Dirt Rally 3 był w produkcji, ale w międzyczasie pozyskali licencję WRC, skasowali Dirta i na jego podstawie zrobili to WRC
Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
- Rozpierdalator
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Nawet nie musisz życzyć, bo dosłownie tak jest
Dirt Rally 3 był w produkcji, ale w międzyczasie pozyskali licencję WRC, skasowali Dirta i na jego podstawie zrobili to WRC
- zemsta1camzata
Tak prezentują się ceny po podwyżce:
PlayStation Plus Essential - 295 zł - podwyżka o 55 zł,
PlayStation Plus Extra - 520 zł - podwyżka o 120 zł,
PlayStation Plus Premium - 630 zł - podwyżka o 150 zł
btw, turkow tez ujebali xD
Użytkownicy PlayStation z opisywanego państwa dotychczas płacili za PlayStation Plus Essential na 12 miesięcy 240 lir tureckich (ok. 38 zł), za PlayStation Plus Extra 400 try (ok. 63 zł), natomiast za PlayStation Plus Premium tylko 460 try (ok. 73 zł). Teraz przyszedł czas zdecydowanych podwyżek:
PS Plus Essential – 1400 try (ok. 222 zł),
PS Plus Extra – 2340 try (ok. 371 zł),
PS Plus Premium – 2740 try (ok. 435 zł).
PlayStation Plus Essential - 295 zł - podwyżka o 55 zł,
PlayStation Plus Extra - 520 zł - podwyżka o 120 zł,
PlayStation Plus Premium - 630 zł - podwyżka o 150 zł
btw, turkow tez ujebali xD
Użytkownicy PlayStation z opisywanego państwa dotychczas płacili za PlayStation Plus Essential na 12 miesięcy 240 lir tureckich (ok. 38 zł), za PlayStation Plus Extra 400 try (ok. 63 zł), natomiast za PlayStation Plus Premium tylko 460 try (ok. 73 zł). Teraz przyszedł czas zdecydowanych podwyżek:
PS Plus Essential – 1400 try (ok. 222 zł),
PS Plus Extra – 2340 try (ok. 371 zł),
PS Plus Premium – 2740 try (ok. 435 zł).
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
i tak Richard Burns nadal wpierdala te wszystkie inne gierki rajdowe
z nich wszystkich jedynie DiRT Rally 1 miało jakikolwiek podjazd
a najgorsze to były te kurwa gierki WRC, gdzie nawet to jak działał gaz w odniesieniu do obrotów było rozjebane
z nich wszystkich jedynie DiRT Rally 1 miało jakikolwiek podjazd
a najgorsze to były te kurwa gierki WRC, gdzie nawet to jak działał gaz w odniesieniu do obrotów było rozjebane
- Rozpierdalator
Tzn też trzeba spojrzeć z drugiej strony (żeby nie było to dobre parę lat sam grałem w RBRa)
Że nie każdy ma czas/chęci/umiejętności żeby siedzieć godzinami przy poważnym symulatorze. Ja np oprócz realizmu cenię sobie łatwość obsługi gry (chociaż wiem że na Rallysimfans nie ma już z tym problemów), możliwość odpalenia jej na konsoli i bycie GRĄ (czyt. tryb kariery, jakieś wyzwania bajery) i Dirty Rally były czymś pośrodku i mi to bardzo pasowało
Z tego powodu np istnieją dalej takie gry jak Gran Turismo czy Forza Motorsport, a nie tylko iracing czy Assetto
Że nie każdy ma czas/chęci/umiejętności żeby siedzieć godzinami przy poważnym symulatorze. Ja np oprócz realizmu cenię sobie łatwość obsługi gry (chociaż wiem że na Rallysimfans nie ma już z tym problemów), możliwość odpalenia jej na konsoli i bycie GRĄ (czyt. tryb kariery, jakieś wyzwania bajery) i Dirty Rally były czymś pośrodku i mi to bardzo pasowało
Z tego powodu np istnieją dalej takie gry jak Gran Turismo czy Forza Motorsport, a nie tylko iracing czy Assetto
Uwielbiam jak przychodzi zawsze jakiś pajac i RBR podaje za mesjasza gier rajdowych
To jest takie pierdolenie ze aż się wierzyć nie chce ze ktoś dalej to powtarza w 2023
PES6 najlepsza gra piłkarska ever pewnie tez co?
F1 to królowa. Zawsze była.
no bo jest to po prostu fakt mimo że RBR też ma kilka rzeczy w fizyce które mogłyby być lepsze, nadal konkurencja jest tak marna że to wystarcza żeby ją wpierdolić jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie w temacie, a ty oczywiście nie masz
odniesienie tego do dyskusji na temat gier piłkarskich jest o tyle idiotyczne że w grach piłkarskich nigdy nie odwzorujesz prawdziwego grania w piłkę co w grach gdzie jeździsz autem jest do zrobienia w bardzo dużym stopniu
I nawet jeżeli jesteś Maćkiem co sobie gra na padzie to jeżeli masz grę jak WRC Generations gdzie auto nie zachowuje się tak jak powinno już w podstawowym aspekcie jakim jest operowanie gazem i przeniesienie napędu już nie mówiąc o bardziej złożonych zagadnieniach fizyki to chuj z taką grą
odniesienie tego do dyskusji na temat gier piłkarskich jest o tyle idiotyczne że w grach piłkarskich nigdy nie odwzorujesz prawdziwego grania w piłkę co w grach gdzie jeździsz autem jest do zrobienia w bardzo dużym stopniu
I nawet jeżeli jesteś Maćkiem co sobie gra na padzie to jeżeli masz grę jak WRC Generations gdzie auto nie zachowuje się tak jak powinno już w podstawowym aspekcie jakim jest operowanie gazem i przeniesienie napędu już nie mówiąc o bardziej złożonych zagadnieniach fizyki to chuj z taką grą
To powiedz mi mistrzu na jakiej kierownicy i w jakiej grze poczułeś to mityczne prowadzenie auta? Bo chyba nie w AC gdzie fiatem 500 nie da się wyrobić zakrętu przy 50km/h, o jazdę po torze jakimiś super furami cię nawet nie podejrzewam bo widząc twój nick od razu mi się przypomina zapach cebuli.
Ja po torze jeździłem czy to ktm bow czy f430, czy to regularnie sobie jezdze gokartami i do żadnego z tych przykładów żadna gra nie była podobna. Już pomijając fakt że taka f430 w grach jest nie do opanowania gdzie na torze jest przyklejona jak wściekła do asfaltu.
Ale Instinct z logitechem g29 mi będzie mówił ze RBR to szczyt simracingu w rajdach
Ja po torze jeździłem czy to ktm bow czy f430, czy to regularnie sobie jezdze gokartami i do żadnego z tych przykładów żadna gra nie była podobna. Już pomijając fakt że taka f430 w grach jest nie do opanowania gdzie na torze jest przyklejona jak wściekła do asfaltu.
Ale Instinct z logitechem g29 mi będzie mówił ze RBR to szczyt simracingu w rajdach
Co to za plastelinowe pojebaństwo 
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
nie no byku, to że ktoś ci wykupił prezent w postaci przejazdu f430 po torze poznań nie czyni cie rezerwowym w scuderia ferrariLidwin pisze: ↑07 wrz 2023, 19:24 Ja po torze jeździłem czy to ktm bow czy f430, czy to regularnie sobie jezdze gokartami i do żadnego z tych przykładów żadna gra nie była podobna. Już pomijając fakt że taka f430 w grach jest nie do opanowania gdzie na torze jest przyklejona jak wściekła do asfaltu.
Przecież to nie o to chodzi
Chodzi o to że to całe pierdolenie jakie te symulatory są odzwierciedleniem jazdy w rzeczywistości a już w szczególności RBR to bujda na resorach i łykają to osoby które nigdy nie miały styczności z lepszymi kierownicami i samochodem chyba. To że te gry są trudniejsze niż jakiś NFS to ok, ale taki instinct mówiący jakie to wrażenia z jazdy w te gry są realne to białasie prosze…
no drift w assetto corsa jest bardzo podobny do tego irl i jak ogarniasz przekładki na g29 to pozniej bez problemu zrobisz rondo bokiem swoja beema
- Rozpierdalator
W ogóle to parę miechów temu grałem parę dni w RBRa na nowych nowych fizykach i sądzę że było łatwiej niż jakieś 5 lat temu. Tak więc można przypuszczać że jak twórcy chcą zrobić realistyczną gierkę to czasami mogą przegiąć pałę i zrobić ją po prostu trudniejszą niż jazda prawdziwym samochodem. Szczególnie że i tak jest trudniej bo nie czuje się przeciążeń i widzi się mniej (chociaż można ustawić kamerę zza samochodu. Kiedyś Peter Solberg mówił że na takiej gra, w DR 2.0 chyba bo widać jak zachowuje się tył i rekompensuje to trochę brak przeciążeń)
Czy na Metarcriticu mogę gdzieś zobaczyć listę gier które oceniłem? Ewentualnie czy macie jakieś portale na których oceniacie gry?
Ja zacząłem ostatnio korzystać z https://www.backloggd.com
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
O, wygląda fajnie
ale kongo z tym Unity jeszcze kurwy jebane z zarządu akcje posprzedawali 
no ogólnie Unity takiego samobója zajebało że aż musiałem sprawdzić czy Musk nie przejął
State of Play rusza. Zapraszam do oglądania.
Dodano po 8 minutach 59 sekundach:
QWOP w 2024 roku, beka.