Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- the badman
- Artysta
Re: Siłownia
Jebnąłem se ten trening tego Kury, 17 ćwiczeń, pół minuty odpoczynku i umieram
A formę mam tak świetną że podciąganie 3 serie po 3 powtórzenia a pompek po 8
Zrobiłem jeden obwód a zaleca 2-3, no może za miesiąc.
- ConeyIsland
- scam_sakawa
Ema chłopaki, ja tak z pytaniem na szybko - czy da się zrobić mięśnie klatki piersiowej i brzucha bez podnoszenia żelastwa? Ze względu na problemy ze wzrokiem nie mogę dźwigać ciężkich rzeczy. Wagę mam niską (71kg przy 180cm wzrostu), nogi, ręce, barki jak u profesjonalnego sportowca, ale brzuch i klata to typowy skinny fat, którego nie będę mógł na pewno pozbyć się wyciskaniem stuwy na ławce.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
No jak brzuch skinny fat to za dużo tkanki tłuszczowej ziąą
Żeby mieć kratę albo jej zarys to tak z 10% tkanki trzeba mieć, na klatę możesz zawsze robić pompki w różnych kombinacjach i to śmiało może normalnie rozbudować klatę a na brzuch wznosy oraz plank, jeszcze ze 2 inne ćwiczenia by się znalazły
Żeby mieć kratę albo jej zarys to tak z 10% tkanki trzeba mieć, na klatę możesz zawsze robić pompki w różnych kombinacjach i to śmiało może normalnie rozbudować klatę a na brzuch wznosy oraz plank, jeszcze ze 2 inne ćwiczenia by się znalazły
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
no tylko ze pompki to bedzie dzwigał siebie a nie zelastwo, wychodzi na to samo a nawet jeszcze gorzej niz male ciezary
Ja bym sprobowal lzejsze ciezary na laweczce, wyciągu na klate. Jak sie robi dobrze technicznie to mozna sie spompowac nawet pustą sztangą
Na brzuch sie nie robi zadnych cwiczen z podnoszeniem zelastwa. Moj ulubiony zestaw:
https://www.youtube.com/watch?v=1I7Z-8shzsU&t=617s
Czyli jak zniszczyc brzuch w 6 min
Nie przejmuj sie jak nie zrobisz na poczatku nawet jednej serii albo nawet jednego cwiczenia do konca, ciezki zestaw (jednoczesnie kazde cwiczenie jest wykonalne dla poczatkujacego) ale progres pojebany mialem na nim.
Sa jeszcze inne cwiczenia na brzuch z wiszeniem na drazku ale jesli sie nie cwiczylo wczesniej i nie ma dobrej bazy to mozna sobie nimi co najwyzej krzywde w barki zrobic a jak ktos nie ma miesni stabilizujacych kregoslup to i tak chuja z tego bedzie
Z tym widokiem brzucha przy niskim poziomie tkanki to prawda, ale widac ze brzuch nie jest zrobiony
I nie sluchac tego pierdolenia ze brzuch sam sie robi jak sie cwiczy reszte, zapraszam takich delikwentow do zrobienia zestawiku wyzej i zawsze wychodzi prawda
Ja bym sprobowal lzejsze ciezary na laweczce, wyciągu na klate. Jak sie robi dobrze technicznie to mozna sie spompowac nawet pustą sztangą
Na brzuch sie nie robi zadnych cwiczen z podnoszeniem zelastwa. Moj ulubiony zestaw:
https://www.youtube.com/watch?v=1I7Z-8shzsU&t=617s
Czyli jak zniszczyc brzuch w 6 min
Nie przejmuj sie jak nie zrobisz na poczatku nawet jednej serii albo nawet jednego cwiczenia do konca, ciezki zestaw (jednoczesnie kazde cwiczenie jest wykonalne dla poczatkujacego) ale progres pojebany mialem na nim.
Sa jeszcze inne cwiczenia na brzuch z wiszeniem na drazku ale jesli sie nie cwiczylo wczesniej i nie ma dobrej bazy to mozna sobie nimi co najwyzej krzywde w barki zrobic a jak ktos nie ma miesni stabilizujacych kregoslup to i tak chuja z tego bedzie
Z tym widokiem brzucha przy niskim poziomie tkanki to prawda, ale widac ze brzuch nie jest zrobiony
I nie sluchac tego pierdolenia ze brzuch sam sie robi jak sie cwiczy reszte, zapraszam takich delikwentow do zrobienia zestawiku wyzej i zawsze wychodzi prawda
- scam_sakawa
No właśnie do tego piłem, 10 lat temu jak zrobiłem najmocniejszą redukcję to zszedłem do 66kg przy tym samym wzroście i było mi widać już full żebra, brzucha nic, ale też żadnego mięśnia brzucha przy okazji.
Dziękuję za rady, wezmę to pod uwagę, a i tak jeszcze konsultację z jakimś trenerem przeprowadzę. Pozdrawiam!
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Zdefiniuj tę resztę. Jeśli robisz jakieś izolacje na maszynach to może i tak- kostki na brzuchu będą trochę mniejsze. Natomiast opierając trening na ciężkich wielostawach i wplatając w trening od czasu do czasu kilka serii sensownych ćwiczeń na brzuch (np. janda sit ups, garhammer raise, side bend, cable wood chop) nic więcej nie potrzebujesz. A pisanie, że zrób to i zobaczysz, to możesz podpiąć do każdego innego ćwiczenia, którego aktualnie nie masz w planie. Kwestia adaptacji.
A trenowałeś wtedy? Jeśli tak, to jak to wyglądało? Zakładam, że przy tych 66kg po prostu brakowało masy mięśniowej.scam_sakawa pisze: ↑16 sie 2023, 19:42 zszedłem do 66kg przy tym samym wzroście i było mi widać już full żebra, brzucha nic, ale też żadnego mięśnia brzucha przy okazji.
- scam_sakawa
Nieee, nie robiłem treningu tylko aeroby - przyznam wprost, że nigdy nie było mi z siłownią po drodze, zawsze wolałem uprawiać sporty zespołowe albo biegać/jeździć rowerem/pływać.
no to sam napisales, ze trzeba wplatac cwiczenia na brzuch
nie widzialem jeszcze nie-kalistenicznego cwiczenia nie na brzuch w ktorym brzuchem robi sie coś poza wciąganiem powietrza i napinaniem go przez krótką chwilę w celach stabilizacji ciała, a to nie jest na pewno cwiczenie go, to tak jakbys napinanie bicepsa zeby sie pochwalic kolegom nazywal cwiczeniem go
nie widzialem jeszcze nie-kalistenicznego cwiczenia nie na brzuch w ktorym brzuchem robi sie coś poza wciąganiem powietrza i napinaniem go przez krótką chwilę w celach stabilizacji ciała, a to nie jest na pewno cwiczenie go, to tak jakbys napinanie bicepsa zeby sie pochwalic kolegom nazywal cwiczeniem go
Nie napisałem że trzeba, napisałem że można wplatać- to różnica.
Porównujesz napinanie bicepsa przed kolegami (co kto lubi) do wykonywania wielostawów?hwjsk pisze: ↑17 sie 2023, 12:03 nie widzialem jeszcze nie-kalistenicznego cwiczenia nie na brzuch w ktorym brzuchem robi sie coś poza wciąganiem powietrza i napinaniem go przez krótką chwilę w celach stabilizacji ciała, a to nie jest na pewno cwiczenie go, to tak jakbys napinanie bicepsa zeby sie pochwalic kolegom nazywal cwiczeniem go
Dobra to jakie wielostawy masz na myśli
Bo jesli martwy ciag, przysiady czy ohp to myslenie ze to cwiczy brzuch to imo oszukiwanie samego siebie
Bo jesli martwy ciag, przysiady czy ohp to myslenie ze to cwiczy brzuch to imo oszukiwanie samego siebie
Ja pierdole, robiłeś kiedyś ciężki przysiad albo martwy? Kurwa nawet na zwykłym podciąganiu można trochę brzuch skatować jak trzymasz dobrze nogi.
e: Nie no kurwa utrzymanie prostego tułowia jak masz ponad 100kg na karku to nie ćwiczenie brzucha. Ale pewnie jakieś pedalskie brzuszki to już tak, co?
e: Nie no kurwa utrzymanie prostego tułowia jak masz ponad 100kg na karku to nie ćwiczenie brzucha. Ale pewnie jakieś pedalskie brzuszki to już tak, co?
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
No te które wymieniłeś m.in. Żeby było jasne- nie wpływają bezpośrednio na hipertrofię mięśni prostych czy skośnych brzucha, a pośrednio. Wykonując wielostawy przez x lat trening brzucha traktuje jako jakiś tam dodatek i urozmaicenie w danym bloku treningowym i nie traktuje tego jako must have treningowy. Kwestia celu i priorytetów. Dla mnie posiadanie większej kostkina brzuchu jest chyba ostatnią rzeczą o której myślę w tym całym procesie treningowym.
Tak robie wszystkie te cwiczenia, przy podciaganiu skatowac brzuch
Wczoraj 15 razy sie podciagalem w serii, za kazdym razem spinalem cale cialo lacznie z brzuchem, i bardziej zmeczylem go robiac glupie wzniosy nog do gory leżąc
Przysiady, martwy - juz napisalem jakie mam o tym zdanie, jak myslisz, ze cwiczysz tym brzuch to sam sie oszukujesz
Tak, robie wszystkie te cwiczenia
Zrobiony brzuch to nie tylko wieksza kostka. Stabilizacja ciała, ochrona narządów, glupie czynnosci codzienne typu podnoszenie sie z lozka sa latwiejsze. Ale no tak, lepiej napierdalac bicek bo to nie pedalskie
Przysiady, martwy - juz napisalem jakie mam o tym zdanie, jak myslisz, ze cwiczysz tym brzuch to sam sie oszukujesz
Tak, robie wszystkie te cwiczenia
Zrobiony brzuch to nie tylko wieksza kostka. Stabilizacja ciała, ochrona narządów, glupie czynnosci codzienne typu podnoszenie sie z lozka sa latwiejsze. Ale no tak, lepiej napierdalac bicek bo to nie pedalskie
Tak jak pisze kawka i sven22 - jak zrobisz ciężkie siady lub martwy, to na drugi dzień masz gwarantowane zakwasy na brzuchu. A jak nie czujesz pracy mięśni brzucha, to robisz to chujowo technicznie.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
No jak komus od pociagania brzuch wysiada to rzeczywiscie moze miec zakwasy na drugi dzien po wciagnieciu powietrza i przytrzymaniu brzuchem
Ale ty jesteś pierdolonym cymbałem ignorantem. Gdzie się nie udzielasz, to zawsze się kompromitujesz, niesamowity jesteś

Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
tak tak
idz tam wyciskaj sztange brzuchem lepiej
idz tam wyciskaj sztange brzuchem lepiej
To wytłumacz mi głąbie zajebany, dlaczego dwuboiści mają kratę na brzuchu? Bo na pewno nie z brzuszków 
nom, jest pierdylion lepszych cwiczen targetujacych brzuch