ether pisze: ↑18 sie 2023, 22:05
Proste, ze tak, Laikike1 to niekoronowany goat i to zupelnie bez zadnej kontrowersji. Kiedys gdzies nawinąl "mam w sobie wszystkie zywioly, robie rap, nie pop" i to w chuj prawda, bo bylo wiele etapow jego rapowania, ale tak naprawde jest to jedyny koles z Polski, ktory mając w zanadrzu te wszystkie uliczne historie, ma również bogate slownictwo. Jest ktos taki? Bo ja nie kojarze.
I równocześnie w apekcie języka Laik nie tylko kurwa jest dobry tylko on po prostu nie ma za bardzo konkurencji nawet wśród raperów zakopanych w książkach. Po prostu gośc umie posługiwać się słowem lepiej niż reszta. ma pewien literacki skill, umie pisać obrazowo, myśleć nieco abstrakcyjnie kiedy trzeba - i to są rzeczy które sprawiają, że to jest coś więcej niż rap od debili dla debili. Widać w tym skill. Musial duzo czytac za dzieciaka, bo wersja z implantem z liryką to feek
Rzeczy naturalne mnie mocno zadowoliły i często wracam do słuchania, więc co bedzie to będzie mam nadzieję że laik znowu podejdzie do tego bez żadnej spiny i będzie nawijał swoje bez odpierdalania
Wszystko jest kawałem oraz żartem Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Na streamingach cisza chyba nic nie bedzie. Juz powoli nie ma na co czekac jesli chodzi o polski hh, nawet mnie to smuci, nic tu juz nie ma dla mnie
Ale levele 2 i 3 to top numery ever dla mnie, a level 5 jest jedyny w swoim rodzaju- nie do powtórzenia (oby) ze wzgledu na zawarte emocje, stan laikike1 w tamtym okresie oraz okolicznosci. Kazdy level odzwierciedla w pewien sposob dany okres w zyciu i to akurat slychac