Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kalom

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: Kalom »

to cała francja powinna dziękować benzemie, że jest przestępcą, bo każdy widział te błazenadę ze szwajcarią na euro jak ten algierski pastuch grał w reprezentacji, a lekcję gry dawał mu jebany hans seferović

z tym marniakiem to francja by max ćwierćfinał w wielkim turnieju zobaczyła
8es

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: 8es »

BouncedDuck5106 pisze: 22 sie 2023, 21:24 Żeby nie doceniać geniuszu benzema to trzeba być niedojebanym nieźle
prawda
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

Kalom pisze: 22 sie 2023, 22:16 to cała francja powinna dziękować benzemie, że jest przestępcą, bo każdy widział te błazenadę ze szwajcarią na euro jak ten algierski pastuch grał w reprezentacji, a lekcję gry dawał mu jebany hans seferović

co ty bredzisz ptysiu z kremem

dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

demon pisze: 22 sie 2023, 21:40 Giroud > Benzema. Mistrz świata, najlepszy strzelec reprezentacji Francji w historii, do tego przystojny, lubiany przez kolegów i trenerów. Nie to co algierski szantażysta i pedofil, dwa razy wyjebany z reprezentacji.
sama prawda [2]
Bakan

Post autor: Bakan »

Jeszcze wracając do mojego rankingu. Póki co zmieściłem tam tylko jednego piłkarza do 25 roku życia i jest to Mbappe. Widząc jednak wysyp talentu, który stale obserwujemy, zastanawiam się, kto za te 10-15 lat, mógłby wbić do zestawienia najlepszych jakich widziałem. Poniżej skleiłem sobie jedenastkę u-25, po której obiecuje sobie najwiecej + dorzuciłem do tego tych, którzy się nie załapali. Zrobiłem też ranking top10, w skali 1-3, gdzie 3 - niemal pewne, że będzie top, 1 - duża obietnica.

————————-Donnarruma——————
James————-Araujo—-De Ligt————Davies
—————Pedri—-Tchouameni—-Bellingham—-
———Foden———-Haaland——Vinicius————

+ Costa, Alexander-Arnold, Militao, Kounde, Valverde, Gvardiol, Gavi, Leao, Alvarez, Musiala, Kvara, Saka, Osimhen

1. Haaland - nie ma opcji, żeby taki napastnik nie wbił do top5, kwestia wyprzedzenia Benzemy, potem Lewandowskiego, z Suarezem, Henrym i Ronaldo może być trudniej, ale top3 jest w zasięgu, 3/3

2. Pedri - moim zdaniem pomocnik o największym potencjale spośród wszystkich, których obecnie oglądamy, boiskowe IQ, energia, technika, to jest brylant, raczej nie ma opcji, by nie łyknął sklasyfikowanego u mnie na pozycji numer 5 Gerrarda, z czwartym Kroosem już trudniej, ale kto wie… 3/3

4. Bellingham - potencjał zbliżony do Pedriego, ale moim zdaniem ze wskazaniem na Hiszpana, niemniej, przez najbliższe lata będziemy ekscytować się ich rywalizacją, trudno teraz powiedzieć, kto lepszy 3/3

5. Vinicius - przyszła pora pogodzić się z Brazylijczykiem, który udowodnił, że potrafi być regularny i trzymać odpowiedni poziom, na 5 i 4 pozycjach mam Salaha i Giggsa i są oni w zasięgu zawodnika Realu, 3/3

6. Foden - Guardiola pod nieobecność KDB, zaczyna pozwalać mu operować bliżej środka, a moim zdaniem, to jest docelowa pozycja Anglika, to będzie jeden z najlepszych środkowych pomocników w historii Premier League, w mojej jedenastce z boku, ale na prawej stronie jest zaskakująco mało opcji (+ cenię go wyżej niż Sakę) 2/3

7. Leao - widzę tu potencjał na Złotą Piłkę - serio, póki co jednak zrobił za mało, by sklasyfikować go wyżej, jednak mądry transfer może sprawić, że będzie jednym z najlepszych, bo to połączenie szybkości z siłą i dryblingiem jest zjawiskowe, 2/3

8. Valverde - były momenty, w których był najlepszym piłkarzem Realu, a biorąc pod uwagę jego pozycję, może być tylko lepiej, to będzie piłkarz potężnego formatu i lider środka pola Królewskich, 2/3

9. De Ligt - może lekkie zaskoczenie, bo póki co jego kariera nie wygląda aż tak okazale, jak wróżyliśmy mu to kilka lat wstecz, ale on wciąż nie ma 25 lat, doświadczenie ma już ogromne, a przestrzeń do rozwoju wciąż spora, nadal sądzę, że to może być jeden z najlepszych CB swojego pokolenia, choć póki co droga kręta, a konkurencja w postaci Gvardiola, czy Kounde/Araujo/Militao spora, 1/3

10. Tchouameni - już ostatni Mundial pokazał na jakim poziomie może grać, to pozycja, która wymaga doświadczenia, które będzie zbierał i to spokojnie może być jeden z najlepszych DMów, jakich dane nam było oglądać, 1/3

I tak podsumowując to w środku obrony, w pomocy oraz na lewym skrzydle jest niesamowity urodzaj. Gorzej z bramką, bokami obrony i środkiem ataku, ale wiadomo, że zawsze może pojawić się ktoś, kto zmiecie grę.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

James nie ma szans na bycie top10 w swojej generacji no sory nie widzę tego typ teraz jak wraca do gry to jest gruby i co nagle mu się od widzi i zacznie trenować i utrzymywac dietę jak większość piłkarzy na tej liście? Nie ma szans do 30 wszystkie sezony jakie zagra będzie kontuzjowany przez 50% czasu i millitao jest 2 levele wyżej nad de ligtem, ale chuj to wie co będzie po acl. Camavinga już jest w chuj lepszym piłkarzem od touchameniego i valverde taka prawda. Rodrygo>foden
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

sztyc pisze: 22 sie 2023, 22:31
Kalom pisze: 22 sie 2023, 22:16 to cała francja powinna dziękować benzemie, że jest przestępcą, bo każdy widział te błazenadę ze szwajcarią na euro jak ten algierski pastuch grał w reprezentacji, a lekcję gry dawał mu jebany hans seferović

co ty bredzisz ptysiu z kremem

Technikę Benzemy można już tylko powtórzyć. Nikt już lepszy w tym nie będzie. I ten gol plecami co sobie zgrał.

Dodano po 9 minutach 53 sekundach:
Co do Saki nic nie do niego nie mam , ale sądzę że trochę słabe czasy zrobiły z niego gwiazdę - wiele serwisów daje go obecnie jako 3 najdroższego zawodnika na rynku po Haaland i Mbappe.

Ja jestem ciekaw czy wystrzeli razem z Brazolem z 4 ligi na stabilny level, bo już chodzą głosy że z City, Forrest i Palace to nie jest jeszcze to co ta dwójka grała sezon temu. Sam jest ciekaw co z nich będzie na dłuższą metę.

Prywatnie uważam że taki Foden czy Vinicus będą jednak lepsi w dłuższej perspektywie od tej dwójki.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Bakan

Post autor: Bakan »

Groszek pisze: 23 sie 2023, 10:20 James nie ma szans na bycie top10 w swojej generacji no sory nie widzę tego typ teraz jak wraca do gry to jest gruby i co nagle mu się od widzi i zacznie trenować i utrzymywac dietę jak większość piłkarzy na tej liście? Nie ma szans do 30 wszystkie sezony jakie zagra będzie kontuzjowany przez 50% czasu i millitao jest 2 levele wyżej nad de ligtem, ale chuj to wie co będzie po acl. Camavinga już jest w chuj lepszym piłkarzem od touchameniego i valverde taka prawda. Rodrygo>foden
Z tym Jamesem prawda, ale na PO posucha, bo Trent już nigdy nie będzie stabilnym obrońcą. On musi iść do środka i tam zamiatać ligę.

De Ligt kontrowersyjny, wiem. Wciąż jednak uważam, że ma warunki na absolutny top.

O Camavindze i Rodrygo zapomniałem w sumie, obaj powinni się znaleźć na dodatkowej liście, ale nad Fodenem Brazylijczyka nie postawię. Inna sprawa, że Foden docelowo będzie CMem, więc trudno porównać.
RIVALDO111
Zbanowany

Kalom pisze: 22 sie 2023, 17:55 haha bez kitu już zdążyłem zapomniałem, że ten kasztan benzema zniósł złote jajo, rivalda jednak ma rację, że piłka nożna się skończyła przecież ten typ 20 lat temu byłby na poziomie jakiegoś peggy luyinduli, a kto w ogóle pamięta tego ancymona
Mam nadzieję że to troll wpis.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

tak jak 3082 twoich wpisow
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Kalom

kto widział luyindule ten wie
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Péguy Luyindula > Florent Sinama-Pongolle > David Ngog.

Tak bym to ujął.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

a co myślicie a Thiago Silva, imho najbardziej niedoceniony obrońca ostatnich 15 lat
RIVALDO111
Zbanowany

Ogłoszona Kadra Brazylii na najbliższe mecze. I co nadal nie mam racji z tym spadkiem jakości skoro Richarlison i Antony dostają powołania. Tak szczerze gdyby nie Vinicus to ja tu nawet jakieś wielkiej gwiazdy nie widzę z tej nowej fali, Martinelli to nadal znak zapytania.

Spoiler
Alisson
Ederson
Bento

G.Magalhaes
Ibanez
Marquinhos
Nino
Danilo
Vanderson
Caio Henrique
Lodi

Andre
B.Guimaraes
Casemiro
Joelinton
Raphael Veiga

Neymar
Vini Jr
Rodrygo
Richarlison
Antony
G.Martinelli
Cunha

A kiedyś biegał sobie Rivaldo,Ronaldinho,Ronaldo,Kaka.

Tak szczerze to repra Brazylii medialnie to już od dobrych dekad strasznie ssie.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

No repra brazylii oczywiście, że znacząco osłabła w stosunku do 2002. Ale to nie znaczy, że cała piłka stoi na niższym poziomie. Analogicznie mógłbyś uznać, że jak repka Polski obecna jest lepsza niż ta z 2002, to cała piłka stoi teraz na lepszym poziomie.
pardon

Post autor: pardon »

kto widxial mlodego gaela kakute ten sie w cyrku nie śmieje
RIVALDO111
Zbanowany

Mietek pisze: 23 sie 2023, 17:17 No repra brazylii oczywiście, że znacząco osłabła w stosunku do 2002. Ale to nie znaczy, że cała piłka stoi na niższym poziomie. Analogicznie mógłbyś uznać, że jak repka Polski obecna jest lepsza niż ta z 2002, to cała piłka stoi teraz na lepszym poziomie.
Brazylia to tylko jeden z 1000 przykładów na udowodnienie mojej tezy.

A jak już jesteśmy przy wątku reprezentacji. To Włochy już 2 razy z rzędu bez Mundialu, gdzie brak jakości też swoje robi.
Kalom

tak szczerze to chuj już z tym richarlisonem i antonym zwłaszcza, że w reprze coś grają, ale środkowych pomocników to by mogło im zeswapnic paru, bo casemiro wiecznie nie pociągnie
aż musiałem googlowac kim jest rapahael veiga i gdzie gra
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

RIVALDO111 pisze: 23 sie 2023, 17:28 A jak już jesteśmy przy wątku reprezentacji. To Włochy już 2 razy z rzędu bez Mundialu, gdzie brak jakości też swoje robi.
a te euro wygrane 2 lata temu to kwestia wyjątkowo slabej konkurencji, terminu turnieju po sezonie postcovidowym no i oczywiście trio sancho, rashford, saka
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

trez pisze: 23 sie 2023, 13:57 Péguy Luyindula > Florent Sinama-Pongolle > David Ngog.

Tak bym to ujął.
Peguy Luyindula i Florent Sinama-Pongolle, kiedyś w czasach FIFY 05-07 darzyłem ich sympatią, bo podobały mi się ich nazwiska :lol: do tego jeszcze Massimo Maccarone, Quincy Owusu-Abeyie :lol:, Andy van der Meyde, Lomana Lua Lua, Fabrizio Miccoli, Luis Boa Morte, Bernardo Corradi, Marco di Vaio, no i oczywiście nieśmiertelny Jan Vennegoor of Hesselink :bowdown:
ODPOWIEDZ