Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
Godhand

Re: Perfumy

Post autor: Godhand »

Deyker pisze: 10 lis 2023, 15:21 W takim celu je wziąłem. Mieć takie jedne uniwersalne na jakieś wyjścia randomowe itp. Nie zastanawiasz się, psikasz się i ani nikt się raczej nie zachwyci ani nie zhejtuje, a pachenisz ok. Brałem zwykłe edp.

@Godhand , @ART możecie polecić coś ciekawego na ten okres zimowo-jesienny. Na użytek powiedzmy imprezowy, jakieś kluby, imprezy firmowe, bankiety. Raczej coś typowo męskiego, a nie unisex, ale jestem otwarty na propozycje. Wiem, że niekoniecznie ta pora roku, ale jakby udało się uchwycić jakieś nuty cytrusów, bergamotki etc. to też byłoby super. Ogólnie jestem otwarty na jakieś sztosowe propozycje, którymi nie pachną wszyscy jak właśnie np. YSL czy jakiś Dior itp.
To jest ciężki temat o tyle, że jak coś jest sztosem w dobrej cenie to raczej jest popularne. Na zimę prócz Bentleya i 9pm nie ma dobrych i budżetowych opcji imho.
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

rochas moustache edp za grosze do wylapania jest
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Deyker

Post autor: Deyker »

Godhand pisze: 10 lis 2023, 15:37
Deyker pisze: 10 lis 2023, 15:21 W takim celu je wziąłem. Mieć takie jedne uniwersalne na jakieś wyjścia randomowe itp. Nie zastanawiasz się, psikasz się i ani nikt się raczej nie zachwyci ani nie zhejtuje, a pachenisz ok. Brałem zwykłe edp.

@Godhand , @ART możecie polecić coś ciekawego na ten okres zimowo-jesienny. Na użytek powiedzmy imprezowy, jakieś kluby, imprezy firmowe, bankiety. Raczej coś typowo męskiego, a nie unisex, ale jestem otwarty na propozycje. Wiem, że niekoniecznie ta pora roku, ale jakby udało się uchwycić jakieś nuty cytrusów, bergamotki etc. to też byłoby super. Ogólnie jestem otwarty na jakieś sztosowe propozycje, którymi nie pachną wszyscy jak właśnie np. YSL czy jakiś Dior itp.
To jest ciężki temat o tyle, że jak coś jest sztosem w dobrej cenie to raczej jest popularne. Na zimę prócz Bentleya i 9pm nie ma dobrych i budżetowych opcji imho.
Niekoniecznie musi być budżetowe. Może nie dałbym 1600 za 100ml, jak za te co proponował kolega na poprzedniej stronie, ale nie muszą być za 200-300 zl
Awatar użytkownika
Godhand

@Deyker

Ok. Tylko na kluby i imprezy nic poza 9pm nie potrzebujesz.
Laski sikają po nogach, koledzy pytają co masz, a zapłaciłeś ze 150 czy tam teraz 200 pln i masz sok, który pachnie jakbyś zapłacił trzy razy więcej. Bentley też robi robotę.
A starczy hajsu na odlewki TF Tuscan Leather, Rasasi La Yuqawam, czy A*Men i DHI.
They / them.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

posiadałem 9pm i przy oryginale JPG niestety to arabskie coś nawet nie stało, jak już chcesz ten zapach to kup sobie normalnie Ultra Male
Awatar użytkownika
Godhand

wrubel pisze: 10 lis 2023, 16:24 posiadałem 9pm i przy oryginale JPG niestety to arabskie coś nawet nie stało, jak już chcesz ten zapach to kup sobie normalnie Ultra Male
A to się nie zgadzam. 9pm ma zacne parametry i pachnie bogato, JPG jest super, ale miałem trzy batche i każdy prezentował inną jakość i parametry.
They / them.
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

no ja mam właśnie zupełnie odwrotne odczucia, co do parametrów to 9pm miał lepsze ale nie był to nokaut, natomiast zapach to dla mnie syntetyczny słodki ulep i po dwóch globalach sprzedałem to w pizdu, ultra male do dzisiaj używam ale jak widać każdy ma inaczej, sprawdzę później jaki batch mam
Awatar użytkownika
ART

nie gadajcie o tym zapachu bo sie zerzygam

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Godhand

ART pisze: 10 lis 2023, 16:41 nie gadajcie o tym zapachu bo sie zerzygam
Pamiętam. Ale dla 95% społeczeństwa to jest sztos, więc ciężko go uniknąć w dyskusji.
They / them.
Awatar użytkownika
ART

slodki taki ze az lzy leca dajcie spokoj pachnijcie jak ludzie nie jak biale landrynki

rym| last.fm
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Polecilibyście coś podobnego do Boss Bottled co siedzi na skórze jak szatan cały dzień po jednej mgiełce? Sam zapach podoba mi się bardzo, ale trwałość to max 1-2h.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Godhand

scam_sakawa pisze: 10 lis 2023, 18:10 Polecilibyście coś podobnego do Boss Bottled co siedzi na skórze jak szatan cały dzień po jednej mgiełce? Sam zapach podoba mi się bardzo, ale trwałość to max 1-2h.
Nie ma czegoś takiego. To jedno z nierozwiązanych równań dla fanów perfum.
Szukaj batchy 2010 i wcześniejszych, ewentualne weź wersję Intense - jest dość podobna a parametry ma zdecydowanie lepsze.
They / them.
Awatar użytkownika
baluckilu

Post autor: baluckilu »

Lubicie Mancerę?
Awatar użytkownika
ART

ja nie lubie

rym| last.fm
Awatar użytkownika
baluckilu

Które kompozycje nie przypadły Ci do gustu?
Awatar użytkownika
ART

wszystkie ktore wachalem, tj tonka cola, red tobacco, instant crush, aoud lemon mint, cedrat boise
maja cos strasznego chemicznego w sobie tak samo jak zapachy spod szyldu montale przez co no ni chuja nie daje rady ich wachac czy nosic

rym| last.fm
Awatar użytkownika
baluckilu

Do mnie jadą odlewki najpopularniejszych Mancer, zobaczymy co z tego będzie
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

kurde ja tez kupilem odlewke cedrat boise i strasznie mnie wkurwia ta wędzona nuta na początku, gdyby jej nie było to git zapach
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Godhand

baluckilu pisze: 19 lis 2023, 17:20 Lubicie Mancerę?
Oczywiście. Jak nie dasz się złapać na "Mancera/Montale - chemia" to niektóre rzeczy są genialne. Lemon mint czy red Vetiver to są doskonałe zapachy.
They / them.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Bentley For Men Intense czy Montblanc Legend???
ODPOWIEDZ