Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (27.09.2019) [Zapowiedź]
Płyta wrzucona na YT, będzie do odsłuchu o północy.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2019, 15:48 przez kapec, łącznie zmieniany 1 raz.
Na pierwszy odsłuch całości to niestety chyba rozczarowanie roku. Przy żadnym z tych niewypuszczonych numerów nie powiedziałem pod nosem "o kurwa, ale zajebiste". Produkcyjna nuda na ten moment najbardziej rzuca się w uszy. Przykładowo w "Zły śpi spokojnie" ten nudny fragment bitu wrzucony na insta z nawijką Oskara leci przez praktycznie całość numeru.
Magenta i Outro chyba najlepsze. Ten Bryndal całkiem fajnie składa, skąd ten Pezio go wygrzebał ?
Magenta i Outro chyba najlepsze. Ten Bryndal całkiem fajnie składa, skąd ten Pezio go wygrzebał ?
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2019, 15:52 przez Artazz, łącznie zmieniany 3 razy.
Dla mnie na pierwsze odsłuchy świetny materiał. Ma taki chłodny klimat, pasowałby jako soundtrack do "Ślepnąc od świateł" czy czegoś podobnego. O dziwo dosyć spójny, choć to po części składak starszych i nowszych rzeczy. Na pewno po singlach się spodziewałem czegoś gorszego, a całościowo się broni, przynajmniej na razie 
Ano, spójności bym nie odmawiał. Może lepiej to wejdzie później, zobaczymy, bo póki co pobieżnie słuchałem, a przebojowy materiał to to nie jest.
-
Johnny
Obawiałem się, ale jest dobrze. Owszem - chyba nie jest to "hitowy" album, ale wydaje mi się że ma szansę nie znudzić się szybko i wracać na odtwarzacz regularnie.
"Nauczysz się czekać", "Dom", "Outro"
"Nauczysz się czekać", "Dom", "Outro"
Przypominam, że o płycie Sokoła opinie były mega pozytywne, a po czasie mało kto wraca. Jak tutaj opinie są średnio-dobre to boję się o tę płytę 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)
....
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2020, 23:58 przez chujkurwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Senior cloud engineer
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
Dołącz do naszej firmy:
viewtopic.php?t=13333
SLG appka na Google Play:
viewtopic.php?t=13156
-
Johnny
Jedno tylko muszę przyznać - oba remixy Gorzkiej wody przesłuchałem dzisiaj dwa razy (nie sprawdzałem na yt) i nigdy do nich nie wrócę, instant skip.
Intro - wiadomo
Czas to iluzia - nie dałem rady przesłuchać do końca.
Magenta - Ten sampel główny to brzmi jak z czasów C-Boola. Refren brzmi jak z diskopolo.
Obrazy Pollocka - Wixa kurwa a nie ameryczka.
5.07 - Okej przerywnik, kojarzy mi się z spoko sentymentalnymi instrumental płytami, jak Tycho np.
2k30 - bit to nie mam pojęcia co to, pezet nawija jak typowy taco, taco nawija jak chujowy taco.
Braincell/Gorzka Woda - Brzmi jak Love Parade i głowa mnie zaczęła od tego bolec
Nauczysz się czekać - Pierwszy dobry kawałek ale ja lubię takie smuty sentymentalne. Na zywo jak to grał brzmiało lepiej, jak grała sama perkusja na początku kawałka, bez sampli z dupy wokalnych w tle, było okej.
Zły śpi spokojnie - Nudny ten bit mocno, nawet oskar rapuje jakby mu się nie chciało być na tej płycie.
Samotność - nawet nie wiem co napisać o tym klepanym w pierwszym miesiącu każdego z fruity loopsem bicie.
Nie zobaczysz łez - Czuć, że ten kawałek nie był zrobiony w 2 miesiące przed premierą płyty bo brzmi kompletnie inaczej w porównaniu do reszty i jest chyba najlepszy.
Dom - Refren jakich nie znoszę w rapie, perkusja 808 której już kurwa nie mogę słuchać bo w każdym gównianym bicie jest. Tekstu nawet nie przesłuchałem.
Piroman - zdecydowanie lepszy niż żabsonowy kawałek (wpłać hajs na pieski za PSP kurwiu jeden) Pezet przeciąga ostatnie sylaby jak Oskar, da się słuchać. Bit przynajmniej nie zlewa się jak połowa.
Outro - tak samo jak intro, najsensowniejsze kawałki.
Tych bonusów to mi się nawet nie chce drugi raz słuchać po jutubie, beka z pezeta ze bonus traki na jutubie przed premierą
No to tyle, Pezet sam nie wie o czym na rapować, Auer to te bity robił chyba na kolanie jak pezet pisał tekst, na drugim kolanie.
Bity z Bonsoulu bowego wpierdalają dupą te pierdziawy auera bez składu i ładu. Ogólnie to jestem zawiedziony, dobrze, że się nie hajpowałem na ten album.
Big pondro dla wszystkich.
Czas to iluzia - nie dałem rady przesłuchać do końca.
Magenta - Ten sampel główny to brzmi jak z czasów C-Boola. Refren brzmi jak z diskopolo.
Obrazy Pollocka - Wixa kurwa a nie ameryczka.
5.07 - Okej przerywnik, kojarzy mi się z spoko sentymentalnymi instrumental płytami, jak Tycho np.
2k30 - bit to nie mam pojęcia co to, pezet nawija jak typowy taco, taco nawija jak chujowy taco.
Braincell/Gorzka Woda - Brzmi jak Love Parade i głowa mnie zaczęła od tego bolec
Nauczysz się czekać - Pierwszy dobry kawałek ale ja lubię takie smuty sentymentalne. Na zywo jak to grał brzmiało lepiej, jak grała sama perkusja na początku kawałka, bez sampli z dupy wokalnych w tle, było okej.
Zły śpi spokojnie - Nudny ten bit mocno, nawet oskar rapuje jakby mu się nie chciało być na tej płycie.
Samotność - nawet nie wiem co napisać o tym klepanym w pierwszym miesiącu każdego z fruity loopsem bicie.
Nie zobaczysz łez - Czuć, że ten kawałek nie był zrobiony w 2 miesiące przed premierą płyty bo brzmi kompletnie inaczej w porównaniu do reszty i jest chyba najlepszy.
Dom - Refren jakich nie znoszę w rapie, perkusja 808 której już kurwa nie mogę słuchać bo w każdym gównianym bicie jest. Tekstu nawet nie przesłuchałem.
Piroman - zdecydowanie lepszy niż żabsonowy kawałek (wpłać hajs na pieski za PSP kurwiu jeden) Pezet przeciąga ostatnie sylaby jak Oskar, da się słuchać. Bit przynajmniej nie zlewa się jak połowa.
Outro - tak samo jak intro, najsensowniejsze kawałki.
Tych bonusów to mi się nawet nie chce drugi raz słuchać po jutubie, beka z pezeta ze bonus traki na jutubie przed premierą
No to tyle, Pezet sam nie wie o czym na rapować, Auer to te bity robił chyba na kolanie jak pezet pisał tekst, na drugim kolanie.
Bity z Bonsoulu bowego wpierdalają dupą te pierdziawy auera bez składu i ładu. Ogólnie to jestem zawiedziony, dobrze, że się nie hajpowałem na ten album.
Big pondro dla wszystkich.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
-
Johnny
Disco polo, love parade
Smutne jest, jak bardzo można być zatwardziałym w nieznajomości choćby pobieżnej innych gatunków poza „najprawdziwszym rapsem”, z których ten może czerpać inspiracje przecież, i jednocześnie wypowiadać się na ten temat.
Smutne jest, jak bardzo można być zatwardziałym w nieznajomości choćby pobieżnej innych gatunków poza „najprawdziwszym rapsem”, z których ten może czerpać inspiracje przecież, i jednocześnie wypowiadać się na ten temat.
Smutne jest, że jak komuś się nie podoba coś co tobie się podoba to ofc ma chuja w uchu i się nie zna na muzyce, nutki sobie czytam, w orkiestrze grałem, na półce mam wszystko od klasycznej do death metalu ale johnny wie lepiej ze ja to lamus a on to się zna 
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Disco polo, wixa, Love Parade XD. Może nutki czytasz, ale terminologii to używasz na chybił trafił. Jeszcze powinieneś napisać, że to techno - no bo w końcu elektronika, nie.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Nauczysz się czekać brzmi jak jebane gówno niestety, eh
- Ezio_Wroclaw
Ja tam lubię takie rozkminy kawałków, lepiej niż "props/hejt", pozdro Yurkosky.
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
już hula na spotify i yt. 
- syrop klonowy
I oba remixy "Gorzkiej wody", które miały być extrasami w wersji preorderowej, są na YouTubku i na streamingach 
Co to kurwa za extras, skoro jest wszędzie, żenująca akcja
Co to kurwa za extras, skoro jest wszędzie, żenująca akcja
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
Może chociaż pudełko świeci w ciemności?
na pewno są naklejki więc bez przesady.

Syny do pieca