Szpaku x Kubi Producent - Uzumaki Forma Ostateczna (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Szpaku x Kubi Producent - Uzumaki Forma Ostateczna (2023)

Post autor: przedszkolanek »

oficjalnie już najlepsza piątkowa premiera w hip-hopach

szpaku > travis scott
CobraBOY

Post autor: CobraBOY »

Po wersach typu "Walił konia obsraną łapą" czy "jajka pełne spermy" stałem raczej po stronie hejterów Szpaka, jednak rok temu sprawdzając album DZPPM zakochałem się w jego muzyce, zżyłem, utożsamiłem, aż kupiłem Atypowego i właśnie DZPPM, a Uzumaki wleci w przyszłym tygodniu. Chłop przeszedł dla mnie mega transformację, od przybocznego Palucha, ulicznego wojownika, po gościa, który uciekł z ulicy będąc świadomym, jakie to dno, bagno, piekło. W przeciwieństwie do tych wszystkich Intruzów, TPSów co by cały życie podtrzymywali trzepak. W sumie to mam z nim jeden problem, właśnie z jednej strony dalej grywa twardego ulicznika walącego butlą w łeb frajera, z drugiej strony mówi, że jego muzyka jest dla ludzi wyalienowanych, samotnych, zagubionych. No, ale flow ma, głos ma, muzycznie to wszystko siedzi, bliżej jego twórczości do rapu niż tych wysrywów od Kizo, Żaby, podopiecznych SBM iii mógłbym tak wymieniać pół dnia.

Mateusz props, odkułeś się, latasz, zjadasz marnych grajków, mimo, że hip-hop nie zagościł w twoim sercu od małego, to bliżej Ci do niego niż pozostałej TOPce Mainstreamu
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

chainsaw man, tytulowy numer, kraina lodu, full metal skit, scooby doo mocarze. muzycznie to siedzi w chuj dobrze, bity fajne (produkcyjnie napewno full metal skit highlight), mix/master przejebany. no jestem fanem tej plyty chyba oficjalnie. jak szpaka nie lubilem to teraz naprawde jedna z niewielu dobrych plyt dotychczas w tym roku, wybaczam mu jajka pelne spermy
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
moody

Post autor: moody »

klimaty anime to calkiem nie moja nomen omen bajka, ale nawet mimo tego wiekszosci plyty slucha sie dobrze. szpaku ma te swoja nisze aka melodyjne nawijki o byciu wkurwionym na caly swiat i nikt w kraju tego lepiej nie robi trzeba przyznac. oddajmy tez kubiemu reducentowi, ze ladne paczki wybral i brzmi to elegancko
Awatar użytkownika
Usemq

Post autor: Usemq »

Ale Totoro buja!
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Przesłuchałem kilkanaście razy i sam przed sobą się wstydzę, ale jestem fanem całej płyty Szpaka. Najlepsze kawałki: Uzumaki Forma Ostateczna, Kraina Lodu, Crazy Frog, Mały Rui, Totoro, Byłem Młody.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Na finałowym koncercie z tej trasy w sobotę było ponad 14k ludzi i niektórzy stali w kolejce 24h wcześniej xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Spoiler
ODPOWIEDZ