Łona x Konieczny x Krupa - TAXI (2023)
Re: Łona x Konieczny x Krupa - TAXI (2023)
dokładnie tak jak pisze Finesta
Zdecydiwanie warto sprawdzić, ja też jakiś czas temu odbiłem od Łony, bo trochę męczyła mnie jego muzyka, a ten album sprawdziłem z braku laku i obok nowego Barto Katta praktycznie nie schodzi z głośników. Zmiana producenta bardzo pomogła, a i sam koncept, o dziwo, daje radę przy wielokrotnych odsłuchach.
- przedszkolanek
spory plus, że tym razem postanowił porapować duży format zamiast artykułów renaty grochal
kocyk odstaje i lekko chujowaty, choć jakoś tam można go bronić i nie stracić godności człowieka
reszta albumu sytuuje się gdzieś w spektrum pomiędzy sztosem a sztosem totalnym
jedynym dużym mankamentem są warunki głosowe pana adama bogumiła, które nigdy wybitne nie były, ale jak ma się sto lat to już w ogóle
ale bym sobie tego albumu posłuchał w wykonaniu leha
Dodano po 39 sekundach:
aoty chyba
kocyk odstaje i lekko chujowaty, choć jakoś tam można go bronić i nie stracić godności człowieka
reszta albumu sytuuje się gdzieś w spektrum pomiędzy sztosem a sztosem totalnym
jedynym dużym mankamentem są warunki głosowe pana adama bogumiła, które nigdy wybitne nie były, ale jak ma się sto lat to już w ogóle
ale bym sobie tego albumu posłuchał w wykonaniu leha
Dodano po 39 sekundach:
aoty chyba
no kocyk trochę jednak aberracja
Imo kocyk fajnie wprowadza taki odlepiony od całości funk. Jeżeli aberracja to napewno zamierzona i fajnie pomyślana.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Kocyk spoko numer poza refrenem, zwrotki super zarapowane
zapomniałeś o cruzie, łebku
- przedszkolanek
Łona świetnie tekstowo, jak zwykle, tutaj nawet nie ma co dopisywać. Ale kurwa, bity! Poezja, muzycznie jako całość to jeden z lepszych projektów tego roku, jeśli nie kilku ostatnich lat
Trio rusza w przyszłym tygodniu w trasę koncertową:
+- 100 zł za bilet, trochę ktoś odleciał
Spoiler
Katowice 26 X
Toruń 2 XI
Gdańsk 3 XI
Warszawa 16 XI
Kraków 19 XI
Wrocław 15 XII
Toruń 2 XI
Gdańsk 3 XI
Warszawa 16 XI
Kraków 19 XI
Wrocław 15 XII
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
jestem tam
kocham Cruza, ale to nie ta liga jednak, imo Cruz dojechał i sprostał oczekiwaniom, chociaż czasami się zastanawiam, czy nie za bardzo przesadza z punkowością przekazu, no ale kumam i kupuję formę, rapersko też jest spoko, ale na pewno nie wybitnie, a album Łony moim zdaniem się kręci wokół 10/10
- Oportunistycznyebaka
Stówka za bilet, bo masz trzech muzyków, którzy wiedzą xo jest pięć w muzyce i posłuchasz na żywo instrumentów współgrających z wokalistą, a nie jak te łby co swojego czasu w każdy koncert wrzucali +liveband a brzmiało jak karaoke w czwartkowym klubie dla studentów, ale jacy to nie wielcy artyści, bo maja żywe perkusje i gitary.
szczerze to wolałbym wersje instrumentalną 
i to nie jest żaden hejt na Łonę, po prostu mnie nie zaciekawiło to co on tutaj nawija więc występuje troszkę w roli zagłuszacza
a produkcja oddaje i jest to ten typ bitów które spokojnie by sobie poradziły same i to nawet lepiej, może nie wszystkie ale większość
i to nie jest żaden hejt na Łonę, po prostu mnie nie zaciekawiło to co on tutaj nawija więc występuje troszkę w roli zagłuszacza
a produkcja oddaje i jest to ten typ bitów które spokojnie by sobie poradziły same i to nawet lepiej, może nie wszystkie ale większość
10 pytań co za numer
Oj tak, 10 pytań, Żeby nie skłamać i Kimaj top3 płyty
Nie wiem czy ktoś kupował preorder ale ten pierwszy remix to jakiś denerwujący uszy żart
@Kornel Co jest zremiksowane w wersji deluxe? Bo rozumiem, że bonus tracki to dwa remiksy i ten jeden niepublikowany kawałek z tekstem Budynia?
12. Pan Darek (Wędkarski Mix)
13. Biegnij (Magiera Remix)
14. Aorta (Pożegnanie Jacka)
13. Biegnij (Magiera Remix)
14. Aorta (Pożegnanie Jacka)
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji