Kanye West - JESUS IS KING (2019)
Re: Kanye West - JESUS IS KING (29/09/2019)
Kolejna nieprzespana noc, kocham premiery nowych plyt Kanyego 
Akurat idę na noc do pracy, rewelacja 
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Re: Kanye West - JESUS IS KING (2019)
Usunięto
Ostatnio zmieniony 20 lut 2023, 20:23 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
O której ma się pojawić album???
w poniedziałek rano polskiego czasu (na chwile obecną)
nie no jeśli w niedzielę o północy w stanach to pewnie o 6-7 rano u nas tego samego dnia.
na pewno nie w niedziele o polnocy, przeciez w niedziele jest kolejne listening party, tym razem w Nowym Jorku. Album ukaze sie najwczesniej po tej imprezie, choc ja obstawiam podobnie jak [mention]instinct[/mention] - jak nie bedzie kolejnej przesuwy to album zobaczymy w poniedzialek ok. 6 naszego czasu.
Część ludzi z pokazu coś tam podejrzewa, że w tym filmie z którego mieli zajawki (tytuł Jesus is lord) być może pojawią się inne tracki z oryginalnej tracklisty. Na pewno już było Baptized, chyba w napisach końcowych i są tego nagrania ale sam narazie nic nie odpalałem z pokazu, chce mieć cdq pierwszy odsłuch. Oczywiście pojawia się już pierdolenie o double album ale na to bym nie liczył. Zobaczymy co dzisiaj Chicago będzie pisać
jak reunite clipse'ow i zaciagniecie malice'a do majka, to chyba tylko na gospelowym albumie
jestem na 99% pewny że ten album jutro nie wyjdzie, a na pewno żadna z tych tracklist co były wrzucane nie jest finalna
ten gość mówi że New Body out prawdopodobnie bazując na tym że dziś tego nie puścił, ale może jeszcze wpaść jeżeli Nicki dogra tą jebaną zwrotke, ale niech lepiej nie dogrywa bo Nicki do pieca
Not on the album but I thought I’d play it
Kto według was może się równać z Westem ? Chodzi mi o emocje jakie wywołuje jego muzyka od tylu lat na scenie, tyle klasycznych albumów, tak zajebista dyskografia. Nawet nie chodzi mi o sam rap, ale jak się zastanawiam to ciężko znaleźć mi kogoś z żyjących lub nieżyjących artystów w całej muzyce, którzy mogą się równać z nim pod tym względem
. Nawet chyba Jacko nie może 
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
jay-z, kendrick lamar
No niestety ale nie do końca. Jay nie ma tak równej dyskografii, a Kendrick jest za krótko na scenie.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
10 lat to krotko?
thom yorke imo, bowie
thom yorke imo, bowie
Kanye robi szum od 18 lat (Blueprint). Kendrick od 2011 teoretycznie czyli tylko 8 lat, to już bardziej bym powiedział że Drake niż K.Dot.
Thom Yorke bym się zgodził, ale mniejsza skala w mainstreamie raczej, a Bowie owszem, można postawić obok.
Thom Yorke bym się zgodził, ale mniejsza skala w mainstreamie raczej, a Bowie owszem, można postawić obok.
No Kendricka dyskografia jednak nie jest tak równa.
Ze świata muzyki stawiam na the Beatles i to chyba tyle(ofk poza muzyką mam na uwadze wpływ socjologiczny i ogólne kreowanie trendów).
Ze świata muzyki stawiam na the Beatles i to chyba tyle(ofk poza muzyką mam na uwadze wpływ socjologiczny i ogólne kreowanie trendów).
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Kanye West > Beatles
the rolling stones?
ostatnio się zastanawiałem czy kanye west posuwa granice hip-hopu i muzyki w ogóle. stawiam prowokacyjną tezę, że tworzy raczej sprawne kolaże, co nie zmienia faktu, że robi świetną muzykę ogólnie rzecz biorąc. może posuwa w kwestii rapu, czyli rozpowszechnił auto-tune'a w hip-hopie i śpiew jako formę wyrazu w gatunku, ale granice raczej posuwają tacy twórcy jak death grips czy jpegmafia.
ostatnio się zastanawiałem czy kanye west posuwa granice hip-hopu i muzyki w ogóle. stawiam prowokacyjną tezę, że tworzy raczej sprawne kolaże, co nie zmienia faktu, że robi świetną muzykę ogólnie rzecz biorąc. może posuwa w kwestii rapu, czyli rozpowszechnił auto-tune'a w hip-hopie i śpiew jako formę wyrazu w gatunku, ale granice raczej posuwają tacy twórcy jak death grips czy jpegmafia.
Adnre 3k, Lil Wayne, Kendrick, Hova
spoza rapu MJ, Prince
spoza rapu MJ, Prince