Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Finesta

Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Post autor: Finesta »

Ablazir pisze: 27 wrz 2019, 12:24
WueR pisze: 27 wrz 2019, 11:55 Liczył ktoś ile razy na płycie pada tekst o różowych włosach? :lol: czy to ja przez początkowe skipowanko sobie to wkręciłem przez kilka przypadków?
też na to uwagę zwróciłem i minimum w 3 różnych piosenkach to jest :D
To lepiej nie odpalajcie ponownie Radia, bo tam miałem wrażenie że Pezet nawija ciągle to samo

Zresztą odpaliłem sobie na razie z ciekawości jedynie Outro i Pezet napisał ten tekst w taki sposób jakby był tworzony na płytę z Sidneyem, od razu sposób rapowania i budowania warstwy lirycznej skojarzył mi się ze Slangiem 2

e:

A no i polscy raperzy i producenci pokazują, że nie potrafią budować utworów czy płyt.
Przecież Interlude mogłoby być wspaniałą częścią któregoś z kawałków, a został wrzucony jako jakiś przerywnik.

e2: I czemu wersja Nie zobaczysz łez ze Spotify ma w niektórych miejscach zjebane brzmienie w porównaniu z tej starszej, z YouTube?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2019, 13:20 przez Finesta, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

Haha dokładnie, tak jak Radio to było cały czas odpalanie papierosa i zapalanie fajka, tak współczesna to są różowe włosy i włosy bubble gum. Nuda panie, niestety.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

stranger pisze: 27 wrz 2019, 8:58 Nie zobaczysz łez ,,mecenas projektu Play"
Data udostępnienia 12 stycznia 2017
Super nowy kawałek. No jak gnój
Przecież to jest najlepszy numer z tej gówno płyty, Piroman też przynajmniej czołówka. Jakbym zamówił to bym się cieszył, że chociaż 2 numery dobre są, chuj że stare jak nigdy na CD nie były
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

[mention]Piters[/mention]
Ja się absolutnie zgadzam tylko czuje się kurwa oszukany i mam jakiś niesmak. Ja naprawdę kocham Pezeta i gdybym wygrał w eurojackpot 300 milionów złotych to bym mu dał 50 i powiedział ,,masz Paweł i bądź szczęśliwy, ps i love you".
Chodzi mi o to, że uwaga mordy nagrywam album, staram się pracuje jest na co czekać - a nie ma.
Dwa najlepsze kawalki(oba uwielbiam) to kawałki zrobione na zlecenie dawno temu a reszta zrobiona na odpierdol bo to zwyczajnie słychać
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

A no to w ten sposób myśląc to się zgadzam, ja po prostu już czułem że to nie będzie to samo więc oczekiwań żadnych nie miałem
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

nie no, dla mnie nic ciekawego nie ma na tej płycie, zaluje, ze zamowilem

btw, intro i outro najlepszymi numerami na płycie, niech to przemawia samo za siebie
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2019, 13:50 przez Prez, łącznie zmieniany 1 raz.
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Mutley

Post autor: Mutley »

Przesłuchałem ze dwa razy. Ciężko się tego słucha jako całości, wracał nie będę. Nijakie to jest, może za wyjątkiem paru numerów, które wyszły już wcześniej. Rozczarowanie. Pozostaje mu jeszcze wydać Muzykę Sponsorowaną i może kończyć karierę.
lysy

Post autor: lysy »

średnia płyta na średnich bitach, pezet sprawia wrażenie czterdziestolatka, który próbuje być młodzieżowy, bo w sumie tak właśnie jest. przynajmniej oskar spoko poleciał i auer momentami ma przebłyski, syny oczywiście najgorsze od 1988. no i po raz kolejny muszę wspomnieć o masteringu, okropnie męczący i sprawia, że nie da się tych numerów słuchać na dłuższą metę
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Płyta mało spójna, na chujowych bitach, zupełnie nic ciekawego.

Najlepsze numery to Intro, Dom, Outro i remix Czarnej Wody z dinozaurami. Reszta do kosza.

e; no i oczywiście Syny to w ogóle jakieś nieporozumienie.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
Diavolo

Post autor: Diavolo »

Coraz mocniej sobie uświadamiam jak bardzo polska scena jest w tyle. Jedna z największych legend sceny po 7 latach oczekiwania wydaje tylko przyzwoitą płyte o której każdy zapomni po miesiącu.
[Zwrotka 1: Sentino]
Nie masz hajsu dla mnie, to się pierdol
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Z tych niesłyszanych wcześniej rzeczy Outro zdecydowanie najlepsze. Pełne elektroniki bity Auera dobrze pasowały do nawijki Małolata, tutaj faktycznie to chyba jakieś takie męczące jest całościowo ( miks/master? ) Może kogoś to rozbawi, ale dla mnie Pezet only on 70-100 BPM i z samplami. Nie zobaczysz łez było bliżej takiej stylistyki ( nastrojowy bit, skrecze, tempo bez szaleństw ) i się tego bardzo dobrze słucha
Pozdrawiam xD
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Radio Pezet vol 2, tyle, że tam było dużo bardziej przebojowo. Muzyka współczesna to najgorsza płyta pezeta bez dwóch zdań, no nic się tutaj nie zgadza oprócz 2-3 kawałków, które są co najmniej przyzwoite. Numery z taco i oskarem wieją taką nudą, że szkoda gadać. 3/10

Wielkie 5 dla Was

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

iufo

Post autor: iufo »

Nie skumaliście.
Przecież papierosy na Radiu a teraz różowe włosy to właśnie elementy, które mają powodować, że płyta jest spójna ; )

Nienawidzę takiego powtarzania tego samego w różnych kawałkach na jednym albumie. Denerwował mnie już Taco, który dwa razy nawijał o Obamie bodajże na Umowie o dzieło.

Mi się te klimaty ravowe podobają (i jestem pewnie w mniejszości, bo np. bardzo podoba mi się Gorzka woda, a najbardziej wersja ze starymi), ale w tej klimatyce i tak najlepszy jest Ground Zero Mixtape.

Na razie do skipowania jest kawałek z Synami, nie wiem o co tam chodzi nawet...
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

faktycznie chyba w 4 numerach jest o różowych włosach :lol: a kikkoman to zapewne jakiś hajs położył Pawłowi
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
bsergio

Post autor: bsergio »

Pezet Kubica tylko że rapowy, traktuję to jako płytę rozgrzewkową, jeszcze nam pokaże
moxxi

Post autor: moxxi »

Kubica już miał swój czas, więc bym bardziej w tym kierunku szedł z tą metaforą ;)
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

Czas to iluzja - co za gówno XD
Magenta - benger

trochę się podpaliłem i teraz rozczarowałem. takie 6/10, mocno przeciętna płyta. Intro, Outro>Magenta>Dom>reszta albumu, który jest średni
zwracam honor
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Ja to mam kompletnie odmienne zdanie, przecież Czas To Iluzja to najlepszy kawałek na tej płycie, jedyny do którego mam ochotę wracać. Ten ciężki, duszny, hewrowy (ze starszych czasów) klimat, jest absolutnie rewelacyjny. Zaskoczeniem jest dla mnie zarówno to, że taki utwór się znalazł na albumie, jak i to, że Pez się całkiem fajnie do niego wpasowal - choć to może głupio brzmieć, w końcu to jego kawałek, ale jednak bit i Syny go zdominowali i są esencją.

Resztę płyty przesluchalem raz i to jeszcze z przerwą, rozczarowanie mocne.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Przecież ten kawałek brzmi jak z beki z lokalnych a szczególnie ten wokal.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Te Syny brzmią jak Don Poldon z downem.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
ODPOWIEDZ