Nas - Magic 2 (2023)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: Nas - Magic 2 (2023)

Post autor: horrypaz »

:sleep:
Blendzior

Post autor: Blendzior »

Brak tu chociażby jednego bitu, który by mi w pamięć zapadl. Tutaj sam nas nie pociągnie tego. Illmatic na przeciętnych bitach przeszło by bez większego echa. Zaryzykował bym stwierdzenie, że dobra produkcja to 90% sukcesu. Takie Group home mimo bardzo słabej formy rapowej zdecydowanie broni się dzieki premierowi w życiowej formie. Czuję lekki zawód po dwóch ostatnich albumach.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Muzycznie klasyczny midboy jest ok nie są to wybitne bity, ale też nie są Chujowe jak niektórzy piszą. Wiem że wszyscy w serduszku byśmy chcieli żeby nas w końcu znalazł producenta, który mu wyprodukuje nowego klasyka kogoś jak madlib lub alchemist z gibbsem, ale to jest kurwa nas jak sobie bedzie wybierał bity i producentów to wszyscy wiemy jak to się skończy połowa bitów będzie Chujowa, kilka bitów na poziomie hitboja i 2 zajebiste, a tak mamy Nasa w bardzo dobrej formie na dobrych bitach.

Ta część trochę gorsza od jedynki, ale dalej bardzo fajnie
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Pogoda za oknem + magic 2 = :sleep:
Waldek98

Post autor: Waldek98 »

Żadnym dużym fanem Nasa nie jestem, a ta EPka to dla mnie najlepsze co wydał z tych nowych wydań licząc od "Nasira".

Abracadabra, Black Magic, Motion, Pistol On Your Album Cover i track z 21Savage'm to faworyci.

Nie sądziłem, że w 2023 będę słuchał kilka razy w jeden dzień nowego albumu Nasa.
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Pistol On Your Album Cover zajebisty numer
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

What This All Really Means :bowdown: Motion :bowdown:
Nie no spoko album. Nie tak dobry jak wcześniejsze KD3 czy Magic, ale jest solidnie.

Głos 50 tragiczny. Brzmi jakby dzień wcześniej był na 3 meczach jako ultras i zerwał gardło. I w ogóle mało tam rapuje.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Nudny ten album dla mnie, przesłuchalem raz i do żadnego numeru nie mam ochoty wracać
lygrys pisze: ↑11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ether

Post autor: ether »

Za pierwszym razem slabo podeszlo, bo spodziewalem sie innej stylistyki, a tu znowu zaskoczenie. Powiedzialbym, ze to KD3 brzmi jak kontynuacja Magic, a to nowe Magic 2 jak kontynuacja KD2. Wlasciwie jest jak Nas nawinal - to Magic i KD w jednym.
Dzisiaj jak sprawdzam to jeszcze raz juz bez nastawienia na klimat z pierwszego Magic to mi to siedzi. Ogolnie hit-boy tutaj chyba nawet lepiej niż na KD2 dał, naprawde zajebiste bity. Wkurwia troche 50. Albo dajesz zajebisty feat albo nara, bo szkoda numeru. W Earvin Magic Johnson Hitboy dal taka petarde, ze łoooo, szkoda tylko, że akurat w tym numerze flow Nasa jakby srednio współgra z bitem, bo bit ma w chuj energii a Nas trochę bez.., a w chuj lepiej by to brzmialo wtedy.
Koniec koncow jednak dobra plyta i slucham bez skipa. Oprocz bonus tracka to nie ma tu numeru do ktory chcialbym skipowac wiec ok, a i moze repeat value bedzie niezly.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Imo 50 bardzo spoko. Pistol... byłoby fajne gdyby znów hitboi nie zesral się z tymi bębnami. EMJ jeszcze i to tyle.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
quasimoto

Post autor: quasimoto »

Z Nas'em mam tak, że słucham go zawsze, cokolwiek wyda, ale wcześniej jakoś były czynniki zewnętrzne i te płyty nabierały większego sensu np. Stillmatic - beef z Jay-Z, God's Son - śmierć matki czy Life Is Good - rozwód z Kelis. To są dobre płyty, a wiem, że można im dużo zarzucić. Teraz wymagam, żeby Nas nawijał na najlepszych bitach od najlepszych producentów.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Wymagasz. :lol: Wymagać to można było wtedy. Teraz Nas ma 50 lat i współpracuje z kim chce. Lubi współpracę z Hit-Boyem, więc to robi. I w dupie ma to co quasimoto ze ślizgawki od niego wymaga.
Serio, cieszmy się, że w ogóle rapuje. I nadal robi to dobrze.
Awatar użytkownika
quasimoto

Post autor: quasimoto »

Parlae pisze: ↑22 lip 2023, 19:36 Wymagasz. Wymagać to można było wtedy. Teraz Nas ma 50 lat i współpracuje z kim chce. Lubi współpracę z Hit-Boyem, więc to robi. I w dupie ma to co quasimoto ze ślizgawki od niego wymaga.
Kurde, no zapomniałem spojrzeć z takiej strony, że nic to nie zmieni jak sobie napisze i pomarudzę...
ether

Post autor: ether »

W sumie to bez wczuwki, chociaz wiadomo, ze marzylby sie taki wysokobudzetowy album robiony w troche wiekszym gronie niz ostatnie rzeczy, ogarniety troche marketing i inne sprawy. Zeby zrobic cos wiekszego, bo ostatni taki album czyli Life is good to juz 11 lat temu.
Tak czy inaczej zawsze predzej sprawdze Nasa niz chuj wie tam kogo. Roznica miedzy Nasem a innymi raperami jest taka, ze inni raperzy czesto musza uzyc nieco wyobrazni, zeby nawinac o tym jak są ważni, a Nas nie musi sobie nic wyobrazac, po prostu byl częścią tego wszystkiego, wszystko to widzial od srodka, historia hip hopu jest z nim scisle zwiazana. Dla mnie jest to w chuj przyjemnosc sprawdzac caly czas nowe rzeczy i fajnie, ze jest aktywny i to z powodzeniem.

edit; w ogole zawsze jak pomysle, ze obok niego powinni być jeszcze 2pac i Biggie to mam wrazenie, że dotykam innej epoki

Dodano po 1 godzinie 4 minutach 33 sekundach:
jogi pisze: ↑22 lip 2023, 18:01 Imo 50 bardzo spoko.
Nic mnie tak nie wkurwia jak featy 8 wersow i elo.. Wtedy jak nigdy czujesz ze kurwa no nie jest to jednolite jako numer
Połas

Post autor: Połas »

Pojawił się teledysk do Motion.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hytry Wałek

Post autor: Hytry Wałek »

Kid Art mój ulubiony reżyser, a Nasir świetnie tu leci.
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
ODPOWIEDZ