Kibicowanie - temat tylko dla rolników!!!
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- ConeyIsland
-
genocidegeneral
Re: Kibicowanie - temat tylko dla rolników!!!
wchodząc do pociągu godzisz się zasady
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
-
Bisclavret
No nie brzmi to najrozsądniej ale tak właśnie jest. Uczestnictwo w tym środowisku daje nieograniczone możliwości trafienia na taką właśnie akcje i każdy to powinien wiedzieć. Ja na przykład dlatego nie jeżdżę już na mecze
.
Oo czyli rzucanie w przeciwnych kibiców mołotowami jak w jakims GTA to teraz akcja
pozmieniało się od czasu jak tym światem się interesowałem
No tak, bo w latach 90 nie było takich akcji, np. Górnik vs Śląsk. 
- ConeyIsland
Co za zwierzęta..
A nie bylo jakichs paktow o braku używania sprzętu itp za ktorym postulowal glownie Lech? Czy wysadzenie pociagow z 1000 ludzi ( na pewno sami kumaci wojownicy, bez dzieci, kobiet) to sie nie wlicza do paktu
? No ale w 90 tez tak bylo to luz KMWTW, pozdro dla kumatych
Był - tak jak napisałeś - "pakt poznański" z bodajże '94, który obejmował też spokój na meczach reprezentacji. A jak dalej potoczyła się jego historia, to inna sprawa.
Ten pakt to 2004 po slynnej zadymie we Wroclawiu i zabiciu tam kibica z Gdyni - bodajże Mari
@genocidegeneral
@jajca
Akurat tak trafiło, że mam userów z osobistej topki.
Dlaczego, wytłumaczcie mi, nie działa tu prawo świadomego uczestnictwa w pewnej społeczności i godzenia się na panujące w tej społeczności zasady?
Idziesz na koncert, punkowy, dajmy na to. Ktoś stoi z boku, ok, tak woli. Ale ktoś inny wpierdala się do kotła. Może mieć pretensje, że dostał z buta, czy ktoś nim szarpnął? Imho nie może.
Bawią się małolaty w dilerkę, można dostać w buzię, albo mieć kłopoty z prawem? Można. Nie chcesz, nie baw się.
Każde środowisko ma swoje zasady. Można się z tego nabijać, jasne, ale przecież to nie są tajemne historie, każdy wie w co się pakuje. A jak ktoś dla beki? No cóż, kończy się jak nieudane pranki dla fejmu.
Naprawdę nie wiem, czemu bronić typów, którzy chcieli zabłysnąć w środowisku, którego zasady znali i chcieli je nagiąć, ale się nie udało.
I nie, niedzielni kibice, chcący spokojnie w weekend posupportować drużynę nie mają z tym nic wspólnego.
Chcącemu nie dzieje się krzywda.
@jajca
Akurat tak trafiło, że mam userów z osobistej topki.
Dlaczego, wytłumaczcie mi, nie działa tu prawo świadomego uczestnictwa w pewnej społeczności i godzenia się na panujące w tej społeczności zasady?
Idziesz na koncert, punkowy, dajmy na to. Ktoś stoi z boku, ok, tak woli. Ale ktoś inny wpierdala się do kotła. Może mieć pretensje, że dostał z buta, czy ktoś nim szarpnął? Imho nie może.
Bawią się małolaty w dilerkę, można dostać w buzię, albo mieć kłopoty z prawem? Można. Nie chcesz, nie baw się.
Każde środowisko ma swoje zasady. Można się z tego nabijać, jasne, ale przecież to nie są tajemne historie, każdy wie w co się pakuje. A jak ktoś dla beki? No cóż, kończy się jak nieudane pranki dla fejmu.
Naprawdę nie wiem, czemu bronić typów, którzy chcieli zabłysnąć w środowisku, którego zasady znali i chcieli je nagiąć, ale się nie udało.
I nie, niedzielni kibice, chcący spokojnie w weekend posupportować drużynę nie mają z tym nic wspólnego.
Chcącemu nie dzieje się krzywda.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.
zwlaszcza chcacemu nie dzieje sie krzywda jak swojego czasu w trojmiescie strach bylo caly weekend do SKMki wsiadać jak były derby lechia-arka, bo mogles na pizde wyłapać wracając po 12h w januszexie i czytając książke, mojego znajomego napadli za ladą w sklepie 24/7 (kupowali alkohol i sie przyjebali, ze im zle wydał resztę xD) w nocy jak miał zmiane kibice arki po jednym z meczów. zrozum, agresywne kibolstwo to plemienne atawistyczne społeczności do utylizacji, to twoje pseudointelektualne dorabianie filozofii do tego nic tu nie pomoże
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
No albo dzieciaki chcące kopać tylko piłkę, muszą spierdalać przed bandami debili, bo owe dzieci mają dresy z innymi barwami klubowymi, one na bank są świadome.
BTW tego osła od malowania osłów mogą w mojej opinii napierdalać, na tym filmiku Pogoni gdzie go zlapali ledwo piszczał, a w pustym mieście odpierdala takie akcje, to jak ktos wcześniej pisał, sam się kretyn pcha w gips
BTW tego osła od malowania osłów mogą w mojej opinii napierdalać, na tym filmiku Pogoni gdzie go zlapali ledwo piszczał, a w pustym mieście odpierdala takie akcje, to jak ktos wcześniej pisał, sam się kretyn pcha w gips
Ostatnio zmieniony 18 gru 2023, 19:16 przez Krew, łącznie zmieniany 1 raz.
bylem tez kiedys w rodzinnej miejscowosci swiadkiem jak tatuśka siwego na meczu popychali, bo przyjechał kibicować swojemu synowi w juniorach z innego miasta i miał bluze z herbem czy coś 
a to w takim razie nie Ty pisałeś ten anonimowy list do gazety wyborczej opisujący te wydarzenie?
-
Bisclavret
Anonimowe listy do wyborczej piszą redaktorzy wyborczej, myślałem że każdy to wie
Ale rozmowa jest odnośnie tego, że jak ktoś uczestniczy w tym środowisku to akceptuje/powinien akceptować konsekwencje, więc nie ma się co nad tym litować, ty przytaczasz przykłady na coś zupełnie innego czyli występki o charakterze patologicznym przedstawicieli danej grupy społecznej.eddy_wata pisze: ↑18 gru 2023, 18:55 zwlaszcza chcacemu nie dzieje sie krzywda jak swojego czasu w trojmiescie strach bylo caly weekend do SKMki wsiadać jak były derby lechia-arka, bo mogles na pizde wyłapać wracając po 12h w januszexie i czytając książke, mojego znajomego napadli za ladą w sklepie 24/7 (kupowali alkohol i sie przyjebali, ze im zle wydał resztę xD) w nocy jak miał zmiane kibice arki po jednym z meczów. zrozum, agresywne kibolstwo to plemienne atawistyczne społeczności do utylizacji, to twoje pseudointelektualne dorabianie filozofii do tego nic tu nie pomoże
Powinien akceptowac konsekwencje, ale jesli konsekwencje te są obiektywnie absurdalne to imo tak czy owak warto je wyśmiewać, kropla drąży skałę
Ale padają też idiotyczne twierdzenia, że TYLKO chcacemu dzieje sie krzywda, a to jest zdecydowanie nie prawdaBisclavret pisze: ↑18 gru 2023, 20:13 Anonimowe listy do wyborczej piszą redaktorzy wyborczej, myślałem że każdy to wie
Ale rozmowa jest odnośnie tego, że jak ktoś uczestniczy w tym środowisku to akceptuje/powinien akceptować konsekwencje, więc nie ma się co nad tym litować, ty przytaczasz przykłady na coś zupełnie innego czyli występki o charakterze patologicznym przedstawicieli danej grupy społecznej.eddy_wata pisze: ↑18 gru 2023, 18:55 zwlaszcza chcacemu nie dzieje sie krzywda jak swojego czasu w trojmiescie strach bylo caly weekend do SKMki wsiadać jak były derby lechia-arka, bo mogles na pizde wyłapać wracając po 12h w januszexie i czytając książke, mojego znajomego napadli za ladą w sklepie 24/7 (kupowali alkohol i sie przyjebali, ze im zle wydał resztę xD) w nocy jak miał zmiane kibice arki po jednym z meczów. zrozum, agresywne kibolstwo to plemienne atawistyczne społeczności do utylizacji, to twoje pseudointelektualne dorabianie filozofii do tego nic tu nie pomoże
Jebać ten świat kibicowski odkąd wszystko poszło w drogę napinania się na dole sektora w czarnych koszulkach i rozkminiania kto jest 60, w której ekipie biega pies i gdzie kto się rozjebał biegając z towarem dla większych
MalinowyJogurt 2
to są autentyczne historie z mojego życia, wierz lub nie
Rozmawialiśmy o konkretnym przypadku, który dokładnie podpada pod tę tezę, nie ja wyciągałem kopanych staruszków, czy inną patologię. To jest taki charakterystyczny typ rozmowy, że się wyciąga jakieś akcje będące w ogóle w innym miejscu na osi, i podaje jako przykład własnej racji.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
They / them.