Łona x Konieczny x Krupa - TAXI (2023)
Re: Łona x Konieczny x Krupa - TAXI (2023)
Piękny jest to album nie schodzi z słuchawek, produkcyjne jedna z najlepszych rzeczy od długiego czasu, lona zajebiste Flow bez wymyślania jak ten kasztan so-cool, jedyny minus to skity, bo po kilku odsłuchać już się nudzą, ale dobrze ze są krótkie i na końcu to można dac skip 9/10
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
mocarne bity, Łona też dobrze, chyba pierwsza rzecz od niego z ostatnich lat którą zapętlam.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- CeHaTeHaCe
najlepszy album od Cztery i pół, nawet nie wiem czy nie lepszy
Fantastyczny. Absolutnie artystycznie spełniony album. Płyta w roku i to bez żadnej dyskusji
Żeby Nie Skłamać to najlepszy numer w tym roku
- Joydivision91
Wydanie jedno z gorszych, jakie posiadam w kolekcji ponad 500 CD polskiego rapu. Okładka z daleka to jedna plama szarości, nawet nie widać tych napisów z nazwą płyty, a ta obwoluta ledwo wchodzi z powrotem na tę książeczkę.SiNi pisze: ↑12 paź 2023, 21:06 Wydanie płyty słabiutkie, sam bym zrobił lepszą poligrafię już mogli rzucić na okładkę jakiś ciekawy kadr w taxi lub dać ten z dołączonych zdjęć i bardziej cieszyłoby to oko (nie podoba mi się pomysł z obwolutą oraz papierkową książką) jeśli w empikach będzie wersja w plastikowym pudełku to będzie to o wiele lepsze wydanie,
- ConeyIsland
Z łoną zawsze miałem taki problem, że z przyjemnością wracałem do wybranych kawałków z niemal wszystkich jego płyt, natomiast ciężko mi było wrzucić którąkolwiek z jego płyt i x razu z rzędu pozwolić by leciało. Nudziły mnie te krążki z biegiem czasu. Myślałem, że po prostu łoniak jest dla mnie męczący i jego przesadna momentami dykcja mnie irytuje. Otóż kurczę pieczone nie. Winowajcą był Webber, na to wychodzi. TAXI to jest rozpierdol a czterdziestojednoletni Łona chyba sam czekał na taki krążek. Leci od rana i znudzić się nie może.
w końcu coś dobrego wyszło w phh
^ dokładnie, płyta roku z marszu. Top top
Najs. Zaskok w chuj. Muzyczka szczególnie.
W siema ziemia nie gra czasem basista eabs/błoto?
W siema ziemia nie gra czasem basista eabs/błoto?
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Łona x Konieczny x Krupa o albumie "TAXI" [WYWIAD]
Historia tego wydawnictwa sięga 2020 roku i projektu społeczno-artystycznego Zuzanny Głowackiej zrealizowanego w ramach 6. odsłony festiwalu OFF Opera. Wtedy to Łona i nieżyjący już lider Pogodno Jacek "Budyń" Szymkiewicz stworzyli trzy utwory oparte o zwierzenia taksówkarzy. Album "TAXI" przynosi jedenaście takich opowieści, stworzonych przez szczecińskiego rapera oraz Andrzeja Koniecznego i Kacpra Krupę - muzyków ze składu Siema Ziemia.
- marmolad_k2
Album roku, Łona w życiowej formie.
chuja, album roku, zapętlany codziennie
10 pytań mnie wzrusza nie wiem nawet czemu, do tego Kimaj i Żeby nie skłamać top3 na tej płycie
- marmolad_k2
Słuchając tego albumu się uśmiecham, szczególnie przy kocyku, albo przy tej niesamowitej historii o pani prostytutce i jej biednym mężu.
Też zastanawiałem się nad wstawkami, czy nie lepiej jakby były jako osobne tracki (żeby można było wyrzucić z playlisty, czy coś), ale słuchając któryś raz z kolei stwierdzam, że są całkiem przyjemne. Wydaje mi się, że po części dlatego, że są nagrane w dobrej jakości i osoby w nich mówiące mają przyjemne do słuchania głosy. No i fajnie dopełniają historie.
Łona: TAXI, wybory parlamentarne i historia hip hopu
Spoiler
Bardzo dobry album, fajny koncept, dojebane bity. Skity dla mnie na plus, fajnie uzupełniają historię. Myslałem, że te wypowiedzi taksówkarzy to tylko ze Szczecina, ale się okazuje, że nie, bo jest poznański motyw z Garbarami.
Wtrącając, to dla mnie od cztery i pół to już Nawiasem Mówiąc było lepsze. Produkcyjnie i rapowo to bylo jak nowe otwarcie i czułem w tym wszystkim spójną myśl przewodnią w kontekscie calego albumu. No i tytułowy track zamykający tamten krążek to najpiekniejsze zamkniecie albumu w pl rapie.CeHaTeHaCe pisze: ↑16 paź 2023, 12:01 najlepszy album od Cztery i pół, nawet nie wiem czy nie lepszy
Przyznam, ze sam zmeczylem sie troche rapem Łony, brakuje mi u niego troche energii we flow sprzed lat, precyzji słowa i tym samym pewnej błyskotliwosci (nigdy nie podzielałem opinii, że Łona to wybitny tekściarz czy też "poeta" - za to z pewnoscia bardzo dobry obserwator), ale dużo propsów to może i odpalę
No to polecam sprawdzić, bo dla mnie ta płyta ma jedno z najlepszych zamknięć jakie słyszałem w plhh, zwłaszcza w połączeniu z ostatnim skitem