Ajron w wywiadzie mowil chyba o 5 miechach
Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
Re: Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
Ma ktoś pod ręką link do rozszerzonego wydania "Naturalnie" Te-Trisa? Bardziej chodzi mi o to bonusowe CD, bo wersja pierwotna jest na Dropboksie.
- piernikowyskoczek
na chomikuj lata plik o nazwie tetris naturalnie dodatki
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
a dobra, zerknąłem najpierw na to: https://chomikuj.pl/magierek332/Muzyka/ ... ie+dodatki i to niepełna wersja, ale widzę, że jest też jakiś rar, zobaczę później czy tam jest wszystko
- ConeyIsland
1. czy Mef od płytki z Kixem nagrał w pozniejszych latach coś?
2. czy powyzsza plytka byla nielegalem w internetach czy wyszla na fizyku?
3. kim on kurwa w ogole jest? co to za gosc?
2. czy powyzsza plytka byla nielegalem w internetach czy wyszla na fizyku?
3. kim on kurwa w ogole jest? co to za gosc?
Oczywiście że tak by było
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
To Junes czy Jeżozwierz miał na ślizgu nick YOO SWINIE!!!?
cztery żubry i dwie kurwy
- piernikowyskoczek
jezozwierz
junes byl mesoteric chyba
junes byl mesoteric chyba
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Zgadza się jedno i drugie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Jak chcesz coś dodać to ci pozwalam
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
-
dziejaszek
A kim jest dsc (bez urazy), że to takie pewne źródło informacji w tej kwestii? Zwłaszcza ta o ojcu ciekawie ma się do "on zostawił mnie i mamę i ożenił się z alpagą" itp.
- marmolad_k2
Dlaczego płyta Na legalu? ma taką nazwę, skoro to była już piąta studyjna płyta Peji?
- scam_sakawa
Nie wiem czy to ze względu na fakt, że w 2001 wyszedł film Blokersi, a po nim było wiadome, iż Peja zyska potężną rozpoznawalność.
Wydaje mi się, że kiedyś mi mignęła w życiu geneza tej nazwy, ale ręki nie dam sb uciąć.
Wydaje mi się, że kiedyś mi mignęła w życiu geneza tej nazwy, ale ręki nie dam sb uciąć.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- ConeyIsland
https://freshmag.pl/wywiady/na-legalu-88
Nie odpowiedz na pytanie ale w sumie ciekawostka
Nie mówię tutaj o stylu życia, tylko chodzi mi o sprawy biznesowe. Np. bez twojej wiedzy wywalają dwa utwory, zmieniają tytuł płyty z „Od teraz na legalu” do „Na legalu” ze znakiem zapytania
Nie odpowiedz na pytanie ale w sumie ciekawostka
Nie mówię tutaj o stylu życia, tylko chodzi mi o sprawy biznesowe. Np. bez twojej wiedzy wywalają dwa utwory, zmieniają tytuł płyty z „Od teraz na legalu” do „Na legalu” ze znakiem zapytania
https://hhrapnews.blogspot.com/2009/02/ ... ad_02.html
Nic. Pierwotnie płyta miała się nazywać przewrotnie "Od teraz na legalu", a wyszło jak wyszło. Nie potrafię ci w tym momencie powiedzieć czemu tak, a czemu nie. Chcieliśmy sobie zakpić, bo i tak wcześniejsze rzeczy, które tam wychodziły to też nie były wcale takie "nie legalne". Konsekwencją tego jest na przykład to, że znajduję jakieś tam informacje prasowe w stylu, że nagrywaliśmy nielegalnie, a teraz nagrywamy legalnie. (śmiech - przyp. red.)
Nie no, nie ma żadnych twardych dowodów. Zresztą ja nie oczekuję od raperów, żeby pokazywali mi rozliczenia PIT-u za '94. Po prostu każda okazja jest dobra do pośmiania się z naszych ortalionków.dziejaszek pisze: ↑22 sie 2023, 10:16 A kim jest dsc (bez urazy), że to takie pewne źródło informacji w tej kwestii?
Tak jak ktoś wcześniej napisał - bycie mieszkańcem Warszawy z automatu czyni Cię uprzywilejowanym. Chyba Flint o tym wspominał, że kiedy przyjechali kręcić reportaż do Kielc, to tam dopiero zobaczyli co znaczy prawdziwa bieda. A właśnie Wzgórzaki czy Veto skupiali się w swoich nawijkach raczej na kolektywnej zabawie i ew. między wierszami wklejali jakieś swoje socjologiczne obserwacje. Nie robili z siebie betonowych mędrców, chociaż teoretycznie mieli do tego większe prawo.
Serio, rodząc się w stolicy mogłeś obrać dosłownie KAŻDĄ ścieżkę. Oni postawili na bycie jakimiś sztywnymi samurajami z półpiętra - ich czopka. Ale ma prawo mnie to przeokrutnie bawić.
I tarzam się ze śmiechu gdy Włodi nawija cienkim głosikiem: "nie sądź, to B-Ó-G może tylko"
Obrońcy Tytułu potrafili opowiedzieć o swoich problemach w mniej karykaturalny sposób. A pewnie jeździli z ZIP-ami tą samą linią metra.
I tak koniec końców to tylko muzyka. Dopóki Jaszczomp pisze dobre zwrotki, dopóty wybaczam mu vibe'owanie w dyskotece gypsy jacka.
Ja naprawdę lubię te płyty. Nawet takie archiwalia jak FU - N.O.C.C. (Czarna chmura
W temacie o bananowcach padło zdanie, które uważam za świetne podsumowanie:
Szczególnie, że robienie rapu w latach 90-tych wymagało chociażby dostępności tego "chujowego komputera atariego"RappaR pisze: ↑21 sie 2023, 17:51 generalnie tak - kultura prawie nigdy nie wchodzi w pierwszym pokoleniu. Biznesy, lekarze, prawnicy, inżynierowie - owszem.
Ale kultura rzadkość. Powody są proste - jak ktoś jest ogarnięty, nie mając zaplecza, nie będzie leciał za marzeniem. Tak jest wszędzie - kultura wymaga wzorców z domu i zabezpieczenia. Dlatego obecnie prawie wszyscy w kulturze to są z bardzo dobrych rodzin.
Zdobycie (i obsługa) takiego sprzętu to nieco większa logistyka niż zajebanie gitary ze sklepu muzycznego, żeby grać dwuakordowego jabolpunka przy alejach jerozolimskich
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
-
dziejaszek
Kto jak kto, ale Ty powinieneś najlepiej wiedzieć, że naśmiewanie się z innych, to bardzo nieeleganckie.
- przedszkolanek
flint piszący 120 utworów na 20 lat polskiego hiphopu napisał coś takiego
@Burak?
czy ktoś wie, skąd on wziął te białostockie Białe Czarnuhy? nigdzie nic o tym nie ma119. Trials X – "Czujee się Lepiey" (1994)
J. Tiger i DJ Platoon tworzyli już w 1992 roku. Jako, że Kazik jest ojcem przyszywanym i w dodatku nieprzyznającym się, tę datę uznać należy za narodziny gatunku - wówczas zawiązywały się pionierskie składy, by wspomnieć tylko białostockie Białe Czarnuhy czy śląskiego Tuwandaala.
@Burak?