Słuchawki

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
Addicted

Re: Słuchawki

Post autor: Addicted »

zuperhero pisze: 01 paź 2023, 10:26 a ja z kolei chciałem pożalić się na słuchawki audiotechnica. w necie mają opinie najlepszej firmy w segmencie wysoki-średniak, więc kupiłem sobie nauszne i douszne, po 5 stów za parę. fajnie grają(chociaż na nausznych musiałem kombinować z equalizerami, bo bardzo mało mają niskich tonów) ale samo wykonanie jest jakby kosztowały x razy mniej, co chwilę się coś rozwala- czy to odpada jakiś plasticzek, czy ładowarka nie łapie, słabiutko
1. Wygrzej słuchawki
2. Kwestia źródła dźwięku
3. Jak możesz to oddaj i popatrz np za Beyerdynamicami, bo ich wykonanie jest na dobrym poziomie, jakość dźwięku też oczywiście top jeśli tak to można określić w tym budżecie
4. Popatrz sobie następnym razem na charakterystykę danych słuchawek czy nie mają podciętego basu jeśli np. lubisz soczyste jebnięcie stopy i basu, albo czy nie mają zbyt szeleszczącej góry + oczywiście czytanie opinii na necie (każdy ma inne preferencje) ale jakąś średnią można mniej więcej wyciągnąć i wtedy ewentualnie wziąć jakieś słuchawki na testy czy spełniają Twoje oczekiwania.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

zuperhero pisze: 01 paź 2023, 10:26 a ja z kolei chciałem pożalić się na słuchawki audiotechnica. w necie mają opinie najlepszej firmy w segmencie wysoki-średniak, więc kupiłem sobie nauszne i douszne, po 5 stów za parę. fajnie grają(chociaż na nausznych musiałem kombinować z equalizerami, bo bardzo mało mają niskich tonów) ale samo wykonanie jest jakby kosztowały x razy mniej, co chwilę się coś rozwala- czy to odpada jakiś plasticzek, czy ładowarka nie łapie, słabiutko
też się naciąłem na nich, pady rozjebały się po roku i ekoskóra się zaczęła sypać, a sama obudowa trzeszczy niemiłosiernie, ATH-AR3BT
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Tymbark

Post autor: Tymbark »

lll pisze: 01 paź 2023, 10:33 Ma ktoś słuchawki dokanałowe/douszne z ANC? Jak wrażenia z ANC w porównaniu do nausznych słuchawek z ANC?
Miałem nauszne z anc (momentum 4) i teraz jakieś realme buds 3 których używam głownie w pociągu. Ogólnie, pomijając że to kompletnie różne klasy słuchawek, anc w dokanałowych jest jednak gorsze, co nie znaczy że niewystarczające. Zależy od przeznaczenia tak naprawdę. Mi te realme w pociągu całkowicie wystarczają, w autobusach również. No i ważne też jest jednak wyciszenie pasywne bo anc wszystkiego samo nie wyłapie. No i różne modele różne firmy różne anc, w soundcorach liberty 3 pro anc nie porwało mnie w ogóle. Tutaj niestety trzeba popróbować po testować. Ale ogólnie zazwyczaj tragedii nie ma
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

ktos wie może czy najnowsza aktualizacja software do WF-1000XM4 nie niszczy hardware'u/baterii jak wczesniej? wymienili mi na nowe ale od tamtego czasu nie dokonalem zadnej aktualizacji i nie wiem czy ryzykowac czy lepiej sobie odpuscic
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Jakis upgrade ponad philips fidelio x2/hr? Tez szukam detalicznie grajacych, ale kupilbym se lepsze, wzmacniacz sluchawkowy mam porzadny
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

ile euro masz na tę zabawę?
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

zalezy jak duzy upgrejd
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

No, dzień dobry.

Przez ostatnich kilka lat używałem Creative Aurvana Live!, ale wczoraj coś się... coś się popsuło i nie słychać. Wychodzi na to, że szukam nowych słuchawek - podpinam je głównie do laptopa, nie korzystam z dodatkowych wzmacniaczy audio. Ach, no i nie chcę babrać się w recabling, kompletnie się na tym nie znam.

Myślałem nad czymś z tercetu SOMiC V2 - ISK HD9999 - Logitech G432. Znajdę coś sensowniejszego w budżecie do 400 złotych?
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Banan

Post autor: Banan »

Jeśli podoba ci się lub po prostu jesteś przyzwyczajony od lat do brzmienia CAL, to możesz też iść dalej tą drogą i pomyśleć o ich następcy, czyli CAL2. Sam dwójek nie używałem (bo moje wysłużone CALe jedynki jeszcze działają, całe szczęście :)), ale pewnie będąc w twojej sytuacji bym je dodał do rozważanych.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Przerobiłem już dwie pary CAL i ta druga była gorsza jakościowo od pierwszej, więc chciałbym przetestować coś konkurencyjnego.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

bierz isk albo doloz do ath m50x

Dodano po 51 sekundach:
albo akg k240
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@gogi Używane Senheiser Hd 25 plus lub HD 25-C II i masz rasowe granie z porządnym impaktem i potężną dynamiką.

Edit: Dodatkowo nadmienię, iż gdyby jakimś cudem coś się stało z kablem, bądź z gąbkami to na oficjalnej stronie można sobie dokupić zarówno gąbki oraz kabel spiralny lub prosty, wymiana jest banalna ( nowe egzemplarze posiadają w komplecie skórzane gąbki oraz dodatkowy prosty kabel, jeśli komuś przeszkadza spirala )
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Dziękuję za porady, e-koledzy, ostatecznie kupiłem AKG K240 MKII z x-komu. W środku instrukcja i karta gwarancyjna... po rusku. Hm.
Awatar użytkownika
ART

zmien pady na welurowe bo te skorzane to padaka

rym| last.fm
versus

Post autor: versus »

Panowie, jakie słuchawki douszne?

Bezprzewodowe czy przewodowe? Używam najczęściej do pracy. Tzn, do korpo calli mam nauszne Sennheiser i jest OK. Natomiast nosze okulary i mi tak mocno naciskają oprawki do głowy, że nie uciągnę z nimi i potrzebuje czegoś dousznego. Chciałbym bezprzewodowe, ale wytrzymają one kilka dni? Nie chce mi się ich ładować codziennie. Nigdy nie miałem dousznych bezprzewodowych więc się nie znam
Awatar użytkownika
ART

soundcore liberty 3 pro

rym| last.fm
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

versus pisze: 31 paź 2023, 19:53 Chciałbym bezprzewodowe, ale wytrzymają one kilka dni
spokojnie

ładujesz to pudełeczko/pokrowiec i jak odkładasz tam słuchawki gdy nie korzystasz, to z niego się ładują

lepiej powiedz, jaki budżet :P i czy jakieś ANC potrzebne
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

@piernikowyskoczek na pewno chodzi ci o airpods pro 2 ucb-c, też polecam je
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

Dajcie coś nausznego, wireless, low level, bo gubię ciągle a chwilowo prawie bezdomny jestem ;)
How nonbinary persons kill people?
They / them.
Awatar użytkownika
Eloquent33

Post autor: Eloquent33 »

Parę miesięcy temu kupiłem sobie JBL TUNE 125 i jestem zachwycony, jest kabelek i są na blutooth i grają mega dobrze
ODPOWIEDZ