Fazi
- scam_sakawa
Re: Fazi
Ekipa Sentino kończy się na numerze telefonu do taty jak brakuje 500 euro na hiszpański koks, do Faziego nie ma podjazdu
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- FruitOffTheWall
rap not dead brawo fazi
muzyką muzyka ale fazi jak zwykle się nie pierdolli ichaaa
muzyką muzyka ale fazi jak zwykle się nie pierdolli ichaaa
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
-
rubinstein
fazi pierwszy szabla Rzeczypospolitej broni ojczyzny przed najezdzca props
Jak informuje Glamrap, Alberto odpowiedział xD
– Jak ty myślisz, że ktoś się będzie z tobą szarpał, to łeb jesteś. Produkujesz się w internecie jak jedenastolatek z takimi sprawami i w ten sposób udowadniasz, że jesteś kasztanem – napisał Alberto na Instagramie.
Fazie nie odpuszcza koledze po fachu. – Dobra Albercik, to tak jak powiedziałem. Jak chcesz wyjaśniać jakieś rzeczy a propos znajomości rapu, spotykamy się w lesie, bierzesz sobie jedną osobę, ja drugą, bez żadnych relacji, bez twoich śniadych paziów, jakichś innych ludzi. Możemy się spotkać między Warszawą a Poznaniem, np. w Kutnie gdzieś w lesie. Bierzemy sekundantów i robimy taką solówkę, jak się robiło w XVIII w. Idziemy na noże. Ty masz nóż, ja mam nóż i wyjaśniamy to między sobą w lesie. Jesteś c*pą czy przyjedziesz? – pyta swojego oponenta.

-
rubinstein
Ten zaś bawił się okrutnie, jak kot z myszą – i pozornie coraz niedbałej robił nożem. Lewą rękę wysunął zza pleców i wsunął w kieszeń bluzy RPS. Alberto pienił się, rzęził, na koniec chrapliwe słowa wyszły mu z gardzieli przez zaciśnięte usta:
– Byku... kurwa!... przypału... oszczędź!...
– Dobrze! – rzekł Fazi.
Dał się słyszeć świst krótki, straszny, potem stłumiony krzyk... jednocześnie Alberto rozłożył ręce. Nóż wypadł mu z nich na ziemię... i runął twarzą do nóg poznaniaka...
– Byku... kurwa!... przypału... oszczędź!...
– Dobrze! – rzekł Fazi.
Dał się słyszeć świst krótki, straszny, potem stłumiony krzyk... jednocześnie Alberto rozłożył ręce. Nóż wypadł mu z nich na ziemię... i runął twarzą do nóg poznaniaka...
- scam_sakawa
aż mi się przypomniał wywiad z penerem, w którym jechał żuromowi od cweli mającego kondomy w dupsku, i wspominki o tym jak spodziewał się że wpadnie do niego z ekipą podczas koncertu rycha w nasielsku, ale spełzło na niczym, myślę że tu będzie podobnie, poznańskie knury nie mają co liczyć na to na co liczą
Sprawdziłem z ciekawości kilka numerów od Faziego, kiedyś za małolata jaranko N.A.S. Anty i Brat Józef. Sprawdziłem wymieniony dwie strony wcześniej Pistolet na gwoździe, Fytrel Północ, Franz Kafka, CARPATHIAN WARRIORS. Fakt, jest to typowy uliczny rap dla określonej grupy ludzi i jest w nim więcej prawdy i szczerości niż w tych kawałkach GM2L i podejrzewam, że chłopaki z bramy czy kibole chętniej by zapuścili i posłuchali Faziego niż Józka czy Albercika. Jakościowo to jednak inny szczebel, inny wkład finansowy w brzmienie, klipy.
To coś może jakby porównać M.O.P. i Migos
Jakbym miał wybierać stronę to Fazi ze względu na autentyczność.
To coś może jakby porównać M.O.P. i Migos
Jakbym miał wybierać stronę to Fazi ze względu na autentyczność.
Ja tam uważam, że rap Faziego jest jakościowy tylko to nie do końca jest jakość w takim sensie, w jakim się ją standardowo rozumie. W sensie, nie znajdziesz tam jakichś ciekawych eksperymentów z flow, czy bitów urywających dupę, ale jako całość spina się to mocno klimatycznie i w swojej specyficznej kategorii, w swojej konwencji jest to mocne.
W twórczości Faziego masz i upadki i wzloty i w ogóle dużo człowieka.
Takie LSO np. stoi oczywiście muzycznie wyżej od Faziego, ale to trochę podobny przypadek, że puścisz jakiś kawałek LSO sprzed 10 lat typowi co nie słucha rapu to uzna że to jakieś gówno asłuchalne i o chuj tu chodzi co za patola. Z drugiej strony jeśli komuś się podoba takie coś to dla niego tak naprawdę oni w swojej konwencji nie mają żadnej konkurencji.
Ma swoją specyficzną grupę odbiorców, którzy czasami mają potrzebę posłuchać czegoś specyficznego i on w tą specyficzną potrzebę dobrze trafia i dla tych odbiorców to nie jest mało jakościowe. Analogicznie dobry Punk nie jest mało jakościowy albo kawałek LSO, w którym Gog napierdala tak, że rozumiem co drugie słowo. Właśnie po to się tego słucha bo to takie jest.
Mało jakościowy to może być Edzio jak próbuje kopiować Bedoesa.
W twórczości Faziego masz i upadki i wzloty i w ogóle dużo człowieka.
Takie LSO np. stoi oczywiście muzycznie wyżej od Faziego, ale to trochę podobny przypadek, że puścisz jakiś kawałek LSO sprzed 10 lat typowi co nie słucha rapu to uzna że to jakieś gówno asłuchalne i o chuj tu chodzi co za patola. Z drugiej strony jeśli komuś się podoba takie coś to dla niego tak naprawdę oni w swojej konwencji nie mają żadnej konkurencji.
Ma swoją specyficzną grupę odbiorców, którzy czasami mają potrzebę posłuchać czegoś specyficznego i on w tą specyficzną potrzebę dobrze trafia i dla tych odbiorców to nie jest mało jakościowe. Analogicznie dobry Punk nie jest mało jakościowy albo kawałek LSO, w którym Gog napierdala tak, że rozumiem co drugie słowo. Właśnie po to się tego słucha bo to takie jest.
Mało jakościowy to może być Edzio jak próbuje kopiować Bedoesa.
- OmarStooleyman
Alberto to mimo wszystko jednostrzałowiec z jednym poważnym hitem który jest nagrany na podjebanym patencie z UK z równie mocno podjebaną stylówką i przewózką. Nic w jego personie nie jest autentycznego. Jego brata mierną podróbę to szkoda wspominać, bo jest to podobna próba zarobienia kasy na tym samym niczym utwory Exposion i Imagination Kalwiego i Remiego. Fazi natomiast współtworzył podwaliny rapu ulicznego i można powiedzieć, że jest jakością samą w sobie. Typ niczego nie udaje. Gdyby twoj stary miał rapować to by rapował właśnie jak Fazi. Faziego możesz puścić w każdym środowisku miejskim, czy to mowa o kokainiarzach, helupiarzach, mefedroniarzach czy pecyniarzach - każdy znajdzie w twórczości jakieś odniesienie do siebie. Alberto i Jósefa puścisz jak chcesz powiedzieć, że jesteś ciepły i nie masz ojca, bez używania słów
fazi stworzył odrębny styl, kawałki takie jak mpk wpadka, dyskoteka w burkowie, moja mama jest rastamanem, sowa bez oka, komar, uve kolarz, czterej pancerni, łeba killaz - takich rzeczy nie stworzył nikt inny po dziś dzień