Liga Saudyjska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Liga Saudyjska

Post autor: ConeyIsland »

Świecicki ciekawie opisał co stoi za tym calym pojebanstwem - dywersyfikacja, przyciąganie turystow i inwestycji oraz fakt, że z ropy kiedyś przestaną ciągnąć tyle siana ile aktualnie.

Niemniej jestem ciekaw jak sie rozwinie ta liga i czy powtorzy casus usa (po becksie) czy Chin.
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

prosze o zamkniecie tego tematu
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Skończą jak Chiny, temat do zamknięcia. Na dłuższą metę liga oparta tylko na hajsie nie ma sensu
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

rivaldo za rok organizuje typerka arabskiej na wzor tego z angielskiej i ekstraklasy
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

a post wynikami napisze ten kurwa uran cały
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

a potem kto wie może jakaś pozycja w kanale sportowym jako ekspert od ligi
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Fantasy Saudi League...?
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Kalom pisze: 15 sie 2023, 21:28 a potem kto wie może jakaś pozycja w kanale sportowym jako ekspert od ligi
Ja akurat zawsze leciałem tam gdzie duże nazwiska, więc serio ta liga może być moim nowym konikiem.

Ja akurat nie dzielę tego na dobro i zło bo przypominam że żyjemy w czasach gdzie w Europie kolesie zarabiają w 2 lata na 20 pokoleń , więc czemu mam szczać na Arabię skoro Europa robi to samo od 20 lat, a czy Neymar i inny Mahrez będzie kopał balona we Włoszech czy Arabii mi to nic nie robi.

I czy Araby siedzą na trybunie czy Włosi z Rzymu to mam to 4 literach.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

RIVALDO oczywiście z rigczem.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ale serio jakby dorwałi lm wiadomo jak to uefa liczy się romantyczność piłki, ale jak im rzuca wystarczająco hajsu to normalnie się będą mogli bić o top5
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
RIVALDO111
Zbanowany

Z Saudyjską to będzie tak jak z freakami w Polsce. Nikt nie ogląda a po gali cały Twitter zawalony.

Tu też przyjedzie jeszcze 8 tirów z piłkarzami z czołówek i każdy będzie śledził czy ekipa Neya czy Firmino wygra mecz.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Rivaldo oczywiście po raz kolejny mejwen wizjoner, wsiadam na bandwagon i czekam na regularne recapy

YALLA
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

Rivaldo oczywiście racja, a tutaj coś typy będą się obrażać na rzeczywistość zamiast ją zaakceptować i pisać o tożsamościach i hajsie, mnie też się nie podobało jak roman abramowicz wjebał swoje brudne od korupcji pieniądze w chelsea i rozpoczął against modern football na całego, a po 20 latach niektórzy nawet takiej chelsea to kibicują lol, więc radzę się szykować na to, że wasi nienarodzeni jeszcze synowie będą nosić koszulki al nassrał
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
RIVALDO111
Zbanowany

Boom ruszył. Kolejki na całe sklepy.

Bakan

Post autor: Bakan »

potter pisze: 15 sie 2023, 20:07 wyjebane w te ligę i meczów nie będę oglądał, ale co to za biadolenie o sportwashingu? A rosyjscy właściciele klubów czy saudyjscy czy katarscy to nie jest sportwashing? A FIFA i UEFA nie uprawiają sportwashingu? Nie bądźcie hipokrytami, po prostu kolejni dołączają, ale wszyscy są po jednych pieniądzach więc czemu nie bojkotujecie meczów LM, usuńmy ten temat o LM z forum bo UEFA to mafia.
Dużo w tym racji jest ale ani Liga Mistrzów, ani PSG, ani City, nie powstawały po to, by być maszynami do sportswashingu. Stały się nimi, ale mając już wcześniej zbudowaną bazę sympatyków, kibiców i posiadając jakąś historię, naznaczaną głównie i przede wszystkim sportem. Liga Saudyjska to niemal od samego początku sztuczny produkt. Nagłe widzimisie szejków, które pokazuje, że bogatemu po prostu wolno. Kiedy piłkarz idzie do City, to idzie po hajs, ale też po sportowy rozwój i trofea. Kiedy piłkarz idzie do Arabii, to z miejsca wiesz, że chodzi tu tylko o pieniądz. Obrzydliwie duży. Nieproporcjonalny do jego umiejętności, poprzednich zarobków i statusu kariery. I oto mamy zastępy charakternych Gerrardów, którzy po jednej nieudanej przygodzie z Villą uznali, że rozwój kariery trenerskiej nie jest im potrzebny, Hendersonów, którzy opaski LGBT nie ściągali nawet w kiblu, ale teraz już akurat jej nosić nie muszą, czy Brozoviców którzy zamiast pykać w Interze, Barcy, czy innym Bayernie wybrali czysty pieniądz zarabiany na terenie kraju, w którym kobiety traktuje się jak gówno, homoseksualistów wsadza do więzienia, a nawet skazuje na smierć i notorycznie przeprowadza się egzekucje przeciwników politycznych.

Nadal nie widzicie różnicy?
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Bakan pisze: 16 sie 2023, 7:23 Nagłe widzimisie szejków, które pokazuje, że bogatemu po prostu wolno.
Kwestia percepcji - dla Ciebie to sportwashing, dla nich długofalowy projekt narodowy, w który pompują niebotyczne pieniądze i widzą w tym profity, które mogą przyjść dopiero po dekadach.
Cała sprawa ma szerszy horyzont niż wyłącznie sportowy i Arabia chce się otworzyć na świat, nieco liberalniej podejść do własnych zasad i zbliżyć chociaż trochę do Zachodu, przy zachowaniu własnej tożsamości.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Bakan w końcu pisze z sensem
emdeer

Post autor: emdeer »

scam_sakawa pisze: 16 sie 2023, 8:01 Cała sprawa ma szerszy horyzont niż wyłącznie sportowy i Arabia chce się otworzyć na świat, nieco liberalniej podejść do własnych zasad i zbliżyć chociaż trochę do Zachodu, przy zachowaniu własnej tożsamości.
Czyli dokładnie tak jak Rosja przed 2k14
Wiara w jakiekolwiek dobre intencje tego reżimu dopóki na czele stoi MBS to naiwniactwo straszne.
Bakan

Post autor: Bakan »

Wiadomo. Dlatego uważam, że dawanie atencji tej lidze jest niemoralne. Robienie o niej programów, ekscytowanie się transferami, czy zakładanie tematów na ślizgu, tylko dlatego, że jakiś Ash w turbanie złapał pozbawione kręgosłupa moralnego pokemony, to ruch w złym kierunku. To gówno powinno interesować tylko tych, którzy poszli tam zarabiać. Nikogo więcej.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Wy serio myslicie ze te kluby przed chwila powstaly? Bo dopiero teraz o nich slyszycie czy bo nie graly w uefa champions league? Przeciez Al-Ittihad istnieje od 1927 r. i juz w takim sezonie 14/15 mieli srednia frekwencje na stadionie +42k. Jakiej historii jeszcze potrzeba, jakiejs romantycznej arabskiej ksiażki o kibicowaniu tamtejszej aston villi czy ckliwego serialu na netflixie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
ODPOWIEDZ