Travis Scott - UTOPIA (2023)
Re: Travis Scott - UTOPIA (2023)
Po całości na pewno lepsze niż midziarskie z pojedyńczymi momentami Astroworld
Ślizgawka się jara czyli nawet nie ma co sprawdzać bo gówno.
- bloodyhell
to po chuj tu konto masz
Po 2 odsłuchach to produkcyjnie jest to jedna wielka laurka dla Kanye xd mix yezusa TLOP I dondy nawet props
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- legiakurwo
utopia brzmi jakby AI próbowało stworzyć album kanyego, 5/10
Nawet cover to Travis upadający na Dondę
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Kurde ciekawie piszecie, na pewno dzisiaj obczaje. W ogole porównanie do Yeezusa itd to dla mnie najlepszy props i tym wiekszy hype. Ja zawsze uwazalem, ze z tej stylistyki moze jeszcze wiele fajnego wyjsc i troche sie dziwie, ze nie powychodzilo wiecej takich rzeczy i nie powstal jakis podgatunek troche w tym stylu. Minimalizm, wyjscie poza schemat, troche surowe brzmienie, przestery, ale bogata aranzacja i rapowane wersy pod to.. Mega combo
Te porównania to żaden minus ofc bo kto kurwa nie kopiuje Ye, album dobry zobaczy się z czasem jak dobry
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Drake w Meltdown trochę tryharduje z tym flow a'la jestem groźny
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
Nie wiem, dla mnie nudy w sumie. Wracam słuchać indie rock
Po fali propsów...
Dla mnie album roku spokojnie. Jedyna bolączka to strona tekstowa rapu Travisa, który rapuje w zasadzie o niczym. No ale nie od dzisiaj i nie on jeden w rapie co nie.
Poza tym petarda. I doskonale bangla w aucie. Już sprawdziłem, test zaliczony.
Dla mnie album roku spokojnie. Jedyna bolączka to strona tekstowa rapu Travisa, który rapuje w zasadzie o niczym. No ale nie od dzisiaj i nie on jeden w rapie co nie.
Poza tym petarda. I doskonale bangla w aucie. Już sprawdziłem, test zaliczony.
skróciłem o 10 minut, podmieniłem LOST FOREVER i jeszcze lepiej jest 
Poza tym mam wrażenie, że jest to dodatkowo typowy grower. Pierwsze wrażenie robi świetne, a skończyć może jako najlepszy album w dyskografii Travisa. Wcale bym się nie zdziwił, bo jest potencjał.
Sinusoidalnie. Coś tam coś tam fajnie ale bez wow. Fajnie się zaczyna bo jest energia i nostaligia boomerska w bicie. A potem jeszcze napewno sirens i fein. Reszta soso.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
mi sie podoba, szczegolnie ze nawet singli wczesniej nie slyszalem (a 'kpop' sztos, ale jestem fanbojem bad bunny). prosze mnie nie cytowac, bo nie sluchalem juz dawno jego plyt w calosci, ale wydaje mi sie ze to najbardziej zroznicowana rzecz od rodeo.
za to, co dzieje sie po beat switchu w 'my eyes' nalezy sie solidny
poza tym 'modern jam', 'skitzo', 'telekinesis' i 'til further notice' faworyci
za to, co dzieje sie po beat switchu w 'my eyes' nalezy sie solidny
poza tym 'modern jam', 'skitzo', 'telekinesis' i 'til further notice' faworyci
Circus maximus to niezly tribute do Yeezusa
Bębny - Black Skinhead
Flow - Black Skinhead, troche nawet Hold my liquor
Krzyki i sapanie w tle - I am a God
Akordy w tle - troche jak w Hold my liquor
W sumie ten bridge na koncu to tez jakbym cos w stylu koncówki Hold my liquor slyszal.
Nie ze sie przypierdalam. Nawet sie ciesze, ze w koncu ktos cos takiego zrobil. 10 lat musiało to potrwać, ale here we go
Bębny - Black Skinhead
Flow - Black Skinhead, troche nawet Hold my liquor
Krzyki i sapanie w tle - I am a God
Akordy w tle - troche jak w Hold my liquor
W sumie ten bridge na koncu to tez jakbym cos w stylu koncówki Hold my liquor slyszal.
Nie ze sie przypierdalam. Nawet sie ciesze, ze w koncu ktos cos takiego zrobil. 10 lat musiało to potrwać, ale here we go
God's Country co za bit japierdolee 
Sirens też niesamowite, zwłaszcza końcówka.
dopiero do połowy docieram, ale z każdym kawałkiem jestem ciekaw, co jeszcze tu będzie dalej.
e: Delresto
Beyonce
królowa. kapitalny numer zawieszony gdzieś pomiędzy estetykami, pomiędzy gatunkami.
Sirens też niesamowite, zwłaszcza końcówka.
dopiero do połowy docieram, ale z każdym kawałkiem jestem ciekaw, co jeszcze tu będzie dalej.
e: Delresto
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 23:35 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
K-Pop do wyjebania
ale nie no, muzycznie to jest, jeśli nie najlepsza, to na pewno w bardzo ścisłym topie płyt z ostatnich 5 lat.
rapowo natomiast nie mogę powiedzieć, żebym się jarał jakoś szczególnie nawijaniem Travisa. chyba traktuję go jednak jako taki przyjemny dodatek do tych bitów, fajnie uzupełniający, momentami barwny i ciekawy, ale jednak dodatek.
ale nie no, muzycznie to jest, jeśli nie najlepsza, to na pewno w bardzo ścisłym topie płyt z ostatnich 5 lat.
rapowo natomiast nie mogę powiedzieć, żebym się jarał jakoś szczególnie nawijaniem Travisa. chyba traktuję go jednak jako taki przyjemny dodatek do tych bitów, fajnie uzupełniający, momentami barwny i ciekawy, ale jednak dodatek.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2023, 12:25 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam fizycznego wydania, testowałem jedynie na Tidalu to rzeczywiście jak @clockers wspomniał na pakach God's Country brzmi fenomenalnie nawet na streamie, świetna struktura basowa w tym najniższym rejonie to co dopiero na fizyku, gdzieś słyszałem wpakowane sample tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, bitowo ten album poezja.