Mata - <33 (2023)
- ConeyIsland
Re: Mata - <33 (2023)
...i dlatego właśnie młody matczak strzelił sobie w stopę przypierdolką do adasia.
e tam, krs dissował się z nellym, ice t z soulja boyem
- ConeyIsland
Ale to ice t pierwszy sie przyjebał do soulja boya a tu odwrotnie, chyba ze cos mnie ominęło
ostr jebał po nowej szkole już dawno
- ConeyIsland
Ciężko nazwać Cristal powodem do takiej przyjebki.
Niemniej imo mata słaba zagrywka
Niemniej imo mata słaba zagrywka
- piernikowyskoczek
nie no jakby mata się bronił muzycznie, to jak najbardziej zaczepiać, what's a God to a non believer
jak robi teraz taką chujnię (ponownie apeluję o zmianę działu tej płyty na inna muzyka), to wygląda to komicznie
jak robi teraz taką chujnię (ponownie apeluję o zmianę działu tej płyty na inna muzyka), to wygląda to komicznie
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
-
jasnejasne
Tzn. jak jesteś świeżak i rzucasz wyzwanie stałemu bywalcowi, co w 00' zaliczył niszczący, 10-albumowy run licząc z POE, to musisz serio stanąć na rzęsach i go zabić i rozkurwić. A ten, wchodzi sobie jebany na pełnej blazie, jakby "już był" na tym samym lewelu i nic nie musiał udowadniać, i coś pyskuje z góry, od niechcenia. Zgnoić, skurwić, stłamsić, zaszczuć.
- ConeyIsland
Podroz zwana życiem czy życie po smierci byly wysrywami? 
- Moltisanti
Przeciez jesli jest jedna niezmienna rzecz w hiphopie to właśnie ją opisałeś. Zluzujcie troche, dobrze że ktoś jeszcze na tej scenie ma resztki bezczelnościjasnejasne pisze: ↑10 wrz 2023, 21:14 A ten, wchodzi sobie jebany na pełnej blazie, jakby "już był" na tym samym lewelu i nic nie musiał udowadniać, i coś pyskuje z góry, od niechcenia.
Usunięto...
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2023, 16:51 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
przeciez sam Wam powiedzial na tym albumie
"W sumie to wiem, że ta płyta nie siądzie
Ale przyznacie, że byliście w błędzie nam
Za parę lat, może za dziesięć, a może za dwa"
w tym kierunku idzie muzyka, strumien swiadomosci na wersach i nie ma to znaczenia zadnego co tam artysta sie produkuje bo wiadomo ze ma w glowie sieczke jak wiekszosc tego pokolenia
ja sie jaram bitami mocno i nic wczesniej mi nie siadalo od tego artysty a to jest git brzmienie wiec mozna zignorowac teksty
"W sumie to wiem, że ta płyta nie siądzie
Ale przyznacie, że byliście w błędzie nam
Za parę lat, może za dziesięć, a może za dwa"
w tym kierunku idzie muzyka, strumien swiadomosci na wersach i nie ma to znaczenia zadnego co tam artysta sie produkuje bo wiadomo ze ma w glowie sieczke jak wiekszosc tego pokolenia
ja sie jaram bitami mocno i nic wczesniej mi nie siadalo od tego artysty a to jest git brzmienie wiec mozna zignorowac teksty
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Gdyby tę płytę wydał jakiś random z podziemia, to by żadnego hypu nie złapała. Fajnie, że robi muzykę jaką chce, szkoda, że chujową.
Niemniej jakieś przebłyski na niej są.
Niemniej jakieś przebłyski na niej są.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
patrzac po wyswietleniach to wlasnie chyba zadnego nie zlapala, ludzie sluchaja go dla kontrowersji i ladnych teledyskow teraz patrzac po dystrybucji numerow na jego kanale
albo evil Sasin przekupil algorytmy zeby w okresie wyborow Matczak nie przebijal sie
albo evil Sasin przekupil algorytmy zeby w okresie wyborow Matczak nie przebijal sie
zapraszam do sprawdzenia
haha takie wersy to sobie może playboi carti polecieć, a nie ta pizda jebana beztalencie
jego muzyka to hujnia i nie warto sie nad nim pochylic, ale to chyba dobrze ze zaczepka wprost bez jakichs strzalow w niebo?
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- scam_sakawa
Bardzo dobrze, tego brakuje w rapie.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Za dwa lata to już nikt o tej gównianej płycie nie będzie pamiętał. On powinien wiedzieć to najlepiej, jak obecnie wygląda konsumpcja muzyki, a nie tworzyć jakiegoś chochoła, że uga buga niezrozumiany artysta o 10 lat wyprzedził scenę. Niezły scam. Były gdzieś statystyki jak się sprzedał ten preorder? Bo chyba jedyny ciekawy wniosek z tej płyty, to ilu ludzi można na coś takiego nabrać bez ponoszenia konsekwencji
gdzieśtam usłyszałem teorię, że płyta tak chvjowa, bo mata na szybkości chciał wywiązać się z 3-płytowego kontraktu z sbm, więc matczak na chybcika nagrał jakieś gówno, żeby w spokoju pracować na 'porządnym' materiałem, który będzie już wydany na swoim.
trochę brzmi jak usprawiedliwianie tego gówna ale po części może coś w tym być.
trochę brzmi jak usprawiedliwianie tego gówna ale po części może coś w tym być.
Lubie takie tlumaczenia, mam na mysli, ze są dosc zabawne... Taka próba wytlumaczenia tego, że młodym brakuje intelektu, sprytu i elokwencji. (czasem widziałem to u siebie i ogolnie w moim pokoleniu na tle starszych i myśle, że tak to się po kolei dzieje) że teraz to już sie nikomu nie chce i tak po prostu jest...
Nie, po prostu jeden z drugim jest co najwyżej średni - kiedys sie pojawi ktoś lepszy i znowu pokaże, że można, tylko trzeba faktycznie mieć w tym kierunku jakieś predyspozycje, odpowiednią smykalke. Zresztą w dzisiejszych realiach fakt, że np Mata jest popularny nie mówi zbyt wiele o rapie.
Myśle, ze bardziej liczy sie tutaj kreacja, image niż to jak on rapuje. Wiec w kwestii rapowania to on zadnym wyznacznikiem nie jest i te przytoczone wersy to też dowód. Kiedyś jak pisało się takie gówno na ostatniej stronie zeszytu to pięć razy się trzeba było obejrzeć czy ci z nad ramienia nie czyta przypadkiem bo siara w chuj, a teraz jak widać niektórzy sami wychodzą z tym do ludzi. Największym skillem rapera zawsze było i będzie pisanie tekstów, bo rapować może każdy - Mata też