Liga Saudyjska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Liga Saudyjska
Przecież coś takiego już powstaje, że grają kluby z wszystkich kontynentów a mianowicie znacznie rozszerzone Klubowe Mistrzostwa Świata. Pep już dziś protestował przeciwko coraz większej liczbie meczów i nie dziwi go, że przez to Courtois, Militao, Nkunku czy De Bruyne wylatują na kilka miesięcy, bo organizmy już są w chuj przeciążone.
Co do Saudi League to imo kwestia czasu kiedy zaczną ściągać też młodych piłkarzy, a nie tylko takich bliżej końca kariery. Plany mają duże, ambitne, podobno Mundial nie w 2030, a w 2034 by chcieli jednak organizować więc przez 11 lat to już spokojnie mogą zbudować silną ligę z dobrą infrastrukturą i specami od szkolenia.
Co do Saudi League to imo kwestia czasu kiedy zaczną ściągać też młodych piłkarzy, a nie tylko takich bliżej końca kariery. Plany mają duże, ambitne, podobno Mundial nie w 2030, a w 2034 by chcieli jednak organizować więc przez 11 lat to już spokojnie mogą zbudować silną ligę z dobrą infrastrukturą i specami od szkolenia.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Demiral 25 lat z Atalanty odrzucił Premier League dla Arabii.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Z tym Zielińskim to już 56 razy czytałem że jest w Arabii i 48 razy że nie jest
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Beka z piłkarskich boomerow, idzie nowe co jest skutkiem ostatnich dekad gdzie największą pilka jest pompowana pośrednio lub bezpośrednio przez Arabów i nagle zdziwienie i sraczka że chcą budować coś swojego a nie tylko wypierdalać miliardy na gotowy produkt z bazą kibiców. Skala jest zdecydowanie inna niż USA i Chiny, inna popularność sportu w samym kraju wiec te porównania z dupy, gdzie jedyny aspekt wspolny to przepłacanie piłkarzy.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Czesiek i Krychowiak przegrali przez 3 gole byłego zawodnika FC Barcelony
Liga Saudyjska (tylko dla Arabów)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Podobno Araby już dzwonią do UEFA by mistrz ligi Saudyjskiej dostal dziką kartę na granie w Lidze Mistrzów.
- ConeyIsland
Ale od sezonu po reformie bodajże
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Telewizja Polsat nabyła na wyłączność prawa do transmisji piłkarskiej Roshn Saudi League, czyli najwyższej klasy rozgrywkowej w Arabii Saudyjskiej. Dotyczy to dwóch sezonów: 2023/24 i 2024/25.
- ConeyIsland
to było do przewidzenia. abstrahując od obrzydliwości tego arabskiego tworu... człowiek z ciekawości chętnie zajrzy jak będzie miał czas jak tamtejsza piłka teraz wygląda. czy rzeczywiscie europejczycy zjadają tamtejszych czy raczej grają na pol gwizdka?
Głupi Polsat, nie wie ze bakany nie będą oglądać ligi saudyjskiej bo to obrzydliwy twór jak jakieś city czy psg?RIVALDO111 pisze: ↑18 sie 2023, 15:37 Telewizja Polsat nabyła na wyłączność prawa do transmisji piłkarskiej Roshn Saudi League, czyli najwyższej klasy rozgrywkowej w Arabii Saudyjskiej. Dotyczy to dwóch sezonów: 2023/24 i 2024/25.
F1 to królowa. Zawsze była.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
@Bakan
Będzie oglądane?
Będzie oglądane?
Ja nie będę oglądał, ale sporo ludzi pewnie tak.
ale regres zajebali, wymienić Puchar Polski na ligę arabską to deal jak wymienić Pirlo na Guglielminpietro
cztery żubry i dwie kurwy
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Wymienic Kapustke na Neymara. Co ten Polsat robi, ja nie wiem.Lidwin pisze: ↑18 sie 2023, 16:07Głupi Polsat, nie wie ze bakany nie będą oglądać ligi saudyjskiej bo to obrzydliwy twór jak jakieś city czy psg?RIVALDO111 pisze: ↑18 sie 2023, 15:37 Telewizja Polsat nabyła na wyłączność prawa do transmisji piłkarskiej Roshn Saudi League, czyli najwyższej klasy rozgrywkowej w Arabii Saudyjskiej. Dotyczy to dwóch sezonów: 2023/24 i 2024/25.
kapustka przynajmniej w pucharze anglii grał
Czesio juz widzę zaimplementował swoje ulubione granie, 30% posiadania, wybijanko i cyk 1-0, nie do podrobienia jest, oby mu się wiodło
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Jakby ktoś był zainteresowany to mecze Arabskiej latają też na polsatach premium gdzie lata LM.
Właśnie do naszej ligi wbił Laporte z City i Gray z Evertonu. Ciekawe kogo przyniesie ten tydzień.
Dziennikarz sportowy udał się do Ambasady Arabii Saudyjskiej w Polsce. Wg ambasadora chcą pozyskać top 50 piłkarzy świata do 2030 roku.
Właśnie do naszej ligi wbił Laporte z City i Gray z Evertonu. Ciekawe kogo przyniesie ten tydzień.
Dziennikarz sportowy udał się do Ambasady Arabii Saudyjskiej w Polsce. Wg ambasadora chcą pozyskać top 50 piłkarzy świata do 2030 roku.
Czy Arabia Saudyjska strzela sobie futbolowego samobója
https://dzialzagraniczny.pl/2023/08/czy ... -samoboja/
https://dzialzagraniczny.pl/2023/08/czy ... -samoboja/