PRO8L3M - PROXL3M (2023)
Re: PRO8L3M - PROXL3M (01.12.2023) [Zapowiedź]
Oskar po raz kolejny pokazuje, że jest najlepszym MC w polskim mainstreamie. Patenty na flow i linijki robią wrażenie i jeśli komuś nie przejadł się ten styl, to będzie bardzo zadowolony. Szkoda, że od jakiegoś czasu ubzdurał sobie, że musi urozmaicać albumy swoim zawodzeniem, przez co niektóre rzeczy trzeba skipować ("Forever", "Nad Nami"). Wydaje mi się, że jego możliwości nie nadążają za głową. Szanuje, że chce się rozwijać poprzez lekcje śpiewu, ale narazie to jeszcze nie jest etap, żeby wrzucać to na płyty. Tutaj minus także dla Steeza, po którym oprócz świetnych produkcji (tutaj dowozi jak zwykle, ciągle się rozwija) spodziewam się obiektywnego spojrzenia jako producenta wykonawczego. Ogólnie to cieszę się, że przepłaciłem za koncert, bo Problem na żywo zawsze oddaje i jestem pewien, że będę świetnie się bawił. Niektóre kawałki naprawdę petarda ("S-class", "Wieczna gra", "We Made It"), ale nie wykluczam, że nawet te z chujowym śpiewem z czasem się wkręcą, bo to jest Pro8l3m - przesłuchałeś raz, to nie przesłuchałeś wcale. Także będę jeszcze katował...
Byłem człowiekiem - kurwa jakie to jest zajebiste!!!!
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
False flag chyba najbardziej mi siadło.
Ogólnie płyta na plus po całym odsłuchu, to śpiewanie Oskara wkurwia ale da sie wytrzymać, produkcyjnie bardzo fajnie. Przejadło mi się chyba już problemowe stilo i nie wiem czy w najbliższym czasie odpalę ten album znowu, jak mam ochote na problem wole odpalić c30-c39 i wtedy chociaż jestem pewien, że dostane to co chce.
Ogólnie płyta na plus po całym odsłuchu, to śpiewanie Oskara wkurwia ale da sie wytrzymać, produkcyjnie bardzo fajnie. Przejadło mi się chyba już problemowe stilo i nie wiem czy w najbliższym czasie odpalę ten album znowu, jak mam ochote na problem wole odpalić c30-c39 i wtedy chociaż jestem pewien, że dostane to co chce.
śpiewanie oskara do wyjebania, ale tak poza tym bardzo fajny album, forever i każdy tylko nie ja póki co najlepsze jak dla mnie, a ano i szkoda, że łakomostwo trwa tak krótko, bo był potencjał na rozjebanie.
Re: PRO8L3M - PROXL3M (2023)
Kłamca Kłamca przede wszystkim szkoda, że takie krótkie
ciary żenady już podczas pierwszej piosenki, najs
Dodano po 24 minutach 49 sekundach:
dalej jest kilka jasnych punktów
Dodano po 24 minutach 49 sekundach:
dalej jest kilka jasnych punktów
no ale dramat, że po te momenty trzeba się przedzierać przez 20 kawałków, a jak się Oskarowi włączy to jego bezsensowe wymienianie rzeczy/marek/sytuacji albo to drętwe jechanie na jednym rymie to strasznie zniechęca do całości
lamborghini
santorini
anno domini
james gandolfini
OHO
reszta na silce
santorini
anno domini
james gandolfini
OHO
reszta na silce
kambodża ja chcę dodge'a
aparat czeski / gwoździe pinezki
to śpiewanie w Forever 
Te pierwsze komentarze po wypuszczeniu płyty to jakiś mocny odlot. Przecież to jest płyta z generatora, nawet nie ratują tego bity steeza, które są zupełnie bez pazura, bez charakteru, a podśpiewywanie Oskara to jest poziom VNMa. To już lepiej jakby poszli w rozwinięcie konceptu z epki HbG, przynajmniej nie byłoby tak monotematycznie.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
- Rozpierdalator
Jakby wyszło mniej niż rok po fight clubie to byłoby ciśnięcie a nie gadanie że w sumie spoko płyta. Prawda że były gorsze od nich ale kurwa, jak jedyne co tu wprowadzili nowego to te darcie ryja (Nad Nami to już jest serio beka z lokalnych) to ja raczej tego drugi raz całego nie przesłucham.
niesamowite jak bardzo oni upadli kurwa, wlaczylem sobie to a potem art brut i nie moge uwierzyc ze to tych samych dwoch gosci wypuscilo
- Bunnymen77
Ja z kolei jestem pozytywnie zaskoczony, pewnie dlatego, że nie miałem żadnych oczekiwań, nie siadały mi ostatnie płyty, w ogóle do nich nie wracałem, single z tej też mi się nie podobały, jednak ta płyta to pierwsza ich od bardzo dawna, gdzie jestem w stanie wyłowić wystarczającą ilość dobrych kawałków. Jest za długa, męczą czasami te wielokrotne Oskara, ale odpowiednio często czuć vibe staroproblemowy, do tego w końcu Steez tutaj nie zanudza, obecny jest jego sznyt, ale te bity są przy tym inne, najmocniejsza strona tego albumu to właśnie produkcja, choć nie w całości oczywiście. Kupię sobie może instrumental. Tylko, że tak jest mniej więcej do połowy, później ciężko coś wyłowić, także muzycznie, a kiedy wleciało Nad Nami to zrobiłem wielkie oczy do monitora, jeżeli coś takiego weszło, to ciekawe co mają w odrzutach.
Skity kiepskie, ogolnie uważam, że co do zasady skity na dłuższą metę są nużące, ale tutaj od początku słabo.
Na pewno wrócę, czy będę katował? Kurwa, nie sądzę.
Skity kiepskie, ogolnie uważam, że co do zasady skity na dłuższą metę są nużące, ale tutaj od początku słabo.
Na pewno wrócę, czy będę katował? Kurwa, nie sądzę.
Dla mnie Art Brut 2 tier, czyli ogólnie trochę nuda ale parę fajnych momentów do których będę wracał jest
Ni w pizde ni w oko jest ten album
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
nie sądziłem, że ktoś kiedyś będzie śpiewał gorzej od VNM'a
jezioro szczęścia