Bonsoul - Refluks (2023)
Re: Bonsoul - Refluks (2023)
Trochę nuda single najlepsze
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- bialyjelen
tango i troche o tym i o tamtym mega klimat
Dobra przerwałem po kendryku zeby napisać ze zajebiste i iza dala rade, lecę dalej
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Mówcie co chcecie ale ja zawsze chętnie posłucham pierdolenia o ziomkach dragach i dobrych czasach na bitach soulpita podśpiewując razem z samplami
-
peterkurten
Superowa płyta, a kendryk 
spoko jest Kendryk, po pierwsze props za inspirację, po drugie czuć, że jest to szczere i autentyczne, po trzecie no jednak jakoś tam nowatorskie na polskiej scenie, że takie wymianki chłop-laska, po czwarte Iza całkiem charakternie wjeżdża, no i po piąte mocarny, hipnotyzujący boombap od Pete'a wzbogacony super skreczykami od Kaczego.
najmniej mi siadło Tango też.
najmniej mi siadło Tango też.
Kendryk giga cringe, a cała płytka na takie 7/10.
“I’m Weezy F and the F is for flame
Eat these rappers chef of the game.”
Eat these rappers chef of the game.”
Jak wyżej dla mnie kendryk w chuj cringe, bo ani nic nowego po prostu zajebany pomysł i przetłumaczone na polski
Wszystko jest kawałem oraz żartem
A mi się Tango podoba, lepiej niż te bardziej "słoneczne" numery
Ale Bilet w jedną i Trochę o tym i o tamtym to nic poza

Ale Bilet w jedną i Trochę o tym i o tamtym to nic poza
Po różnych dziwnych ruchach lidera zespołu i klasowym masteringu singli miałem obawy, ale obroniło się, kilka fajnych tracków, Iza ograniczona do minimum a i tak koncept prostszy i ciekawszy, niż stacja radiowa (xd), kto słucha ten wie, o czym będzie nowy Bons, ale przynajmniej za każdym razem podane w sposób z pomysłem a skillsy nadal na miejscu.
Ten album przypomina mi schyłkowy Rasmentalism. Pete w formie życia i rozmemłany Bonson po raz dziesiąty o tym samym
W sumie Bonson od 15 czy iluś tam płyt z produkcjami pod szyldem Bonusa robi hip hop o sobie, więc jedyne, co może zrobić, żeby było o czymś innym, to iść w concept album a’la Arctic Monkeys, ale to totalna zmiana kierunku a Bonson jako astronauta w kosmosie, mający rozkminki na temat sklepu z winylami na Marsie może być sztosem albo kompletną beką, albo iść drogą Kękego i odpalić jakąś narodowo-rodzinno-antyuzależnieniową fazę. Na razie wydaje się kroczyć drogą Pezeta, tylko mniej zblazowaną i jednak bardziej jakościową.
@warzywo gościu bierz połowę następnym razem bo nie da się tego czytać
Kendryk i Tango brzmią jakby były z innego projektu wklejone, lecz reszta tracków to typowy BonSoul i tutaj nie mam zastrzeżeń. Faworyty póki co singlowe "Wariacie" i "Drive" a oprócz nich "Trochę o Tym i Tamtym" oraz "Zdarte Kolana i Łokcie"
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
- legiakurwo
zastanawiałem sie skąd znam to flow w tango
i to jest stąd:
i to jest stąd:
True, klimatycznie się to rozjeżdża. Tak jak uważam, że Kendryk nawet spoko, tak rozumiem, że to jest kawałek z niskim repeat value i niezbyt pasuje do tego akurat albumu. Dziwne w sumie, że nie wzięli tego na tę swoją wspólną płytę, skoro i tak coś takiego powstaje.
Tak już na chłodno oceniając, to Drive, Wariacie, Trochę o tym i o tamtym, Bilet w jedną, a później cała reszta. Wydaje mi się, że Restart, nie licząc nędznych rapowych featów, miał jednak więcej epickich traczków do zapętlania, ale może wynika to po prostu z długości materiału. W każdym razie, w tym roku lepszą płytę Solpit nagrał z Laikiem niż z Bonsem.
- MalkoNTENT
Pierwszy bonsoul od dawna który mi podszedł. Wczoraj nie schodził z głośników. Zajebista płytka, wszystko siedzi.
No dobra, prawie, niektóre bity soulpeta jakbym słyszał już z 500 razy
No dobra, prawie, niektóre bity soulpeta jakbym słyszał już z 500 razy
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Wariacie, Bilet w jedną stronę, Trochę o tym i o tamtym, Zdarte łokcie i kolana to zdecydowanie highlighty płyty. Trochę podbijam opinię, że na Restarcie pojedynczo były lepsze numery, ale tutaj równo bez żadnego skipu, gdzie na Restarcie praktycznie 1/3 płyty bym wyjebał.
Tak BTW, czy tylko mi się coś ujebało w głowie, czy Bonsowi zaczyna powoli głos siadać?
Tu się zgodzę mocno, ale obstawiam, że Soulpete będzie klepał takie same bity do 80-tki, a dalej będę się jarałMalkoNTENT pisze: ↑24 wrz 2023, 8:51 No dobra, prawie, niektóre bity soulpeta jakbym słyszał już z 500 razy
Tak BTW, czy tylko mi się coś ujebało w głowie, czy Bonsowi zaczyna powoli głos siadać?
Imo chyba najsłabszy Bonsoul