[film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland
ale ty czaisz, że łach jest darty z rozemocjowanych cipeczek, które łykają łzawą narrację? chyba niebardzo świrze xD
jeśli ty łzawą narracją nazywasz rzeczywistość, w której bezbronni i nieagresywni ludzie są ofiarami nieuzasadnionej przemocy pograniczników łamiących prawo, a ludzi którzy się tym przejmują i temu sprzeciwiają rozemocjonowanymi cipeczkami, to znowu świadczy o tobie i świadczy bardzo chujowo w mojej opinii. a że większość prawactwa reprezentuje taką właśnie wrażliwość, to co ja poradzę.
To dlaczego cockers oni się nie osiedlą w Białorusi? Tam nie ma wojny
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
byku ale jaką "rzeczywistość" xD to jest naciągnięte do granic możliwości, poszedłeś na film sci-fi luźno bazujący na faktach i wbijasz mnie moralizować normalnie jak jakiś katol z biblią w ręku u fryzjera że jak zetnę włosy to utracę siłę jak samsonclockers pisze: ↑13 paź 2023, 12:53 jeśli ty łzawą narracją nazywasz rzeczywistość, w której bezbronni i nieagresywni ludzie są ofiarami nieuzasadnionej przemocy pograniczników łamiących prawo, a ludzi którzy się tym przejmują i temu sprzeciwiają rozemocjonowanymi cipeczkami, to znowu świadczy o tobie i świadczy bardzo chujowo w mojej opinii. a że większość prawactwa reprezentuje taką właśnie wrażliwość, to co ja poradzę.
-
Bisclavret
No co ty mordo, przecież aktywiści mówią że tak było, jaki mieliby interes w tym żeby kłamać???
ehh przejebane, nigdy nie dowiemy się prawdy przez reżim, ciekawe jak to było ze scenarzystami piły i czy jigsaw naprawdę zabijał, bo przecież żaden scenarzysta by czegoś takiego nie wymyśliłBali się mówić? Bo po scenie z rozbitym termosem nietrudno zidentyfikować, kto wam o tym powiedział. Sprawca wie, kto był świadkiem tej sytuacji.
Gabriela: Tak, wie, ale wtedy sam musiałby się wsypać, że to on dał człowiekowi wypić szkło, więc milczy. Miałam obawy co do tej sceny, bo jak mówisz, jest bardzo charakterystyczna, szczegółowa i nie wymyślisz czegoś takiego, chyba że to zobaczysz na własne oczy. Ale o ile mi wiadomo, świadek, póki co, jest bezpieczny.
nie no w ogóle to jest spisek lewactwa, nikt tam nie umarł, nie było żadnych kobiet w ciąży, schorowanych starców ani odwodnionych, wygłodzonych dzieci, a jeśli jakieś pojedyczne przypadki się trafiły, to byli odrazu ratowani przez polskich pograniczników, opatrywani przez wojskowe służby medyczne, obdarowywani chlebem i solą i zawożeni do miejsca gdzie mogą się ogrzać, napić i złożyc wniosek o azyl. a ten stan wyjątkowy i zakaz wjazdu dla mediów, to tylko dla ich bezpieczeństwa, tak było nie zmyślam
jeszcze jakaś wymyślona bitwa była
A nie pomyślałeś clockers żeby pomóc tym biednym syryjczykom koczującym przy granicy polskiej po stronie słowackiej w okolicach Zwardonia? Granica w tym miejscu też jest na ten moment zamknięta, stoją żołnierze i inne służby pilnując, żeby nikt nie proszony się nie prześlizgnął. Większość młodych facetów, ale są też małe dzieci z kobietami. A może to nie jest taki fajny temat jak dymy na granicy bialoruskiej
Słowacy ich wpuścili i nic z nimi nie mogą zrobić, bo do Polski ich przerzucić nie mogą, zawrócić też nie mogą, a oni zdeterminowani chcą do Niemiec
Słowacy ich wpuścili i nic z nimi nie mogą zrobić, bo do Polski ich przerzucić nie mogą, zawrócić też nie mogą, a oni zdeterminowani chcą do Niemiec
Śnieg Garbatym Nosom
poza tym to chyba racjonalne, że chcą dostać się do kraju, w którym ich prawa będą respektowane, w którym nie będą narażeni na żadną dyskryminację, w którym będą mieli największe wsparcie państwa i będą mogli w poczuciu bezpieczeństwa układać sobie jakoś życie. ja bym w takiej sytuacji raczej wybrał np. Niemcy zamiast Białorusi, a Ty?WSA w Warszawie podkreślił, że w takich sprawach powinna także zostać wnikliwie zbadana sytuacja faktyczna na pograniczu polsko-białoruskim. W ocenie sądu biorąc pod uwagę ogólnodostępne informacje na temat braku możliwości przemieszczania się cudzoziemców w głąb terytorium Białorusi i przetrzymywania ich przez funkcjonariuszy sił wojskowych Białorusi, istniała konieczność przeprowadzenia rzetelnego postępowania dowodowego celem wykluczenia, że nakazanie opuszczenia terytorium RP i natychmiastowe wykonanie zaskarżonego postanowienia nie narusza prawa do życia oraz wolności od tortur, innego nieludzkiego lub poniżającego traktowania cudzoziemca.
Sąd przypomniał, że w takiej sprawie nie ma znaczenia czy cudzoziemiec legalnie wjechał na terytorium Białorusi, bowiem nawet osoby, które legalnie wjechały na Białoruś mogą mieć ograniczone możliwości powrotu w głąb Białorusi, a tym samym mogą być zmuszone do przebywania „w ekstremalnych warunkach, naruszających ludzką godność, stanowiących zagrożenie dla życia i zdrowia.”
-
peterkurten
Czyli będzie sequel zielonej granicy, Agnieszka Holland lubi to
To przerzuć im siekiere mlotek i śrubki i niech sobie budują domy i jedzą maliny, wszyscy tam mają iphony niech se wygoogluja jak, no chyba że potrafią tylko z piasku i gówna to im przemyć piasek
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Kto ponosi wine za te kobiety z przekrconymi nogami i wyglodniale dzieci?
a) mężowie i ojcowie spierdoleni którzy je tam przytargali ,sami będac zajeci napierdalaniem kamlotami w straż graniczną
b) bialoruskie kurwy ktore je tam zaprosily same nie chcac ich u siebie zatrzymac
c) broniąca swoich granic Polska
A jak chca spierdalac do niemiec to niech sobie znajda inna droge kurwa a nie z buciorami na polskie salony.
W ogole co za debile tam zyja. W tych ich ajfonach nigdzie nie bylo info ze Polska nie ma zamiaru wpuszczac ich ciapatych mord?
a) mężowie i ojcowie spierdoleni którzy je tam przytargali ,sami będac zajeci napierdalaniem kamlotami w straż graniczną
b) bialoruskie kurwy ktore je tam zaprosily same nie chcac ich u siebie zatrzymac
c) broniąca swoich granic Polska
A jak chca spierdalac do niemiec to niech sobie znajda inna droge kurwa a nie z buciorami na polskie salony.
W ogole co za debile tam zyja. W tych ich ajfonach nigdzie nie bylo info ze Polska nie ma zamiaru wpuszczac ich ciapatych mord?
Kurwa teraz się zorientowałem czego dotyczy tytuł zielona granica XDD To jest serio film o tym, że mieliśmy wpuścić tych ludzi z granicy?
to film o tym, że młode byczki pogoniły swoich rodaków z dala od przejścia granicznego i teraz muszą przedostać się na nielegalu, bo legalna droga jest zablokowana przez swoich ziomków, udowodnijcie, że tak nie było, spadam na browar 
Mordo to wstrząsające co mówisz, nie wiedziałem o tym, na pewno przeciw PiSowi toczą się sprawy w sądzie unii europejskiej w sprawie łamania praw człowieka i konwencji genewskiej, albo PiS był oskarżony w trybunale ONZ przez jakieś poważne i wiarygodne państwo no bo przecież nie tylko Białoruś to widziała
Ostatnio zmieniony 13 paź 2023, 17:03 przez YKCUL, łącznie zmieniany 1 raz.
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

przez ten film pewnie oskarży nas o to Izrael
Ale z ciebie choroba @clockers, obrzydliwy jesteś