[film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

RIVALDO111
Zbanowany

Re: [film] Zielona Granica (2023) Agnieszka Holland

Post autor: RIVALDO111 »

Dymy

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

kurwa ten zalewski zawodowy aktor debatowy złapany w ogień krzyżowy xD
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

No kontrowersyjny film to i nie dziwi, Vega też miał zajebiste otwarcia ale o czym to świadczy?
Pisze zupełnie neutralnie, bez zdania o filmie bo i nie widziałem
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Word.
Najgorszy film jaki w życiu oglądałem - Botoks - miał drugie najlepsze otwarcie historii polskiego kina. Bynajmniej liczby nie szły w parze z jakością tego gówna.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

ale o te filmy, które wymieniacie nie było takiego zesrańska naszej kochanej władzy
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

to nie jest zesrańsko

oni podkręcają specjalnie ten temat, bo im to konsoliduje elektorat i wzmaga poparcie
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

nie, takie taktyki może stosować tylko demokratyczna opozycja

i co, są jakieś memiczne sceny z mohamedami płynącymi przez 6 dni albo jakieś sceny batalistyczne? czy tylko łzawe pierdolenie płatków śniegu i stuhr bez libido

obejrzę jak będzie na torrentach
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
Awatar użytkownika
clockers

piernikowyskoczek pisze: 25 wrz 2023, 20:10 to nie jest zesrańsko

oni podkręcają specjalnie ten temat, bo im to konsoliduje elektorat i wzmaga poparcie
zobaczymy za 2 tygodnie sondaże, czy jakkolwiek coś to dało, jak dla mnie reakcja pisioków i ich środowiska na ten film, to po prostu efekt gówniarskiej mentalności tych ludzi. to samo było z Pokłosiem, Idą, czy Klerem.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

przy smoleńsku też tak było, ale to chyba inne środowisko :P
Awatar użytkownika
clockers

przy smoleńsku nie było żadnego zesrańska ani oburzu, tylko jedna wielka narodowa beka
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

hmm no nie wiem, narodowa beka a pis drugi raz wygrywa wybory
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Jak możecie krytykować film którego nie widzieliście!!!!!1111jedenjeden

Ludzie idą na film żeby móc krytykować.

Naekranie.pl:
Zielona granica jednak skradła serca Polaków
Awatar użytkownika
clockers

tak tak, teraz jeszcze obowiązkowy fikoł, że oceny od ludzi na filmwebie stanowią dowód na to, że ludzie poszli do kin i oceniają go nisko xD chuj tam że armia trolli zbombardowała jedynkami

żeby nie było, w przypadku Smoleńska też opór ludzi dało 1 z automatu, żeby dosrać prawakom, dlatego nie ma co się do tej oceny przywiązywać i lepiej spojrzeć na oceny krytyków/recenzje.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

No ale przyznasz chyba że wyciąganie wniosku o tym że film "skradł serca Polaków" tylko dlatego że ludzie go obejrzeli to lekka manipulacja. Szczególnie w kontekście retoryki (stosowanej powszechnie, nie tylko przez ciebie) że nie można oceniać tego filmu na podstawie wyrwanych z kontekstu paszkwilowych scen, a jedynie na podstawie całości. Ja na przykład oglądałem w kinie film Barbie i nie skradł on mojego serca.

Tak na prawdę nie ma żadnej obiektywnej miary oceny dzieła sztuki, a już szczególnie tak głośnego i kontrowersyjnego, bo o ile możesz teraz forsować wygodna dla siebie ocenę krytyków, to równie dobrze można powiedzieć że krytycy są wąską grupą wywodzącą się z konkretnych środowisk i dla dobra sprawy lepiej jest nie wspomnieć o tym że film jest kolosalnie przeskalowany w kierunku paszkwilu na służby mundurowe i polskie społeczeństwo.

Chociaż oczywiście to i tak bardziej miarodajne niż zakładanie, że ludzie poszli na film bo im się podoba xD
Awatar użytkownika
clockers

no z tym że skradła serca polaków to wiadomo, że bait nieznośny, nie ma co się pochylać nawet nad tym.
Bisclavret pisze:to równie dobrze można powiedzieć że krytycy są wąską grupą wywodzącą się z konkretnych środowisk
z jakich środowisk i jak to mierzysz/sprawdzasz?
Bisclavret pisze: lepiej jest nie wspomnieć o tym że film jest kolosalnie przeskalowany w kierunku paszkwilu na służby mundurowe i polskie społeczeństwo
rozumiem, że to nadal jakieś twoje założenia i przyjmujesz również opcję, że film nie jest kolosalnie przeskalowany w kierunku paszkwilu na służby mundurowe i polskie społeczeństwo?
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

ty nie w pracy?
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Sąd Okręgowy w Warszawie zdecydował o wydaniu zabezpieczenia w sprawie roszczenia o ochronę dóbr osobistych Agnieszki Holland. Wcześniej przedstawiciele reżyserki wezwali Zbigniewa Ziobrę do przeprosin i wpłaty 50 tysięcy złotych na jedną z fundacji. Minister sprawiedliwości nie może wypowiadać się na temat Agnieszki Holland i jej twórczości w kontekście filmu "Zielona granica" do zakończenia postępowania - wskazał we wtorek sąd.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

lose-lose sytuacja, albo ziobro wygrywa i siara, albo holland wygrywa i wtedy nie można miauczeć o wolnych sądach
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Zrobię coś nietypowego dla mnie i pójdę do kina na ten film by móc dać sobie sprać głowę z bliska.

Z jakim mindsetem polecacie iść? Ojkofobia czy śmierć wrogom ojczyzny?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
ODPOWIEDZ