Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać

Post autor: 2rzyn »

frikz pisze: 13 sie 2023, 1:20 Jak długo Małolat (brat Pawła z Ursynowa) siedział w mamrze?
Ajron w wywiadzie mowil chyba o 5 miechach
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

d3nt pisze: 13 sie 2023, 16:25 6 miesięcy za handel koksem?
musisz rozróżnić areszt od zakładu karnego wtedy znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ma ktoś pod ręką link do rozszerzonego wydania "Naturalnie" Te-Trisa? Bardziej chodzi mi o to bonusowe CD, bo wersja pierwotna jest na Dropboksie.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

na chomikuj lata plik o nazwie tetris naturalnie dodatki
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

a dobra, zerknąłem najpierw na to: https://chomikuj.pl/magierek332/Muzyka/ ... ie+dodatki i to niepełna wersja, ale widzę, że jest też jakiś rar, zobaczę później czy tam jest wszystko
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

1. czy Mef od płytki z Kixem nagrał w pozniejszych latach coś?
2. czy powyzsza plytka byla nielegalem w internetach czy wyszla na fizyku?
3. kim on kurwa w ogole jest? co to za gosc?
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

lll pisze: 13 sie 2023, 18:33 Pytanie do obeznanych z tym środowiskiem - czy jakby faktycznie się rozjebał to nie poszloby od razu info w świat plus ewentualnie jakieś papiery jako dowód?
Oczywiście że tak by było
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

ok, osoba z samego srodka więziennej subkultury potwierdzila, czyli temat zamknięty
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

To Junes czy Jeżozwierz miał na ślizgu nick YOO SWINIE!!!?
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

jezozwierz

junes byl mesoteric chyba
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Zgadza się jedno i drugie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

jajca pisze: 20 sie 2023, 14:41 ok, osoba z samego srodka więziennej subkultury potwierdzila, czyli temat zamknięty
Jak chcesz coś dodać to ci pozwalam
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

saturn pisze: 05 sie 2023, 22:14 Ale ona chyba potem awansowała na jakiegoś kierownika ursynowskiego pasażu handlowego. Spróbuję odkopać tę informację, no bo przecież Paweł Włodkowski sam o tym nie nawinie.

e: 2 minuty szukania
dsc pisze: 03 wrz 2022, 19:36 Wlodiego matka była kierowniczka w Megasamie na Ursynowie a ojciec mieszkał/mieszka w Zalesiu Górnym, fajna wioska tak na marginesie. Widać było po nim i po jego bracie, ze hajsu im nie brakowało a skąd był ten hajs to chuj wie, bo na bank nie z pensji kierowniczki.
A kim jest dsc (bez urazy), że to takie pewne źródło informacji w tej kwestii? Zwłaszcza ta o ojcu ciekawie ma się do "on zostawił mnie i mamę i ożenił się z alpagą" itp.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Dlaczego płyta Na legalu? ma taką nazwę, skoro to była już piąta studyjna płyta Peji?
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Nie wiem czy to ze względu na fakt, że w 2001 wyszedł film Blokersi, a po nim było wiadome, iż Peja zyska potężną rozpoznawalność.

Wydaje mi się, że kiedyś mi mignęła w życiu geneza tej nazwy, ale ręki nie dam sb uciąć. :)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

https://freshmag.pl/wywiady/na-legalu-88

Nie odpowiedz na pytanie ale w sumie ciekawostka

Nie mówię tutaj o stylu życia, tylko chodzi mi o sprawy biznesowe. Np. bez twojej wiedzy wywalają dwa utwory, zmieniają tytuł płyty z „Od teraz na legalu” do „Na legalu” ze znakiem zapytania
Footer

Post autor: Footer »

https://hhrapnews.blogspot.com/2009/02/ ... ad_02.html
Nic. Pierwotnie płyta miała się nazywać przewrotnie "Od teraz na legalu", a wyszło jak wyszło. Nie potrafię ci w tym momencie powiedzieć czemu tak, a czemu nie. Chcieliśmy sobie zakpić, bo i tak wcześniejsze rzeczy, które tam wychodziły to też nie były wcale takie "nie legalne". Konsekwencją tego jest na przykład to, że znajduję jakieś tam informacje prasowe w stylu, że nagrywaliśmy nielegalnie, a teraz nagrywamy legalnie. (śmiech - przyp. red.)
Awatar użytkownika
saturn

Post autor: saturn »

dziejaszek pisze: 22 sie 2023, 10:16 A kim jest dsc (bez urazy), że to takie pewne źródło informacji w tej kwestii?
Nie no, nie ma żadnych twardych dowodów. Zresztą ja nie oczekuję od raperów, żeby pokazywali mi rozliczenia PIT-u za '94. Po prostu każda okazja jest dobra do pośmiania się z naszych ortalionków.

Tak jak ktoś wcześniej napisał - bycie mieszkańcem Warszawy z automatu czyni Cię uprzywilejowanym. Chyba Flint o tym wspominał, że kiedy przyjechali kręcić reportaż do Kielc, to tam dopiero zobaczyli co znaczy prawdziwa bieda. A właśnie Wzgórzaki czy Veto skupiali się w swoich nawijkach raczej na kolektywnej zabawie i ew. między wierszami wklejali jakieś swoje socjologiczne obserwacje. Nie robili z siebie betonowych mędrców, chociaż teoretycznie mieli do tego większe prawo.

Serio, rodząc się w stolicy mogłeś obrać dosłownie KAŻDĄ ścieżkę. Oni postawili na bycie jakimiś sztywnymi samurajami z półpiętra - ich czopka. Ale ma prawo mnie to przeokrutnie bawić.

I tarzam się ze śmiechu gdy Włodi nawija cienkim głosikiem: "nie sądź, to B-Ó-G może tylko" :rotfl:

Obrońcy Tytułu potrafili opowiedzieć o swoich problemach w mniej karykaturalny sposób. A pewnie jeździli z ZIP-ami tą samą linią metra.

I tak koniec końców to tylko muzyka. Dopóki Jaszczomp pisze dobre zwrotki, dopóty wybaczam mu vibe'owanie w dyskotece gypsy jacka.
Ja naprawdę lubię te płyty. Nawet takie archiwalia jak FU - N.O.C.C. (Czarna chmura :bowdown:). Tylko odkąd wyszedłem z podstawówki, zawsze będę traktował te wszystkie elo-przypowieści z przymrużeniem oka.

W temacie o bananowcach padło zdanie, które uważam za świetne podsumowanie:
RappaR pisze: 21 sie 2023, 17:51 generalnie tak - kultura prawie nigdy nie wchodzi w pierwszym pokoleniu. Biznesy, lekarze, prawnicy, inżynierowie - owszem.
Ale kultura rzadkość. Powody są proste - jak ktoś jest ogarnięty, nie mając zaplecza, nie będzie leciał za marzeniem. Tak jest wszędzie - kultura wymaga wzorców z domu i zabezpieczenia. Dlatego obecnie prawie wszyscy w kulturze to są z bardzo dobrych rodzin.
Szczególnie, że robienie rapu w latach 90-tych wymagało chociażby dostępności tego "chujowego komputera atariego"
Zdobycie (i obsługa) takiego sprzętu to nieco większa logistyka niż zajebanie gitary ze sklepu muzycznego, żeby grać dwuakordowego jabolpunka przy alejach jerozolimskich
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

Kto jak kto, ale Ty powinieneś najlepiej wiedzieć, że naśmiewanie się z innych, to bardzo nieeleganckie.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

flint piszący 120 utworów na 20 lat polskiego hiphopu napisał coś takiego
119. Trials X – "Czujee się Lepiey" (1994)
J. Tiger i DJ Platoon tworzyli już w 1992 roku. Jako, że Kazik jest ojcem przyszywanym i w dodatku nieprzyznającym się, tę datę uznać należy za narodziny gatunku - wówczas zawiązywały się pionierskie składy, by wspomnieć tylko białostockie Białe Czarnuhy czy śląskiego Tuwandaala.
czy ktoś wie, skąd on wziął te białostockie Białe Czarnuhy? nigdzie nic o tym nie ma
@Burak?
ODPOWIEDZ