrej cenie, lubię skórę, oud i kadzidła, ale może pora na coś innego, co będzie zaskoczeniem
Awatar użytkownika
Godhand

baluckilu pisze: 03 sty 2024, 21:18 Polećcie coś z niszy w dobrej cenie, lubię skórę, oud i kadzidła, ale może pora na coś innego, co będzie zaskoczeniem
Gucci Guilty Absolute
Amouage Epic Man
Rasasi La Yuqawam
Gucci Intense Oud
Dunhill Icon Absolute (jak jeszcze gdzieś dostaniesz)
They / them.
ODPOWIEDZ