Mata - <33 (2023)
Re: Mata - <33 (2023)
Ogólnie nieźle, ale Mata udowodnił że potrafi pisać dobre teksty(chyba że przestał współpracować z ghostwriterem). Jakość nowych rzeczy w takim razie nie wynika z braku umiejętności czy niedorozwinięcia intelektualnego ale z czegoś innego.
fajnie ze ktos w koncu pojechal tego starego populiste, props Matczak
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
We gon' be okay
- Moltisanti
Przeciez ten post ethera to o kant dupy rozbić, akurat w przypadku Maty wiadomo że to jest celowo tak pisane bo pisać to on potrafi bardzo dobrze. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze jest to gowno, ale
Kiedy Mata pisał te dobre teksty? Czy słuchaczowi w Polsce wystarczy już wysoce uniwersalny populizm żeby okrzyknąć twórcę drugim Kaczmarskim?
Ładny chochoł
nikt go nie nazywał drugim Kaczmarskim
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Przecież tekstowo Fukaj jest 10 leveli wyzej 
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Bo słuchacze propsujący go nie wiedzą kto to. Nadal czekam na przykłady dobrych tekstów - to jest dopiero chochoł
Ewentualnie po prostu jego teksty zostały ocenione na tle tekstów innych polskich raperów - bo tylko taki kontekst ma sens.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Jego twórczość tak, pomijając rzemiosło pod pseudonimem Skute Bobo, nowa płyta w CD.
To jak być najwyższym dzieckiem na wózku, albo najbardziej inteligentnym słuchaczem drillu - nie ma żadnego znaczenia
Nadal czekam na argumenty za tym, że jest dobrym tekściarzem
mata nagrał dwa spoko numery, ten gdzie ma follow up do lajkikłana (który i tak był z błędem
) i patoreakcja. Reszta to gówno posypane cukrem pudrem, może już wypierdalać
Ale teraz będziesz chodził po całym dziale i dopierdalal się wszędzie jak ktoś napisze że jakiś raper ma dobre teksty, że go ktoś nazywa drugim Kaczmarskim bo hurr durr raperzy piszą chujowe teksty? Jaki jest w sumie twój problem?
- marmolad_k2
A Patoprohibicja?
Rozmawiamy tylko o macie, nie wbijam w temat o Hemp Gru i nie mówię że panowie się nie starają bo nie ma nawiązań do Guntera Grassa, to byłaby hipokryzja.lll pisze: ↑14 wrz 2023, 23:28Ale teraz będziesz chodził po całym dziale i dopierdalal się wszędzie jak ktoś napisze że jakiś raper ma dobre teksty, że go ktoś nazywa drugim Kaczmarskim bo hurr durr raperzy piszą chujowe teksty? Jaki jest w sumie twój problem?
Z nas dwóch to ty lepiej udaj się w rychłą podróż (tzw wprdj), bo nadal nie dałeś mi przykładu dobrych tekstów Maty. Przypisywanie kunsztu pisarskiego Macie to jakiś chochoł, skoro pochwały w mass media zawsze się opierały na chwaleniu jego populizmu
No ale do maty się przypierdalasz z jakiegoś powodu. Nie mam zamiaru bawić się w jakieś twoje gierki bo wiem jak to się skończy - do każdego tekstu(nawet Kaczmarskiego) można się dopierdolic na sto sposobów, wiec to bezcelowe. Chciałem tylko zwrócić uwagę na twoją bezsensowna dopierdolke na zasadzie, że ktoś tu robi z maty drugiego Kaczmarskiego (to twoje chore urojenie), a później rzuciłeś ogolnikiem wskazującym na to że wszyscy raperzy piszą chujowe teksty - no może i tak ale z jakiegoś powodu wpierdalasz się tylko w temacie maty. Masz jakiś, być może nieuświadomiony, problem i nie wiem co cię boli - że młody Matczak uczciwie zarobił? Uroiles sobie że ktoś tu mu przypisuje niewiadomo jaki kunszt pisarski, z twoich postów bije udawaną inteligencja na siłę a pokazujesz tylko tyle, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem i dyskutujesz z urojonymi stwierdzeniami. Najmocniejsze określenie jakie padło w kontekście maty to to, że potrafi pisać "dobre teksty", a ty się usrales niemożliwie.