Z-Ro

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
ZRO

Z-Ro

Post autor: ZRO »

Spoiler
Obrazek
Z-Ro, czyli Joseph Wayne McVey, to raper i wokalista z Houston. Na swoim koncie ma wiele solowych albumów, kolaboracyjnych i niezliczoną ilość gościnnych występów. Oprócz tego ma wiele zapowiedzianych i nigdy niewydanych projektów, które pewnie nigdy nie ujrzą światła dziennego (mimo, że na swoich dyskach ma co najmniej kilka gotowych płyt). Na scenie aktywny od drugiej połowy lat dziewięćdziesiątych. Członek Screwed Up Click i A.B.N. (wraz ze swoim kuzynem Trae Tha Truth) oraz do pewnego czasu Guerilla Maab.

Ze swojej stronie oczywiście polecam pierwsze projekty, A.B.N., serię "narkotykową" oraz kilka solówek z ostatnich lat.

Dyskografia:
Guerilla Maab ‎– Rise (1997)
Look What You Did To Me (1998)
Z-Oo Vs. The World (2000)
King Of Da Ghetto (2001)
Z-RO (2001)
Life (2002)
Screwed Up Click Representa (2002)
Guerilla Maab ‎– Res•Ur•Rect•Ed (2002)
Z-Ro Featuring Daz ‎– Z-RO Tolerance (2003)
A.B.N. - Assholes By Nature - The Soundtrack (2003)
The Life Of Joseph W. McVey (2004)
Lil' Flip & Z-RO - Kings Of The South (2005)
Let The Truth Be Told (2005)
I'm Still Livin (2006)
1-Deep (2006)
King Of Tha Ghetto: Power (2007)
A.B.N. - It Is What It Is (2008)
Crack (2008)
Z-Ro & Chill - The Rain (2009)
Cocaine (2009)
Heroin (2010)
5200 (2010)
Mike D, Z-RO ‎– 2 Da Hard Way (2010)
Lil' Flip & Z-RO ‎– Kings Of The South II - What Supposed To Be (2011)
Meth (2011)
Mo City Players (2011)
Angel Dust ‎(2012)
Tripolar (2013)
The Crown (2014)
The Unmixed Mixtape (2014)
Melting The Crown (2015)
SOLID (2016)
Drankin & Drivin ‎(2016)
Legendary (2016)
No Love Boulevard (2017)
Codeine (2017)
Sädism (2018)

Muzyczka:
Spoiler

Po wielu latach wyciekł numer Z-Ro & Mac Miller. Pamiętam jak się czekało na to, ale niestety nigdy się to nie ukazało:
Spoiler
snippet -
kawałek -
i z końcówki roku gościnka w numerze, który nawiązuje do znanego numeru Lil Flipa z gościnnym udziałem Big Shasta (oczywiście wiadomo, że oryginał to Destinys Child - Survivor)
Spoiler

Awatar użytkownika
recklezz

Re: Z-Ro

Post autor: recklezz »

[mention]ZRO[/mention]
Ziomuś ten track z Mac Millerem puścił ktoś w obieg pod koniec grudnia, to jest to
Spoiler
A w muzyczce zabrakło moim zdaniem jego one of the best tracks
Spoiler
A co do samej osoby to legenda no Houston nie ma co się rozwodzic, nie sprawdzilem wszystkich albumów ale większość i trzymany jest poziom. Moim osobistym klasykiem zarazem najlepszym albumem od niego jest Look What You Did To Me z 1999, umieściłem go nawet w rankingu w top 15 ever, pozdro
Awatar użytkownika
ZRO

These Days miałem też wrzucić, ale ciężko mi było wybrać tylko kilka numerów.

Ten kawałek z Mac Millerem wrzuciłem w spoiler w moim poście razem z wideo ze studia :)

Z tych zapowiedzianych rzeczy, które rzeczywiście miały wyjść po ostatniej płycie, zdecydowanie liczę na album wyprodukowany w całości przez Beanz N Kornbread. Idealne połączenie.
Awatar użytkownika
recklezz

Post autor: recklezz »

Spoko to ja mam coś popierdolone, jak u innych jest to gitara
Spoiler
Obrazek
A też czekam na ten albumik zobaczymy może zaskoczy czymś :)
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Bardzo lubię, topka z południa. It Is What It Is to był jeden z najlepszych albumów 2008 roku, ale to ogólnie był mocny rok dla południa, bo wydał jeszcze Bun B, 36 mafia, Trae.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Uwielbiam. Legenda H-Town to na pewno. Jak i całego południa. Wspaniały głos do refrenów, mnóstwo świetnych kolaboracji, czy to z Trae jako ABN, czy z Lil Flipem, czy z Chamillionaire'em (pamiętacie Denzel Washington? ależ to był sztos kawałek). Nigdy nie zawodził, muszę nadrobić te wszystkie płyty z ostatniej dekady, bo trochę mi przeminęły w większości. Ale samego Z-Ro cenię w chuj. Dla mnie z kolei najlepszym jego albumem jest Let The Truth Be Told z 2005. Z niego jest np. ten kawałek:
Spoiler
I dołączam się do propsów dla Beanz N Kornbread. Ewidentnie czują jak powinno brzmieć współczesne południe.
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 21 lut 2023, 15:31 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
ZRO

Coś nowego od Ro.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

co wleciało
Awatar użytkownika
ZRO

Dość niespodziewanie to wypuścili. Dobrych kilka lat temu był już zapowiedziany. Fajnie, że jest coś od nieżyjących już 3-2 i Grace`a, jest też Klondike Kat, którego dawno nie słyszałem.

tu jeszcze klip z Rohammada:
Spoiler
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

free the wave ;]

Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
ale czopka to nawet w 96' bylo
Spoiler
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

kurde, lubię ziomka, co jakiś czas wpadam na pomysł, żeby przejechać przez jego dyskografię, ale zwykle wystarcza mi pary na jeden album przesłuchany 2 razy i tyle, niemniej właśnie - cały czas za mną chodzi, bo na każdym albumie trafiają się spoko numery, może kiedyś będę bardziej zdeterminowany, w ogóle "Crack" to jedna z pierwszych płyt z US, jakie przesłuchałem tak w pełni świadomie
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

taki to jest wlasnie case rapera, ze ma w kurwe materialu, dobrego materialu, ale cale plyty nie maja duzego repeat value, ale akurat jest na tyle rowny, ze na kazdej plycie znajdzie sie przynajmniej jeden numer w ktorym to zapierdoli takim hookiem co to sprawi, ze numer sie spodoba, bo to akurat najlepsze co mu wychodzi

dla mnie to z tej trylogii zwariowanej narkotykowej to akurat cocaine wypada najlepiej, debiut tez mial dobry gdzies tam na rowni z let the truth be told i the life of joseph w. mcvey

jakies tam highlightsy
Spoiler
to z debiutu jak sie jeszcze szlifowal chociaz tu juz bylo slychac, ze bedo z niego ludzie hehe ale hooki to juz napierdalal dobre
Spoiler
tutaj podobnie glownie hook
Spoiler
i jeszcze pare rzeczy z the life of joseph by sie znalazlo na luzaku chociaz ta plyta jest taka bardziej nasiaknieta poludniem na moje produkcyjnie
Spoiler
tu jeden z bardziej znanych trackulcow z-ro takie mam wrazenie przynajmniej na spotify ma najwiecej, ale to zasluzenie
Spoiler
Spoiler
tu z kuzynem wjechal normalnie trae tez jest dobry wariat niedoceniony
Spoiler
to juz z kokainy
Spoiler

ten banger z og hiphopowym teledyskiem na balkonie (jakosc dzwieku w tym drugim lepsza ale teledysk trzeba odnotowac)
czy tam nawet jakies luzne numery jak
Spoiler
albo z ostatniej plyty z 22'
Spoiler
zajebisty raper ogolnie tylko trzeba liczyc sie z tym, ze jak tyle materialu puszcza to trzeba troche przesiac te numery, ale chlop jest w chuj czasu na scenie, trzyma poziom tylko moglby miec lepsze bity, bo to jest najslabsza strona i czesto sprawia, ze odsluch nie jest tak przyjemny jakby mogl byc, ale nalezy mu sie wiekszy rozglos, nie wiem jak worldwide fame ale warto poznac albo nawet przypomniec
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Moim zdaniem jako całość najlepiej wrzucić na głośnik najbardziej solidne It Is What It Is nagrane z Trae pod szyldem A.B.N. z klasycznym No Help.
Awatar użytkownika
ZRO

Znam praktycznie całą dyskografię Z-Ro, więc wypowiem się w tym temacie.
Na pierwszych projektach jeszcze nieco słychać inspirowanie się Shakurem, ale i szlifowanie stylu, z którego jest obecnie znany, czyli melodyjnego flow oraz podśpiewywania/śpiewanych refrenów.

Z debiutu oczywiście te numery muszę wymienić:
Spoiler

Na kolejnych projektach dalej szlifował styl:
Spoiler

Po kilku słabszych płytach (głównie bitowo), nadszedł czas The Life Of Joseph W. McVey. Według mnie przełomowa płyta dla Z-Ro. Po mniej udanych projektach, nagrał równy album, którego dobrze się słucha od początku do końca.
Spoiler

Potem przyszła kolej na najlepszy album w jego dyskografii, czyli Let The Truth Be Told. Równy, dobrze zarapowany, tradycyjnie z refrenami wpadającymi w ucho. Dobór bitów też na duży plus, co w przeszłości rzadko się zdarzało. No i mamy tutaj pełno klasycznych już numerów Z-Ro.
Mo City Dan, 1 Night, Help Me Please, From The South, Respect My Mind, Auntie & Grandma... Można wymieniać i wymieniać :)
Spoiler
Na kolejnej płycie również można znaleźć sporo dobrej muzyki, ale jest słabiej niż na 2 poprzednich płytach.
Spoiler

Z serii narkotycznej najczęściej (szczególnie latem) wracam do Meth. Elegancko brzmi. Połowę płyty wyprodukowali fachowcy z Beanz N Kornbread.
Spoiler
Z nowszych rzeczy lubię Drankin & Drivin.
Spoiler

Spoiler
Na następnych można znaleźć po kilka fajnych numerów, ale całościowo jest średnio.
Krótkie Quarantine: Social Distancing lubię. Kilka kawałków dość długo słuchałem.
Z następnych projektów tradycyjnie tylko po kilka numerów.

Są płyty, których z przyjemnością słucha się praktycznie od początku do końca, ale są też takie, na których bity są do bólu przeciętne (głównie kilka starszych. Czasami jego albumy są po prostu zbyt długie.
Z drugiej strony to jak wykonuje refreny, podśpiewuje, czy wymyśla melodie/przerabia znane i te mniej znane fragmenty kawałów, to coś co robi wrażenie. Jest kreatywny.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

https://www.last.fm/user/Mastermark69/l ... preset=ALL

Top 6 artysta mojego lasta. Aż sam jestem w szoku że tyle nastukałem ale kiedyś słuchałem mnóstwo. W ogóle Big Krit jako top 5 i Wiz Khalifa jako top2, aż wracają czasy jak się było młody
Awatar użytkownika
Parlae

Propsy @the badman
Underrated traczek:
Spoiler
Awatar użytkownika
ZRO

Gościnnie refren plus zwrotka. Wspólny projekt ma wyjść.
wklz

Post autor: wklz »

Ale kozak
Awatar użytkownika
Parlae

Świetny vibe :joint:
ODPOWIEDZ