[serial][HBO] Rodzina Soprano / The Sopranos (1999 - 2007)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [Serial] The Sopranos
chyba się skuszę
ladnie sie cieply wyswietlil, Drea top
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
dobra riwaldo nie rusz, zostaw, to temat dla gitów
tak czulem że ją oszczędził i uciekla z tego lasu
Lubię tego słuchać.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

często na playliście
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
I te Pola ,,kto mówi " jakby już Borek wyciągał giwere 
XDDD Jest potencjał na więcej trailerów w Borasie
jest potencjał na doszlifowanie
napatoczył mi się dziś i nadal bek

Spoiler

dojechałem w rewatchu do sezonu szóstego i
Spoiler
te odcinki jak Tony jest w śpiączce/szpitalu po tym, jak Junior go postrzelił, to o kant dupy. te wizje z pizdy są najgorsze, wiem, o co tam chodzi, ale ja pierdoleeee, do skipu. podobnie jak tam wjeżdżają te monologi Carmeli i Aj-a do leżaceego Tony'ego - no ja wiem po co to jest, ale... huj mnie to obchodzi, naprawdę. to chyba jedyne momenty serialu, że mnie to gówno obchodzi, co oni sobie myślą, bo ja i tak to wiem, bo tego backgroundu do postaci było na tyle dużo, że oni nie muszą tego tak bezpośrednio pokazywać... w tzw. miedzyczasie jest sporo fajnych scen, jak Silvio z żoną się szykują do przejęcia władzy, jak Paulie próbuje kupić sobie AJ-a, są tam dobre sceny, ale odcinki jako całośc są meh. tru forma wraca, jak Tony się budzi i jak np. zwalcza kompleks bycia grubym poprzez spuszczenie wpierdolu nowemu kierowcy, wątek Pauliego i matki świetny, choć ciężki
-
RIVALDO111
- Zbanowany
6 sezon jest cienki. Jeśli mam być szczery.
Tys jest kurwa cienki kutasiarzu zajebany
chyba, cie pojebało
jutro ostatnie 3 odcinki całości
Na szczęście jest jeszcze podcast Talking Sopranos
jedyne czego żałuję to że gdzieś w 4 sezonie wpisałem w google Christopher Moltisanti żeby coś sprawdzić
Spoiler
i jako jeden z pierwszych wyników pokazało się WHY TONY KILLED CHRIS?????
Dodano po 23 godzinach 30 minutach 49 sekundach:
ja jebundo co ja wlasnie obejrzalem. Zakonczenie perfekt w stosunku do calej serii, mlody podsumowal wszystko
Spoiler
team tony nie zostal odjebany, chociaz to nie ma znaczenia
Nie no, wiadomo że został. Przez pół sezonu nas do tego przygotowują.
serial ma wprawdzie sto lat, ale daję w spoiler, skoro wciąż mamy tu użytników oglądających po raz pierwszy
Spoiler
odjebanie tony'ego, ale nie uraczenie żądnego krwi widza widokiem czaszki i mózgu rozbryzgujących się po knajpie na oczach jego zszokowanej i rozhisteryzowanej rodziny, to najlepsze zakończenie tego serialu, jakie tylko potrafię sobie wyobrazić
rozumiem, że wzbudziło to wielkie kontrowersje, czy wręcz wkurwiło ludzi oglądających finałowy odcinek w dniu premiery, pewnie niejeden john smith napierdalał wściekle pięścią w obudowę teleodbiornika po ujrzeniu czarnego ekranu, ale dla takiego widza jak ja, który sobie obejrzał cały serial jednym ciurkiem po latach, puenta jest doskonała
taka a nie inna śmierć tony'ego jest też zapowiadana licznymi scenami i dialogami we wcześniejszych odcinkach. legendarny sopranosowy foreshadowing. no i tak naprawdę cały ostatni sezon na nią na wielu płaszczyznach wskazuje, to już przecież okres zupełnej moralnej degrengolady tony'ego, moment jego klęski jako gangstera i generalnie człowieka
tutaj jest rewelacyjna analiza: https://masterofsopranos.wordpress.com/ ... f-the-end/
rozumiem, że wzbudziło to wielkie kontrowersje, czy wręcz wkurwiło ludzi oglądających finałowy odcinek w dniu premiery, pewnie niejeden john smith napierdalał wściekle pięścią w obudowę teleodbiornika po ujrzeniu czarnego ekranu, ale dla takiego widza jak ja, który sobie obejrzał cały serial jednym ciurkiem po latach, puenta jest doskonała
taka a nie inna śmierć tony'ego jest też zapowiadana licznymi scenami i dialogami we wcześniejszych odcinkach. legendarny sopranosowy foreshadowing. no i tak naprawdę cały ostatni sezon na nią na wielu płaszczyznach wskazuje, to już przecież okres zupełnej moralnej degrengolady tony'ego, moment jego klęski jako gangstera i generalnie człowieka
tutaj jest rewelacyjna analiza: https://masterofsopranos.wordpress.com/ ... f-the-end/