Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: zemsta1camzata »

oyama pisze: 19 lis 2023, 21:15 Ogarniesz sobie turecki region na PS Plus i za nie wiem, okolo cztery stowy/piec stow wykupisz sobie na rok biblioteke w najwyzszym pakiecie
turecki ps plus juz sie nie oplaca, a w polsce ma za 520 zeta ps plux extra (kupujac gift cardami wychodzi jakies 420zl za to)
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

PS5 to najlepsza konsola do grania obecnie. Ja całkowicie odstawiłem PC odkąd kupiłem. Razem z abonamentem na rok wyjdzie Ci tyle co steam deck.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

ok dzięki guys
problem dodatkowy z ps5 jest taki, że mam jakiś kondoniarski tv sony bravia w pizdę chuj, który ma z 8 lat, wszystko się na nim odbija i ogólnie nienawidzę śmiecia

problemu by nie było, jakbym miał lepszy telewizor prawda
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

385pln za pakiet deluxe na 12 miesiecy w Turkey
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

sony nie banuje za te vpnowskie zakupy?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

w premium nie ma nic wartego doplaty wzgledem extra :dunno:
Awatar użytkownika
oyama

cloud pisze: 19 lis 2023, 21:28 sony nie banuje za te vpnowskie zakupy?
ja mam turecka karte typu revolut i turecki numer telefonu
na jednym koncie aktywowalem abo i gry z plusa, a na glownym sobie gralem

ale teraz plejka w pudelku i kminie czy wyjac, zeby przejsc cyberpunka
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

aight

włączyłem jakiś randomowy film z pokazaniem wydajności steam deck, a tam chłop kurwa w gta v, forza horizon i counter strike śmiga

no trochę beka, bo w życiu bym nie pomyślał o odpaleniu tych gier na tym urządzeniu i co to w ogóle za zajawa pokazywać gry z zeszłej dekady
Awatar użytkownika
oyama

ja ostatnio ogladalem ten filmik apropo Steam Deck

Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

cloud pisze: 19 lis 2023, 21:34 włączyłem jakiś randomowy film z pokazaniem wydajności steam deck, a tam chłop kurwa w gta v, forza horizon i counter strike śmiga
Ponoć Hogwart's Legacy działa na medium w 40 fpsach. Czyli znośnie.

Ja to przetestuję w nadchodzącym tygodniu, gdy deck oled do mnie trafi. :D
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

cloud pisze: 19 lis 2023, 21:34 aight

włączyłem jakiś randomowy film z pokazaniem wydajności steam deck, a tam chłop kurwa w gta v, forza horizon i counter strike śmiga

no trochę beka, bo w życiu bym nie pomyślał o odpaleniu tych gier na tym urządzeniu i co to w ogóle za zajawa pokazywać gry z zeszłej dekady
No tylko na steam decku gierki chodzą w rozdzielczości 1280x800 i na zwykłym (nie Oled) bateria trzyma z 2h przy najbardziej wymagających gierkach.

PS5 możesz do monitora podłączyć, tego co masz przy PC.

Wymagania masz wyraźnie pod PS5, a ciągnie cię do tego Decka. Moim zdaniem się nim rozczarujesz.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Kalom

Post autor: Kalom »

nie no steam deck to pod indie gierki spoko, a nie żeby zastępować tym kompa XD

jak taki wybór jest to tylko ps5
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Nie wiem jak Twoje budżety i chęć wyjebania ich na zabawki, ale ja bym celował w ps5+steam deck ale w wersji LCD jako dodatek, bo te starsze teraz tanio, niby wiadomo najlepiej brać najlepszą wersje ale jednak razem wyjdzie już całkiem sporo

Ja chyba teraz pogonie ps4, dorzucę niewiele i będzie SD LCD refub, a potem wjedzie ps5 (bo mam cały czas ps plus premium za grosze bo miałem ps now)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

jak dla mnie to nie brzmi jakbys chciał grać w stare gierki, a steam deck bedzie się dusił przy tych nowszych

jak masz dobrego neta to przy ps5 mozesz se dokupic jakis kontroler do telefonu czy tam uchwyt do pada i grac przez remote play jak bedziesz miał telewizor zajęty, podobno działa spoko
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

ja bym brał xboxa z game pass ultimate (czyli z ea play i grami na pc), bo na ps5 tych exow jest co kot napłakał jesli sie mialo ps4. sam mialem brac plejke na premiere slima, ale szkoda mi siana dla 4 gier.

gdzie nowe uncharted, killzone, motorstorm/driveclub, albo lbp
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Po pierwsze w ogóle są exy po drugie czym teraz niby wygrywa względem ps plus extra???
Obrazek
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

przez pojecie exclusive mam na mysli konsolowego exa, bo wiadomo, ze tych exow-exow na platformie zielonych juz nie ma przez xbox play anywhere. no ale mowie to z perspektywy konsolomaniaka, ktoremu pc sluzy do grania w strategie i lola. dla mnie taki starfield, czy death stranding to sa exy, bo nie ogram tego na konsoli konkurencji.

nie mam ps5, wiec nie sledze tego co jest na biezaco dodawane do ps+, ale gpu, to gry na xbox i pc, ktore czesto trafiaja day 1 do abonamentu. w moim przypadku cena gpu na rok zwraca sie na samym football managerze, wiec mozna powiedziec, ze reszte gier mam za darmo.
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

zemsta1camzata pisze: 19 lis 2023, 21:22 (kupujac gift cardami wychodzi jakies 420zl za to)
Dwa dni temu chciałem sobie kupić gift cardy jak to zawsze robiłem, a tu na jednej stronie niedostępne, a na drugiej dające oszczędność typu 1% zamiast zwyczajowego 15-20%. Mam nadzieję, że to tylko tymczasowo
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

a zaznaczyles outside eu? xd

no i tez druga sprawa ze teraz black friday to wiadomo ze ceny wyzsza, po bf pewnie wroca do 80-82zl za gift carda 100 pln
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

A na której stronie się zaznacza te outside eu, bo nie kojarzę?

Na kinguin obecnie pokazuje mi 107zł za kartę 100 xd A na instant gaming widzę że było wczoraj po 83,30, ale obecnie niedostępne.
ODPOWIEDZ