Rasmentalism

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Rasmentalism

Post autor: oldschool »

Właśnie grają/zagrali ostatni koncert, także można śmiało przyjąć już, że zespół Rasmentalism przestał istnieć. Mnie nie interesowali muzycznie od lat, także raczej nie będę tęsknił.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Menta nigdy nie lubiłem, miał dobre bity ale też mega często nie miał wyczucia szczegółów w muzyce, bębny robił świetne, to muszę mu przyznać. Do rasa miałem sentyment jesli chodzi o jego rap i na gościnkach zawsze chyba dawał dobrze. Troche mi szkoda, że przestał rapować i dalej staram się zrobić rastetsoulism albo chociaż rasoulism, kupiłbym to.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
DeDoK

Post autor: DeDoK »

dawaj rasbolism, to bedzie hit
frontkick

Post autor: frontkick »

Bolo pisze: 29 sie 2021, 22:14rasoulism
:bowdown:

W ciemno najlepszy letni material w historii pl rapu, niech to sie wydarzy
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

moje ulubione nutki

2008:

nie wracam - świetnie płynął leniwie na leniwym bicie

"ment mówi: nie możesz wyjść, kiedy widać cel
będziemy jeść louis, srać gucci i wdychać channel"

mentbint - klasyczny tekst "takie bity sieka ment jak nie może zasnąć", fajna i przyjemna nutka

"ment, nie dostaniesz fryderyka za bit
nie dostaniesz fryderyka za nic
co jest o 21 gram cięższe niż shit
który to okupuje pierwsze miejsce list"

2009:

bardzo powolna zmulona płytka, ale lubię nutkę "lataj"

2011:

moja ulubiona rzecz od nich, od genialnego intro ("nauczyciele nazywali mnie wstań i wyjdź, wstałem i idę po swoje, oni mi dali nic"), delorean klasyk, szukałem boga w lustrach (nie ma go tam), sny made in polska czy jakoś tak, co jest bracie, dawaj na wschóóóód

2013:

aż tak się nie spuszczam nad tą płytą, obrzydzili mi ją na pewno goście, małpa, eldoka, spinache, vnm, sorry, to był taki typowy atak na mainstream trochę chamski, tak jak w 2015 wzięli będących "na topie" quebonafide i dwa słagi

na pewno trzeba wyróżnić ładne życie, dobrą muzykę i umarł król, niech żyje król

2015:

film o nikim lubię, i fajnie im wyszedł radiowy (co nie trafił do radia) numer z tomsonem z afromental

dalszych płytek nie słuchałem pzdr

jeszcze lubię luźny numer z WENĄ Kostka Jumanji
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

byłem na pożegnalnym koncercie w WWA. było pięknie, a jakość wykonania utwierdza mnie w przekonaniu, że byli to najwyższej klasy profesjonaliści. Ras świetna kontrola głosu i wokalu, nawijane wszystko z płyty jak leci, bez żadnej pomocy hypemana, czy kogokolwiek (no dobra, może czasem z pomocą publiki ;)). świetne chórki dziewczyn, ciekawe aranżacje (Dzisiaj Nie Zasnę zwłaszcza zapadło w pamięć). z zaskoczeń, to Między Nami Spoko zarapowane na bicie z Come Down Andersona .Paaka (ogień! - fajnie, jakby na pożegnanie wrzucili taki blend na YT). no a jak wjechał Delorean, to już ciary totalne.

i jak już chyba pisałem w tym lub jakimś płytowym temacie. tęsknił będę, ale jednocześnie uważam, że to bardzo dobra i mądra decyzja. chłopaki odchodzą w chwale, zostawiając po sobie bardzo mocną dyskografię na czele z ultraklasykiem w postaci ZMNH. przez te 15 lat udało im się uniknąć najmniejszych nawet wpadek czy przypałów. zawsze byli obecni w tym polskim HH, ale bardziej twórczo/artystycznie, mniej środowiskowo (zwłaszcza Ment) i gdzieś zawsze na własnych warunkach, troszkę obok tego wszystkiego co się działo i tego, jak się ten HH zmieniał. nie staną się dzięki tej decyzji groteskową karykaturą samych siebie (co grozi wielu polskim raperom kurczowo trzymającym się mikrofonu i udającym, że wszystko jest gicik i zajawa kipi), nie zarzuci im też nikt żadnego odcinania kuponów, czy rozpaczliwego, kompulsywnego chwytania się najmodniejszych trendów, tylko po to, żeby się sprzedało.

a wśród aktywnie działających do czasów dzisiejszych duetów MC-producent, to było moje top3 obok PRO8L3Mu i Łony z Webberem.

dziękówa mordy za wszystko, wiem, że czytacie. <3
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

W chwale odeszliby z 8 lat temu, bez przesady już. Przecież oni kończą nagrywać bo nikt nie kupuje płyt ich a nie temu ze chcą jak Adaś Małysz zejść ze sceny rozpierdalajac
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

bolo riltok

grali coś z dobra muzyka ładne życie? bo kiedyś grali tylko linie ognia z jakims zmienionym chujowym bitem
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
clockers

Bolo pisze: 31 sie 2021, 12:09 W chwale odeszliby z 8 lat temu, bez przesady już. Przecież oni kończą nagrywać bo nikt nie kupuje płyt ich a nie temu ze chcą jak Adaś Małysz zejść ze sceny rozpierdalajac
pierdolenie. oczywiście zapewne ostatnia czy przedostatnia płyta nie sprzedały się tak dobrze, jak ZMNH czy Wyszli Coś Zjeść albo nawet 1985, ale na pewno nie była to też słaba sprzedaż. jak masz jakieś liczby, to chętnie sprawdzę. poza tym oni robiąc takiego GENIUSZA i tak go robiąc, mieli zapewne świadomość, że to się masowo nie sprzeda, bo kto z polskich odbiorców hh kupuje rap na autorskich, gruwiących, organicznych, ciepłych bitach z użyciem żywych instrumentów i z dojrzałymi, refleksyjnymi, gorzkimi, błyskotliwymi, ironicznymi tekstami i nierzadko zakamuflowanym przekazem? i dlatego tym bardziej szacunek dla nich.

no ale jednak koncerty zawsze wyprzedawane, bilety na tegoroczną trasę zeszły na pniu, ale na koncertach brak gimbazy i licbazy, a średnia wieku na koncercie w Warszawie to na moje oko jakieś 25 lat. i to jest moim zdaniem spory sukces w tym kraju będąc rapowym grajkiem.

poza tym Mentos od dawna chciał robić inną muzę plus żyje z podróżowania i robienia fotek z tego co wiem, a Ras ma zajawkową fuchę w newonce i teraz jeszcze dobrą posadę jako A&R w Sony Music, więc rapik mogliby se trzaskać dla zajawy dalej, ale widocznie nie czują potrzeby i są uczciwi wobec siebie i słuchaczy.
emcess pisze: 31 sie 2021, 12:39 grali coś z dobra muzyka ładne życie? bo kiedyś grali tylko linie ognia z jakims zmienionym chujowym bitem
nie. najstarszy numer jaki grają to Delorean. głównie grają ZMNH, Tango i GENIUSZA plus ze 2-3 numery z 1985.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Jeśli Ras faktycznie utrzymuje się z nagrywania filmików na newonce które miesięcznie mają łącznie 20 tysięcy wyświetleń to zaczynam wierzyć w iluminatów którzy finansują jakieś medialne lobby. Przecież to nie może być rentowne.

Co do muzyczki to oni zawsze trzymali wysoki poziom, jak ktoś twierdzi że tylko zmnh a reszta gówno to jestem prawie pewien że nie słuchał tej reszty. No ale w janko-rapie który robią jest ograniczona ilość miejsc, teraz na topie jest chyba Jan rapowanie i Szczyl i scena więcej tego typu muzy nie wchłonie. Oczywiscie Ras poziomem pisania wciąga obydwu nosem ale kogo to dzisiaj obchodzi
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

@Moltisanti nie no masz wyżej napisane, że fucha w Sony + w tym newonce to on nie nagrywa tylko jakichś filmików, a audycje w radiu prowadzi. Tego radia słucha w chuj więcej osób niż ogląda kanał newonce na YouTube, który mają chujowo rozwinięty. Do tego newonce ma swój bar w Warszawie i tam kurwa mnóstwo osób jest zawsze, aż się nie spodziewałem, że aż tak.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

https://www.youtube.com/watch?v=oGWoW79fM9g

1988 ft. Gedz, Ras - Złote Dzieci ("RULETA" 2022)
Kalom

Post autor: Kalom »

dzisiaj sobie odswieżałem nową starą szkołę returnersów i przypomniałem sobie spadochrony :bowdown:

wiadomo kiedy to nagrywane było? przecież on tak zajebiście tutaj leci
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

ZMNH vibe, może nagrywane w tamtym czasie
livex99

Post autor: livex99 »

Też mi się wydaje, że gdzieś padała data 2013
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

oldschool pisze: 31 sie 2021, 20:18 @Moltisanti nie no masz wyżej napisane, że fucha w Sony + w tym newonce to on nie nagrywa tylko jakichś filmików, a audycje w radiu prowadzi. Tego radia słucha w chuj więcej osób niż ogląda kanał newonce na YouTube, który mają chujowo rozwinięty. Do tego newonce ma swój bar w Warszawie i tam kurwa mnóstwo osób jest zawsze, aż się nie spodziewałem, że aż tak.
No i co myślisz że Ras dostaje jakieś tantiemy z tego że ktoś kupuje wódkę na barze newonce? A tego że w chuj osób słucha radia, to też bym tak się nie rozpędzal w 2023 roku
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

przecież on ten post napisal w sierpniu 2021 :lol:
nie mówiąc już o tym, że na przestrzeni tego czasu Ras medialnie rozwinął się jeszcze bardziej i jestem święcie przekonany, że tam smocze monety mocno się zgadzają i nie ma potrzeby wrzucania studenciarskich piosenek na spotify
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
clockers

Ras już od dawna nie jest w newonce jbc
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

ras kurwa jest teraz w defjam tzw scoutem, no generalnie bije od niego strasznie korpo vibe i pokazuje jak rap sie zmienił. Prócz tego ze nadzoruje artystów, to np mowi im EJ TOMEK WIEM ZE NIE CHCESZ WRZUCIC TEGO INSTASTORIES ALE ZROB TO PROSZE (ahhahahah). W tym wywiadzie prócz kilku ciekawych kwestii, to z tego rasa wyszedł taki kurwa nowoczesny alko-boomer, którego trochę cyferki i ogółnie kariera scouta w chuj kręca, ale przez walenie melanży posmutniał

A no i oni tam z tego rasa robią jakiegoś chuj wie jakiego rapera :D

rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

poeta, jezu xdd

w ogóle też tekściarza trzeba dopisać do zawodów wykonywanych, bo przecież Mrozowi napisał płytę
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ